O ile pamiętam to pamięci kupuje się parami. Nie można kupić raz 2GB na CL5 a potem dokupić sobie drugie 2GB na CL4. Ile masz kasy na te pamiątki? Znajdzie się coś ciekawego.Trance pisze:Nie potrzebne mi te CL4.0, jak sie zacznie rok szkolny to sobie dokupie jeszcze 2 GB ramu to wtedy bedzie juz cos drozszego i porzadnego, naraie mam kupe wydatkow wiec musze cene ciac niemiłosiernie...
Dziekuję Forrest za pomoc. Kamień z serca, jak to mawiają
Konfiguracja kompa
Moderator: Inkwizytor
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Re: Konfiguracja kompa

- Jerry
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Przecież nie eksplodują, tylko będą pracować mniej wydajnie...Radeon pisze:O ile pamiętam to pamięci kupuje się parami. Nie można kupić raz 2GB na CL5 a potem dokupić sobie drugie 2GB na CL4. (...)Trance pisze:Nie potrzebne mi te CL4.0, jak sie zacznie rok szkolny to sobie dokupie jeszcze 2 GB ramu to wtedy bedzie juz cos drozszego i porzadnego, naraie mam kupe wydatkow wiec musze cene ciac niemiłosiernie...
Dziekuję Forrest za pomoc. Kamień z serca, jak to mawiają

- Radeon
- ID Steam:
Mogą eksplodować*!
*Czyli wieszać się i inne pierdoły. Przecież mają różne opóźnienia, nawet jakby pracowały z niższymi Mhz to i tak CLki zostaną takie same.
*Czyli wieszać się i inne pierdoły. Przecież mają różne opóźnienia, nawet jakby pracowały z niższymi Mhz to i tak CLki zostaną takie same.

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Ekspoloduja - dobre sobie 
Kazda plyta obsluzy rozne pamieci jednak zawsze dostosuje sie do tych slabszych. Zarowno pod wzgledem taktowania jak i opoznien wiec nie mam mowy co do zlej pracy.

Kazda plyta obsluzy rozne pamieci jednak zawsze dostosuje sie do tych slabszych. Zarowno pod wzgledem taktowania jak i opoznien wiec nie mam mowy co do zlej pracy.
Czyli jak sie kupiło CL5.0 to potem zeby dokupic znowu 2 GB RAMu nie ma co sie szarpac tylko trzeba znowu kupic CL5.0 tak? dobrze zrozumiałem? 
Mam pytanie: Czy ktoś sie interesował może... albo sie zna... bo przegladałem rozne fora internetowe o tematyce o/c i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie: Do jakiej czestotliwosci zegara mozna podkrecic Athlona 64 X2 4000+ ? I jak duzy wpływ na ta wartosc ma, czy procesor ma jadra Winsora, czy Brisbane'a, czy jeszcze jakies inne?
I kolejne pytanie. Chce kupić jednak Sapphire Radeon X1950XT, ale on pomimo dość sporej ilości jednostek PixelShader i szybkiego taktowania procesora i pamięci ma tylko 256 MB na karcie... Czy to nie jest za mało? (Chodzi mi o ArmA)

Mam pytanie: Czy ktoś sie interesował może... albo sie zna... bo przegladałem rozne fora internetowe o tematyce o/c i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie: Do jakiej czestotliwosci zegara mozna podkrecic Athlona 64 X2 4000+ ? I jak duzy wpływ na ta wartosc ma, czy procesor ma jadra Winsora, czy Brisbane'a, czy jeszcze jakies inne?
I kolejne pytanie. Chce kupić jednak Sapphire Radeon X1950XT, ale on pomimo dość sporej ilości jednostek PixelShader i szybkiego taktowania procesora i pamięci ma tylko 256 MB na karcie... Czy to nie jest za mało? (Chodzi mi o ArmA)

- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Jak już mówiłem na tej karcie gra mi się bardzo konfortowo 
Jest jedno ale...musisz sobie ściągnąć sterowniki omegi, bo na oryginałach to jest komedia...

Jest jedno ale...musisz sobie ściągnąć sterowniki omegi, bo na oryginałach to jest komedia...
No ale sie pochwal na jakich grasz detalach, bo wiesz... komfortowo to i mi sie gra na najnizszych detalach
, bo jak na jakis wysokich to gites, a jak na niskich to zadna rewelka 

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
To daj linka do Omeg pod Viste kolego 
Jak kupisz CL 5 to kazda inna pamieci bedzie dzialac tez jako CL5 choc sama w sobie dzialalby na CL4 np. Zawsze mozna pamiecia troche wiecej napiecia rzucic i kosci powinny dzialac jako CL4
Sa Radeony X1950XT z 512MB ramu jednak nieco drozsze. Do army spokojnie starczy 256 jesli nie chcesz grac na maksymalnych ustawieniach tekstur itd.

Jak kupisz CL 5 to kazda inna pamieci bedzie dzialac tez jako CL5 choc sama w sobie dzialalby na CL4 np. Zawsze mozna pamiecia troche wiecej napiecia rzucic i kosci powinny dzialac jako CL4

Sa Radeony X1950XT z 512MB ramu jednak nieco drozsze. Do army spokojnie starczy 256 jesli nie chcesz grac na maksymalnych ustawieniach tekstur itd.
A nie ma szans, zeby zainstalowac samemu wiecej pamieci na karcie?
. Pytam bo sie na tym nie znam i mi takie glupawkowe pomysły przychodza na mysl 

- Radeon
- ID Steam:
No pewnie jakiś sposób tam jest. Zdejmujesz wentyla, zrywasz radiatorki razem z pamięciami, idziesz kupujesz sobie kostki 1GB samsunga (kostki, nie całe moduły) i lutujesz do karty i masz.
he he.
Co do OC tego Athlona to nikt Ci nie powie ile wyciągnie. To zależy od eglemplaża, inni wyciągnął 3000 Mhz a Ty ledwo 2500, albo wcale. Do tego dobre memki i płytka, które raczej masz. No przykładowo, na moim procku AMD Athlon 64 3500+ standardowo taktowany na 2200 mhz wyciągnąłem 2700 mhz, a innym idzie na 2900-3000. U mnie skończył się na 2750, ale obniżyłem troche takty. Musisz próbować.

Co do OC tego Athlona to nikt Ci nie powie ile wyciągnie. To zależy od eglemplaża, inni wyciągnął 3000 Mhz a Ty ledwo 2500, albo wcale. Do tego dobre memki i płytka, które raczej masz. No przykładowo, na moim procku AMD Athlon 64 3500+ standardowo taktowany na 2200 mhz wyciągnąłem 2700 mhz, a innym idzie na 2900-3000. U mnie skończył się na 2750, ale obniżyłem troche takty. Musisz próbować.