Ja do WD się zraziłem i nie polecam. WD2500KS właśnie wraca z gwarancji. Broń Boże od WD, no chyba, że seria RE.
Samsungów nie miałem i nie wiem jak z nimi, ale Seagate jak najbardziej. Może i głośność z zaawansowaniem się zwiększa jak w kazdym nowym dysku ale wydajność mają świetną. Teraz ciągne na na starym dysku Seagate Barracuda 80GB i nie narzekam, zostawiłem go sobie awaryjnie i się przydał. Sam zastanawiam się nad kupnem dysku. Priorytety to cisza, wydajność, niezawodnośc. I chyba wezme też Seagate. Mój 80GB jest w idealnym stanie, a jak oglądałem SMART z WuDeKa to mi się płakać chciało. Seagate ma dwa lata, już 3, a WD ledwo 4 miesiące.
Jeszcze co do płytki. Nie wiem jak z GigaSzitami, ale ich nie bierz. Weź Abit KN9, jest chyba za 216 zł. A jak chcesz w przyszłości wziąść coś na SLI to weź sobie Abit KN9 SLI. Chociaż... niee.. nie warto pchać się w SLI. Abit KN9 jak najbardziej, stary, dobry i sprawdzony NForce ultra. Śiwetnie sobie radzi z OC.
Co do pamięci to może OCZ Platinum Rev.2? 369 zł zdaje się kosztują a wykręcisz je na ponad 1000 mhz bez zmiany timingów. Możesz też wziąść GoodRam Pro 667 mhz na CL3, ludzie mówią, że często trafiają się mikrony D9, a ne kręcą się jak szalone. No i masz zapas na CLkach. Procesor okej, ale zobacz za tym samym prockiem tylko, że na rdzeniu Brisbane, tech. 65nm. Niby się lepiej podkręca, nie wiem, nie mam, nie próbowałem, tu mówie tylko to co czytałem. Karta graficzna jak najbardziej. Co do zasiłki to polecam tą co ja mam: Topower 420 P7 U12 EZ. Świetny zasilacz, dwie niezależne linie 12 V, cichutki. Trzyma mojego kompa i jeszcze ma zapas. A jeśli chcesz wydać mnie na zasiłkę to
Amacrox Warrior 450 PNF-120, jakoś tak. Taganów możesz nie kupować, bo to jest to samo co Topower, tylko marka inna, producentem jest Topek.
Jest jeszcze
Tacens Valeo Rev.3, ale droższy od Amacroxa i ma niską obciążalność lini 12V. Tak czy owak polecam albo mojego Topka albo Amacroxa wojownika.

Reszta chyba okej.