Konfiguracja kompa

Masz problem ze sprzętem? Windows Ci się wiesza? A może chcesz sie pochwalić swoim "piecem"?

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Re: Konfiguracja kompa

Post autor: Radeon »

Trance pisze:Nie potrzebne mi te CL4.0, jak sie zacznie rok szkolny to sobie dokupie jeszcze 2 GB ramu to wtedy bedzie juz cos drozszego i porzadnego, naraie mam kupe wydatkow wiec musze cene ciac niemiłosiernie...

Dziekuję Forrest za pomoc. Kamień z serca, jak to mawiają ;)
O ile pamiętam to pamięci kupuje się parami. Nie można kupić raz 2GB na CL5 a potem dokupić sobie drugie 2GB na CL4. Ile masz kasy na te pamiątki? Znajdzie się coś ciekawego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Trance »

Juz za pozno, bo wlasnie je dostałem :hapy
Obrazek
Awatar użytkownika
Jerry
ID Steam:

Post autor: Jerry »

Radeon pisze:
Trance pisze:Nie potrzebne mi te CL4.0, jak sie zacznie rok szkolny to sobie dokupie jeszcze 2 GB ramu to wtedy bedzie juz cos drozszego i porzadnego, naraie mam kupe wydatkow wiec musze cene ciac niemiłosiernie...

Dziekuję Forrest za pomoc. Kamień z serca, jak to mawiają ;)
O ile pamiętam to pamięci kupuje się parami. Nie można kupić raz 2GB na CL5 a potem dokupić sobie drugie 2GB na CL4. (...)
Przecież nie eksplodują, tylko będą pracować mniej wydajnie...
:8bz
Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:

Mogą eksplodować*!

*Czyli wieszać się i inne pierdoły. Przecież mają różne opóźnienia, nawet jakby pracowały z niższymi Mhz to i tak CLki zostaną takie same.
Obrazek
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Ekspoloduja - dobre sobie ;)

Kazda plyta obsluzy rozne pamieci jednak zawsze dostosuje sie do tych slabszych. Zarowno pod wzgledem taktowania jak i opoznien wiec nie mam mowy co do zlej pracy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

Czyli jak sie kupiło CL5.0 to potem zeby dokupic znowu 2 GB RAMu nie ma co sie szarpac tylko trzeba znowu kupic CL5.0 tak? dobrze zrozumiałem? :)

Mam pytanie: Czy ktoś sie interesował może... albo sie zna... bo przegladałem rozne fora internetowe o tematyce o/c i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie: Do jakiej czestotliwosci zegara mozna podkrecic Athlona 64 X2 4000+ ? I jak duzy wpływ na ta wartosc ma, czy procesor ma jadra Winsora, czy Brisbane'a, czy jeszcze jakies inne?

I kolejne pytanie. Chce kupić jednak Sapphire Radeon X1950XT, ale on pomimo dość sporej ilości jednostek PixelShader i szybkiego taktowania procesora i pamięci ma tylko 256 MB na karcie... Czy to nie jest za mało? (Chodzi mi o ArmA)
Obrazek
Awatar użytkownika
-=HuNTeR=-
ID Steam:
Numer GG: 7474995
Kontakt:

Post autor: -=HuNTeR=- »

Jak już mówiłem na tej karcie gra mi się bardzo konfortowo ;)
Jest jedno ale...musisz sobie ściągnąć sterowniki omegi, bo na oryginałach to jest komedia...
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

No ale sie pochwal na jakich grasz detalach, bo wiesz... komfortowo to i mi sie gra na najnizszych detalach :), bo jak na jakis wysokich to gites, a jak na niskich to zadna rewelka ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

To daj linka do Omeg pod Viste kolego ;)

Jak kupisz CL 5 to kazda inna pamieci bedzie dzialac tez jako CL5 choc sama w sobie dzialalby na CL4 np. Zawsze mozna pamiecia troche wiecej napiecia rzucic i kosci powinny dzialac jako CL4 ;)

Sa Radeony X1950XT z 512MB ramu jednak nieco drozsze. Do army spokojnie starczy 256 jesli nie chcesz grac na maksymalnych ustawieniach tekstur itd.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Trance
ID Steam:

A nie ma szans, zeby zainstalowac samemu wiecej pamieci na karcie? :D :D :D :D . Pytam bo sie na tym nie znam i mi takie glupawkowe pomysły przychodza na mysl :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:

No pewnie jakiś sposób tam jest. Zdejmujesz wentyla, zrywasz radiatorki razem z pamięciami, idziesz kupujesz sobie kostki 1GB samsunga (kostki, nie całe moduły) i lutujesz do karty i masz. :hapy :mrgreen: he he.

Co do OC tego Athlona to nikt Ci nie powie ile wyciągnie. To zależy od eglemplaża, inni wyciągnął 3000 Mhz a Ty ledwo 2500, albo wcale. Do tego dobre memki i płytka, które raczej masz. No przykładowo, na moim procku AMD Athlon 64 3500+ standardowo taktowany na 2200 mhz wyciągnąłem 2700 mhz, a innym idzie na 2900-3000. U mnie skończył się na 2750, ale obniżyłem troche takty. Musisz próbować.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hardware & Software”