Napotkalem kolejny problem przy tworzeniu misji.
Chce zrobic taki myk, ze kazdy gracz bedzie mial na mapie marker, ktory tam co powiedzmy 2 sekundy bedzie uaktualnial swoja pozycje i wskazywal na pozycje tego gracza. Cos takiego jak jest w ESLu.
Ale komenda createMarkerLocal wymaga przy kazdym markerze unikalnej, swojej wlasnej nazwy. Nie jest problemem recznie nadawac taka nazwe kazdemu markerowi, ale chcialbym zaoszczedzic nieco "miejsca" w skrypcie i zrobic to jakos bardziej sprytnie. Nie wiem tylko jak i nie wiem tez, czy taki pomysł jaki mam, jest wogole wykonalny.
Mam powiedzmy 3 graczy a1,a2,a3, ktorych biore do wspolnej tabeli:
I teraz chciałbym stworzyc nazwe dla markera skladajaca sie z nazwy edytorowej tych jednostek i jakiegos stalego napisu np "marker". Moim celem jest stworzenie nazwy "a1marker", "a2marker", "a3marker" itd.players_array = [a1,a2,a3];
Probowalem to zrobic jakos tak:
Ale to oczywiscie nie dziala. Tak jak na powyzszym przykladzie, chcialbym polaczyc dwa wyrazy w jeden, tylko ze jeden z nich jest zmienna, pod ktora kryje sie pozadany napis.players_array = [a1,a2,a3];
{_nazwa_markera = ("_x" + "marker"); _markerek = createMarkerLocal [_nazwa_markera, position _x]} forEach players_array;
// z tego fragmetu " _nazwa_markera = ("_x" + "marker") " chce uzyskac w pierwszym przypadku napis "a1marker"
Mam nadzieje, ze jakos logicznie i czytelnie przedstawilem moj problem.
Czy ktos wie lub ma pomysl jak taki problemik rozwiazac?
Bede bardzo wdzieczny za nawet najmniejsze wskazowki.
Trance