Pytanie w kwestii konwersji wysp z Visitora do ArmA
Moderator: Inkwizytor
Pytanie w kwestii konwersji wysp z Visitora do ArmA
Naszlo mnie takie pytanie, czy ktos moze wie, jakie sa problemy przy konwersji wysp ze starego Visitora do ArmA? Zapytuje w kontekscie samej czystej wyspy z jakas np. pustynna tekstura bez obiektow. Czy ktos tego probowal?
Retired. Unavailable until further notice.
Re: Pytanie w kwestii konwersji wysp z Visitora do ArmA
Nie wiem jak ani czym ale zrobili - wyspa afganistan http://www.armedassault.info/
Plik do pobrania Afghanistan Island Strasznie laguje - bardzo duzo gór - w zasadzie tylko góry i nic poza tym
Plik do pobrania Afghanistan Island Strasznie laguje - bardzo duzo gór - w zasadzie tylko góry i nic poza tym

-
- ID Steam:
- Numer GG: 2993491
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Może osoba, która to zrobiła posiada nowego Visitora do testów (BIS jakiś czas temu pisał, że ich narzędzia są obecnie testowane przed ich wydaniem).
Głownym problemem jeśli chodzi o przenoszenie wysp z OFP do ArmA jest (jak sądzę) zupełnie inna wielkość siatki. W OFP wyspy są zbudowane z kwadratów o wielkości (chyba) 50x50m, w ArmA 2x2m.
Tak na marginesie: będzie trzeba się przyzwyczaić do nowego Visitora bo WrpToola pod ArmA nie ma być, przynajmniej tak mi ostatnio pisał jego autor.
Głownym problemem jeśli chodzi o przenoszenie wysp z OFP do ArmA jest (jak sądzę) zupełnie inna wielkość siatki. W OFP wyspy są zbudowane z kwadratów o wielkości (chyba) 50x50m, w ArmA 2x2m.
Tak na marginesie: będzie trzeba się przyzwyczaić do nowego Visitora bo WrpToola pod ArmA nie ma być, przynajmniej tak mi ostatnio pisał jego autor.
-
- ID Steam:
- Kontakt:
http://www.flashpoint1985.com/cgi-bin/i ... 70;t=62937 i wszystko jasne, Armowy islandmaking właśnie się rozpoczął
Dziś się tym pobawię, tylko co tu przenieść najpierw: Drago 2 czy Sarie?

Czy tekstury będą w wyższej rozdziałce, czy po prostu dostaniemy wyspy żwycem wyjete z flaszki?
-
- ID Steam:
- Kontakt:
Tekstury będą takie jak na wyspach z ArmA.
Fajna sprawa, ciekawe że tym razem ludzie sporo wyprzedzaja BIS a BIS dalej wali w *
.
Co do opisanego sposobu to wszystko ok tylko te hexy

Co do opisanego sposobu to wszystko ok tylko te hexy

Marcin_BM - ano masz rację ;] - mam coraz większe wrażenie ze ArmA zrobi community a nie BIS w końcu 

- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
No przecież im właśnie o to chodzi
Przecież Oni muszą zająć się VBS'em 2 do co ich
ma ArmA obchodzić?
Patche zrobią na odwal się i społeczność zadowolona, co nie? A jak nie to niech sobie sami robią...

Przecież Oni muszą zająć się VBS'em 2 do co ich

Patche zrobią na odwal się i społeczność zadowolona, co nie? A jak nie to niech sobie sami robią...

Tak. I z tego wlasnie powodu jest to gra jedyna w swoim rodzaju na świecie
Na szczescie community mamy na prawde profesjonalne.

Na szczescie community mamy na prawde profesjonalne.