Jak sprawic by transportowani żonierze wyskakiwali z MV-22
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Jak sprawic by transportowani żonierze wyskakiwali z MV-22
Witam wszystkich!
Moj pierwszy problem... chcę ustawic by moi żołnierze wyskakiwali w pewnym momencie przelotu z MV-22 ale gdy ustawiam wyładuj/ wysiądź to mv-22 przechodzi do zawieszenia i laduje na polanie blisko pola walki tak ze czesto sie zdarza ze przerywa lądowanie i przechodzi na nastepny way point co sprawia ze misja sie nie udaje. Wiec moje pytanie brzmi jak ustawic by cala druzyna wyskakiwala z lecacego samolotu i ladowala na spadochronie w wyznaczonym punkcie?
Drugi problem jest taki ze mam dwa transportery aavp7a1 a moja druzyna jest bardzo duza i nie zmiesci sie do jednego transporetera zawsze dwoch żołnierzy zostaje bez transportu a ustawiam punkt "wsiądź do najbliższego" czy da sie tak w ogole zrobic zeby druzyna wsiadala do dwoch transporterów jednoczesnie?
Moj pierwszy problem... chcę ustawic by moi żołnierze wyskakiwali w pewnym momencie przelotu z MV-22 ale gdy ustawiam wyładuj/ wysiądź to mv-22 przechodzi do zawieszenia i laduje na polanie blisko pola walki tak ze czesto sie zdarza ze przerywa lądowanie i przechodzi na nastepny way point co sprawia ze misja sie nie udaje. Wiec moje pytanie brzmi jak ustawic by cala druzyna wyskakiwala z lecacego samolotu i ladowala na spadochronie w wyznaczonym punkcie?
Drugi problem jest taki ze mam dwa transportery aavp7a1 a moja druzyna jest bardzo duza i nie zmiesci sie do jednego transporetera zawsze dwoch żołnierzy zostaje bez transportu a ustawiam punkt "wsiądź do najbliższego" czy da sie tak w ogole zrobic zeby druzyna wsiadala do dwoch transporterów jednoczesnie?
Re: Jak sprawic by transportowani żonierze wyskakiwali z MV-22
Co do pierwszego pytania. Ustawiamy lecący Np. śmigłowiec, w punkcie trasy w uruchamianiu piszemy wysokość lotu
śmigłowca czyli heli to śmigłowiec. Tworzymy Np.wschodnią grupę
desantu i przypisujemy każdemu wojakowi w uruchamianiu-to spowoduje
że wojacy będą się znajdować w śmigłowcu jako pasażerowie. Teraz tworzymy wyzwalacz w
aktywacji wybieramy wschód, ustawiamy go tak aby punkt trasy śmigłowca przecinał obręb
wyzwalacza a przy aktywacji piszemy
ap1 i ap2 to nazwa wojaków. nie zapomnij dać wojakom punkt nawigacyjny typu wysiadać a śmigłowcowi wyładuj czy rozładowanie transportu?
śmigłowca czyli
Kod: Zaznacz cały
heli FlyInHeight 150
desantu i przypisujemy każdemu wojakowi w uruchamianiu
his MoveinCargo Heli
że wojacy będą się znajdować w śmigłowcu jako pasażerowie. Teraz tworzymy wyzwalacz w
aktywacji wybieramy wschód, ustawiamy go tak aby punkt trasy śmigłowca przecinał obręb
wyzwalacza a przy aktywacji piszemy
ap1 Action["Eject",heli]; ap2 Action["Eject",heli]
ap1 i ap2 to nazwa wojaków. nie zapomnij dać wojakom punkt nawigacyjny typu wysiadać a śmigłowcowi wyładuj czy rozładowanie transportu?

Nie chce dzialac
przykładowo daję helikopter mh-60s ustawiony w locie i jednego zołnierza(nie są w jednej drużynie) ze skryptem wpisanym w uruchamianie "his MoveInCargo heli" włączam gre a wojak stoi dalej na plycie lotniska a helikopter unosi sie nad ziemia i nic sie nie dzieje.. czy cos jeszcze musze dodac by to zadziałało ?

- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
I nie jakieś "his" tylko this 

Maćko pisze:I nie jakieś "his" tylko this
Może być i hiv.Wszystko dobre dla przykładu

- Maćko
- ID Steam:
- Kontakt:
Nie, nie może. Jeśli masz małe pojęcie o tym co tutaj się pisze to się nie wymądrzajMoże być i hiv.Wszystko dobre dla przykładu

This w języku skryptowym ArmA oznacza to/ten. Nie ma czegoś takiego jak his chyba że nazwiesz tak jednostkę a o tym nie padło tu ani jedno zdanie.
Przepraszam za błąd, poprawnie ma być oczywiścieArtek3333 pisze:Kod: Zaznacz cały
his MoveinCargo Heli
this
O dzieki teraz żołnierze siedzą w środku
ale mam jeszcze pytanie bo nie chcą wyskakiwac ustawiam dla MV-22 wyładuj a dla żołnierzy(jest ich 2 i sa nazwani ap1 i ap2) wysiądź oraz ustawiam wyzwalacz i wpisuje w nim

tak jak zalecił artek.. co robie jeszcze nie tak ?Artek3333 pisze:Kod: Zaznacz cały
ap1 Action["Eject",heli]; ap2 Action["Eject",heli]
- Maćko
- ID Steam:
- Kontakt:
Śmigło jest nazwane heli ?
DObra wszystko działa
problem był z wyzwalaczem ale poprsotu samolot nie trafial w obreb wyzwalacza jak przelatywal teraz wszystko jest ok... Dzieki wszystkim za informacje 
Tak przy okazji miło było by znac odpowiedz na 2 pytanie

Tak przy okazji miło było by znac odpowiedz na 2 pytanie