Tak kończąc OT:
eJay pisze:
Kompa mam od blisko 10 lat, zmienialem w nim sporo rzeczy (od procesorow, wiatrakow, radiiatorow, po plyty glowne, karty itd.) i jedyny problem jaki u mnie wystapil przez ten czas to zasilacz, ktory nie wytrzymal proby czasu (a raczej wieku

).
Chciałeś poszpanować? Mam dłużej.
Zmienia sie rowniez oprawa w grach, tekstury sa w wyzszej rozdzielczosci. Zmienia sie technologia kart. Jezeli jedynym twoim wyznacznikiem jest taktowanie rdzenia i pamieci karty to naprawde nie mamy o czym rozmawiac
Czy pisałem o czymś innym? Eh, nie będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem. W ogóle nie zrozumiałeś tego co sam napisałeś, jak i tego co ja napisałem. Przecież nie sądzę, że za 10 lat wszystko będzie miało 400fps. Stwierdzam tylko fakt, że mimo czasu karty działają tak samo szybko, a to, że wymagania są coraz większe to chyba oczywiste.
Jest dokladnie taki sam jak 9600PRO, gdyz pcb 9550 jest dokladnie takie samo jak 9600 i obie karty maja podobne taktowania.
No właśnie, a teraz dlaczego psioczysz na te karty graficzne(pyt. retoryczne). Piszesz, że cała seria jest spieprzona, a samemu używasz niemal tego samego? Przed chwilą pisałeś, że *600 jest do dupy, a teraz piszesz, że sam masz *600 tyle że z numerem *550
Śmiem twierdzić, ze czytając ta wypowiedz sporo osob posiadajacych Radeony usmiało się po pachy.
Tyle, że ja mam powody tak myśleć. O beznadziejności software-u jaki oferuje do swoich kart graficznych ATI można w internecie czytać godzinami, o problemach sprzętowych niewiele mniej. Nvidii lubie to, że jak nie działa TV-out to wiem, że karta jest uszkodzona i w innym egzemplarzu tego nie ma, natomiast teraz mam takie badziewie co działa byle jak (z każdym sterownikiem inaczej, z żadnym poprawnie), ale jakoś działa dlatego producent może nakleić kolejną nalepkę czego to ta karta nie obsługuje.
Gratulacje dla ATI za wydawanie na rynek tanich i wydajnych kart, jednak byle jaka jakość którą oferują nie przekonuje mnie.
A teraz proszę już darować sobie komentarze, bo już kompletnie zbaczasz z tego, co autora tematu interesuje.