Co możecie polecić?
Moderator: Inkwizytor
Wiem że wygląda tak samo. Tylko VBS2 ma więcej możliwości. , np: działające PEQ-2 (to mi pierwsze na myśl przyszło), przewożenie rzeczy w bagażniku, AI itp. Więcej nie pamiętam. Chodzi mi o taki rzeczy... Co do jednostek też mi trochę brakuje np: niema CH46, CH53, AH64 (choć to akurat już mam), MRAP (czy jak to tam było) itp. No i mapa: GreenZone Bagdad - to mi się najbardziej podoba w całym VBS2. I ogólnie VBS jest bardziej "poważny". W VBS2 kręci mnie jeszcze szersze odwzorowanie realiów.specops pisze:ARMA wygląda jak VBS2 nie musisz nic robić.
Dobry pomysł - tylko owego wojskowego w okolicy nie mam (a na pewno nie chcę mi się go szukać).Dawidson pisze:Poproś jakiegoś wojskowego(emeryta lub na urlopie) żeby jak grasz w ArmA to wytykał lub po prostu mówił Ci co robisz w danym momencie źle. Jak powinieneś się zachować aby nie dostać kulki itp. będziesz wtedy profesionalistą
To ty chcesz symulator, czy więcej zabawek? Chcesz, żeby było realistycznie, czy chcesz sobie postrzelać śmigłowcami?Wiem że wygląda tak samo. Tylko VBS2 ma więcej możliwości. , np: działające PEQ-2 (to mi pierwsze na myśl przyszło). Co do jednostek też mi trochę brakuje np: niema CH46, CH53, AH64 (choć to akurat już mam), MRAP (czy jak to tam było) itp.
W pojazdach można przewozić sprzęt, zaś AI jest takie samo.przewożenie rzeczy w bagażniku, AI itp.
Ty zaś jesteś niepoważny. Realia są na bardzo zbliżonym poziomie. Fakt, addony mogą wyglądać lepiej np. tracery, ale cała moc VBS2 to są materiały szkoleniowe, AAR, edytor itp. nie zaś efekty wizualne i szeroka gama sprzętu. Sprzęt ma pomagać w realizowaniu konkretnych scenariuszy, lecz jest to kompletnie niezależne od realizmu towarzyszącego scenariuszom.No i mapa: GreenZone Bagdad - to mi się najbardziej podoba w całym VBS2. I ogólnie VBS jest bardziej "poważny". W VBS2 kręci mnie jeszcze szersze odwzorowanie realiów.