Mi na wersji 1.14 działa jak na razie żadnych błędów nie zauważyłem. Najpierw włączam grę potem
tworze gracza na mapie i zapisuje projekt jakąś tam nazwą, zwijam grę do paska,następnie uruchamiam ArmA RTE Capture klikam na zakładkę
Merge with SQM i szukam pliku mission która jest w katalogu z jakąś tam nazwą naszej edytowanej mapki, po czym klikam
Activate monitoring co spowoduje że obok napis
Status: Inactive będzie na czerwono. Wchodzimy z powrotem do gry, do edytora 3D ustawiamy sobie obiekty zaznaczamy wszystkie które chcemy zapisać i w edytorze klikamy na Export. Znowu zwijamy grę do paska i w oknie Arma RTE capture pokazują sie dane więc zapisujemy to czyli klik na File i save i zapisz podając jakąś tam nazwę np.bbb po tym procesie wchodzimy znowu do gry i przerywamy edytor gry do widoku mapki z graczem, następnie znowu zwijamy grę do paska wczytujemy w Arma rte capture plik mission wchodząc na zakładkę
Merge with SQM następnie na File i loand i widzimy utworzony plik z nazwą bbb więc dajemy na otwórz wchodzimy do gry i wczytujemy ponownie naszą misje, po wczytaniu będziemy mieli obiekty które ustawiliśmy w edytorze 3d . Trochę kombinacji, ale tak tylko u mnie to działa.