Lock On Modern Air Combat

... lub palce na klawiaturę niosą

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Ingram
ID Steam:
Numer GG: 10886706
ID gracza: 0

Lock On Modern Air Combat

Post autor: Ingram »

No jestem ciekaw ilu z Was miało styczność z tym świetnym symulatorem produkcji Eagle Dynamics.
Niedawno odświeżyłem sobie LO przy okazji zakupu nowego "kijka" i stara miłość powróciła.
Obecnie szykuję się do zamówienia na http://www.lockon.ru dodatku Flaming Cliffs. Do dziś się zastanawiam z jakich to przyczyn został on wydany tylko w USA i Rosji a na przykład najnowsza część pod tytułem "Black Shark" ma już zostać wypuszczona całkowicie na świat.
No nic, szczęście, że FC nie jest drogi - raptem jakieś 34 zł na nasze plus jeszcze koszt przesyłki z Rosji, który i tak wyjdzie mniejszy niż sobie obliczyłem jakbym miał zamawiać na ebayu.

Zapraszam do tego tematu wszystkich asów. Jeżeli chcecie pogadać o swoich wyczynach czy o addonach do LOMAC i LOFC lub o maszynach, którymi lubicie latać najbardziej to tu możemy sobie pogadać.
Warto wrócić do LO zwłaszcza, że dziś jest masa skinów, soundpacków i dodatków, które całkowicie upiększają ten symulator.
Ostatnio wgrałem sobie high res textures dla ziemi i lotnisk i masę innych rzeczy i szczerze to jestem zachwycony.
Pozostaje tylko czekać aż zdobędę kasę i zamówię FC bo aż żal patrzeć, że nie mogę sobie porozwalać czołgów za sterami SU-25T.

Kilka screenów z LO (upiększonego)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ja osobiście to uwielbiam latać SU-27 i F-15 chociaż, że wielką frajdę sprawiają mi ataki na cele naziemne a zwłaszcza z użyciem bomb MK20 po uprzednim pozbyciu się obrony AA za pomocą Mavericków :D
Awatar użytkownika
HAVOC
ID Steam:

Re: Lock On Modern Air Combat

Post autor: HAVOC »

Nie wiem, czy warto ładować się w niemałe koszty wysyłki z ru, czy innych krajów, kiedy bez problemu dostaniesz FC w Polsce ;)

Czy wyjdzie taniej, tego nie wiem bo i trzeba by przyjrzeć się bliżej cennikowi kuriera; za to z pewnością będzie szybciej ;)

http://www.sklep.pilots.pl/product_info ... cts_id/204

A gierka przednia jest :D
Obrazek
Ingram
ID Steam:

:o Dzięki Ci wielkie Havoc! Byłem przekonany, że on jest dostępny tylko w Rosji i USA. WIELKIE DZIĘKI! :dworship :) Pozostaje mi zdobyć kasę i zamawiać :)
eagle
ID Steam:
Numer GG: 7031645
ID gracza: 2105860
Kontakt:

Post autor: eagle »

W tamtym roku miała wyjść wersja Black Shark ale przełożono na ten rok.
Obrazek
Ingram
ID Steam:

Ano właśnie tylko pytanie czy on wyjdzie nadal pod nazwą Lock On czy już Digital Combat Simulator i czy też zostanie wydany tylko w Rosji i USA czy też pójdzie dalej.
Od pewnego czasu zaglądam tutaj http://www.digitalcombatsimulator.com/ Jak się dobrze przyjrzymy to widać duże podobieństwo do Lock On, sam symulator jest robiony chyba na tym samym bardzo ulepszonym silniku. Tylko pytanie czy to jest nowy LO czy po prostu zupełnie inny sim?
Swoją drogą to modele pojazdów, śmigłowców jak i ludzi są wykonane genialne, zupełnie jakby miał to być sim czołgu. Zastanawiam się jak to się będzie miało do LO bo FC jest dodatkiem więc prawdopodobnie też będą jakieś zmiany z modelami samolotów chyba, że BS faktycznie okaże się osobnym symulatorem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Coś pięknego!
Firefly
ID Steam:

Post autor: Firefly »

Dobra gra. Szkoda ze nie mam tyle czasu ile bym chcial na granie. Gdy ja kupilem, moj sprzet nadawal sie jedynie na najnizsze detale ;). Teraz byloby lepiej to nie mam ani joya ani czasu :(. Takie zycie...
Retired. Unavailable until further notice.
Ingram
ID Steam:

Zrobiłem skromny filmik http://youtube.com/watch?v=djx0BT-IS0E Musiałbym nauczyć się obsługiwać kamerę filmową w LO.
FC naprawdę warto zamówić tym bardziej, że istnieje mod do tego dodatku umożliwiający pilotowanie wszystkich maszyn w grze czyli F-14 i F-18 jak najbardziej. CO jednak pozostaje to kokpit dlatego dość zabawnie to musi wyglądać jak pilotujemy IŁ-76 a siedzimy w kokpicie SU-27 :D
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

Ja tam latam na klawiszach i nie narzekam. Su-27 ofkors. Jeszcze kilka miesięcy temu robiliśmy sobie "łoficjalne loty" z kilkoma innymi zapaleńcami. Mi się trochę odechciało, dość monotonne na dłuższy czas.

Co do DCS, to wygląda jak symulator helikoptera. Aczkolwiek mogłobybyś ogólnym symulatorem: Odrzutowca, heli, czołgu, piechoty i tak dalej...
Obrazek
Ingram
ID Steam:

DCS to jest głównie symulator śmigłowca. Można w nim pilotować rosyjskiego KA-50 przy czym wszystkie maszyny z LO i FC, którymi mogliśmy wcześniej latać są dostępne.
Faktycznie DCS wyjdzie w tym roku jednak nie ma w Polsce obecnie jeszcze planów wydawniczych czyli albo będzie można będzie go kupić na http://www.pilots.pl (Jeszcze raz dzięki Havoc :)) o ile będzie dostępny tak jak FC lub zamówić na stronie oficjalnej.

Radeon, polecam Tobie kampanie A-10 i SU-25. Ta pierwsza jest trochę łatwiejsza bo masz inny system celowania ale obydwie są warte tego by zagrać.
Bardzo podobała mi sie misja jak A-10 wspomagałem wojska pancerne niszcząc rosyjskie Gvozdiki :)

Sądzę, że bez 'kijka' trochę trudniej będzie się wypełniać misje A-10 czy SU-25 kiedy np. trzeba będzie złapać cel w wiązkę by wystrzelić mavericka czy choćby podejście do zrzutu bomb lub atak z działka.

Swoją drogą ląduje się pewnie też ciekawie z klawiaturą :D

------------

EDIT:

Rozmawiałem dzisiaj z przedstawicielem pilots.pl. DCS jest osobnym projektem a nie kolejną częścią Lock On stworzonym przez tą samą ekipę.
Tak jak Flaming Cliffs będzie sprzedawany indywidualnie czyli na terenie Rosji, USA i na zamówienie jednak możemy być spokojni, ponieważ zostałem zapewniony iż Digital Combat Simulator: Black Shark będzie dostępny w serwisie pilots.pl więc spokojnie będzie można go zamówić. Ja tam czekam na kasę i zamawiam FC a DCS też zamówię na bank.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Co ślina na język...”