PKW_ : wip...

Dodatki i modyfikacje Armed Assault - te bardziej, jak i te mniej oficjalne

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yac
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: GROM , SFOR, KFOR, IFOR, EUFOR...

Post autor: Yac »

:mrgreen: Garbol- dac Ci zarzynałkę?

Padło wczesniej pytanie o celowniki - oto one
Eotech, PCS, CWL

ObrazekObrazekObrazek

jak już wspomniałem - To Beryle od Vilasa z małą moją korektą oraz HDR zaimplementowanym dzięki zaangażowaniu Marcina BM
Obrazek
Firefly
ID Steam:

Post autor: Firefly »

Yaciek wciaz mnie zadziwiasz. Myslalem juz, ze beryle nie zostana poprawione a tu taki skok jakosciowy tekstur! Brawo.
Retired. Unavailable until further notice.
Awatar użytkownika
Cooba
ID Steam:

Post autor: Cooba »

no a ja pomarudze. w berylach celownik (odpowiednik aimpointa, nie wiem jak sie tu nazywa) ma bardzo słabo widoczny punkt celowania. Ostatnio mialem starcie w mglistym lesie i tptalnie nic nie widziałem. Jedyne na co sie nadaje ten celownik to na słoneczną pustynie. CHłopaki, zróbcie coś bo po prostu ta brań traci sens.
KLIK

Ogólnie good job :D
Awatar użytkownika
Yac
ID Steam:

Cooba dzięki za informację - postaram się poprawic celownik CWL przed wydaniem PKW. Jakoś umkneło przy pustynnym wojsku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Garbol
ID Steam:
Numer GG: 1299924

Post autor: Garbol »

YacieK - spoko mam komplet żyletek :P
Obrazek
W wojsku służyłem od 06.08.2008 do 27.04.2009 - Siły Powietrzne Operator radarów NUR-31, NUR-31MK, NUR-41, Nur-12.
Desperat
ID Steam:
Numer GG: 5997674

Post autor: Desperat »

YacieK pisze::mrgreen: Garbol- dac Ci zarzynałkę?

Padło wczesniej pytanie o celowniki - oto one
Eotech, PCS, CWL

ObrazekObrazekObrazek

jak już wspomniałem - To Beryle od Vilasa z małą moją korektą oraz HDR zaimplementowanym dzięki zaangażowaniu Marcina BM
O to sie balem wlasnie z tym(i) celownikami , ten pierwszy EOTECH , jest inny niz prawdziwy . Calosc , ksztalt , ok . Kolor jest czarny , calkowicie ( obudowa ) . Przejdzmy teraz do tego co widac na szybce . Jest to celownik holograficzny . Z tego co widac na screenie , jest to zrobione zbyt dokladnie . Jako , ze mialem okazje widziec , dotknac , celowac , patrzec , przez tego EOTECH'a , wiem , ze powinien wygladac inaczej . Ten obraz jaki mamy na szybce , powinien byc rozmazany , mam zdjecie swoje :) , ale niestety nie widac wlasnie tego o co mi sie rozchodzi .

Odnosnie koloru :
http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... hp?t=41245

Hmm nie bierz tego co napisalem tak do konca na serio , bo wspomniany przeze mnie celownik EOTECH , byl doczepione do M16 / M203 , moglbyc to inny rodzaj .

Reszty celownikow nie widzialem , wiec przemilcze . Ponawiam tez pytanie , czy bedzie dzialac z FDF1.1SoundPack , a jesli nie czy sam przygotowujesz juz dzwieki do tego beryla ? Czy raczej nie .
Użytkownik zbanowany do dnia 14.12.2007

Obrazek
Firefly
ID Steam:

Desperat pisze: O to sie balem wlasnie z tym(i) celownikami , ten pierwszy EOTECH , jest inny niz prawdziwy . Calosc , ksztalt , ok . Kolor jest czarny , calkowicie ( obudowa ) . Przejdzmy teraz do tego co widac na szybce . Jest to celownik holograficzny . Z tego co widac na screenie , jest to zrobione zbyt dokladnie . Jako , ze mialem okazje widziec , dotknac , celowac , patrzec , przez tego EOTECH'a , wiem , ze powinien wygladac inaczej . Ten obraz jaki mamy na szybce , powinien byc rozmazany , mam zdjecie swoje :) , ale niestety nie widac wlasnie tego o co mi sie rozchodzi .
A wiec co do Eotecha, to co opisujesz bedzie efektem gdy patrzysz nie na cel tylko na szybke celownika, wtedy staje sie rozmazany.

Tu masz przyklad przejaskrawionego zle ustawionego celownika
Obrazek

A tu wlasciwy kolor i ustawienie, bez przejaskrawienia i rozmycia.
Obrazek
Desperat pisze:Reszty celownikow nie widzialem , wiec przemilcze . Ponawiam tez pytanie , czy bedzie dzialac z FDF1.1SoundPack , a jesli nie czy sam przygotowujesz juz dzwieki do tego beryla ? Czy raczej nie .
Czemu mialby nie dzialac, skoro uzywa swoich dzwiekow?

Edit: Aha, nalezy tez pamietac, ze celownik ma byc uzyteczny w grze, stad juz BAS w swoim EOTechu uzywal zmienionej ale dostosowanej do gry, kolorystyki i ksztaltu siatki celowniczej.
Awatar użytkownika
Yac
ID Steam:

:mrgreen: niedługo sie czepicie że tekstura gwintu śruby mocującej szynę jest zła i ma 3 a nie 4 skoki :mrgreen: - Nie wszystko da sie zrobic bez narzędzi - i nie zawsze trzymanie się w 100 % realiów pozwala na dobrą grę później. Przykład z celownikiem CWL który ma aimpoint bardzo mały - ale że nie sprawdza się w grze zmienię go na aimpoint znany z celowników z M4 . Nie można oczekiwać idealnego odwzorowania danego sprzętu,zawsze trzeba liczyć się z tym że łączenie grywalności z realiami nie zawsze idzie w parze. BTW Eotech ...Modeli celowników EOTECH jest kilka - różniących się detalami, kolorystyką, rodzajem siatki celownika. Firefly już napisał to co sam chciałem więc powtarzać się nie będę. Dzięki współpracy z Marcinem_BM być może Eotech zostanie zupgradeowany do poziomu najnowszego sprzętu z ostatniego release CS.
Obrazek
Desperat
ID Steam:
Numer GG: 5997674

Post autor: Desperat »

Firefly , ten colewnik jaki widzialem , byl jeszcze bardziej rozmazany niz na pierwszym screenie . Coz moja wina , ze zamieszalem . :dworship
Użytkownik zbanowany do dnia 14.12.2007

Obrazek
Firefly
ID Steam:

Desperat pisze:Firefly , ten colewnik jaki widzialem , byl jeszcze bardziej rozmazany niz na pierwszym screenie . Coz moja wina , ze zamieszalem . :dworship
Nie ma sprawy, z tego co wiem, to czesty blad uzytkownikow EOTECHa.
Awatar użytkownika
Yac
ID Steam:

Mały tuning otexturowania Beryli ... proszę z tego newsa nie robić ... Sam SFOR ciut później - muszę zweryfikować listę pojazdów no i posiedzieć nad ich teksturami..
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Addony - tworzenie oraz modyfikacja gry”