DVD recorder kaput
Moderator: Inkwizytor
- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
DVD recorder kaput
Witam.
Dziś chcąc włozyć płytę dvd z ArmA zauważyłem że napęd dvd nie reaguje na guzik ani na polecenie z mojego komputera. Po rozkręceniu napędu i wyciągnięci innej płyty zauważyłem że tacka rusza się w baaardzo małym zakresie ruchu. Czy może mi ktoś pomóc?
http://s24.photobucket.com/albums/c17/M ... I_0295.flv <- Wideo
Dziś chcąc włozyć płytę dvd z ArmA zauważyłem że napęd dvd nie reaguje na guzik ani na polecenie z mojego komputera. Po rozkręceniu napędu i wyciągnięci innej płyty zauważyłem że tacka rusza się w baaardzo małym zakresie ruchu. Czy może mi ktoś pomóc?
http://s24.photobucket.com/albums/c17/M ... I_0295.flv <- Wideo
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net

FAQ:
- Robi
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Re: DVD recorder kaput
Napędy padają - standard.
Ostatnio puściłem nagrywarkę DVD, co już tylko CD nagrywała. DVD czytała, ale nagrywała - tylko CD... dlaczego? nie wiem ;
Długo masz to DVD? Standard dla "optyki" to jakieś 2 lata, przy w miarę normalnym użytkowaniu.
Ostatnio puściłem nagrywarkę DVD, co już tylko CD nagrywała. DVD czytała, ale nagrywała - tylko CD... dlaczego? nie wiem ;

Długo masz to DVD? Standard dla "optyki" to jakieś 2 lata, przy w miarę normalnym użytkowaniu.
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
- Ice
- ID Steam:
- Numer GG: 1809885
- Kontakt:
Robi pisze: Napędy padają - standard.
Ostatnio puściłem nagrywarkę DVD, co już tylko CD nagrywała. DVD czytała, ale nagrywała - tylko CD... dlaczego? nie wiem ;![]()
Taaa...

...just tell them I went crazy.
- Robi
- ID Steam:
- Kontakt:
Ice pisze: Taaa...![]()
![]()
co "taaa..."?

"taaa...", że standard, czy "taaa...", że puściłem?

Ja optykę wymieniam (bo pada) m/w co 3 lata (zależy ile korzystam)
...a to, że puściłem? 25zł. za nią wziąłem!

- Cleric
- ID Steam:
- Kontakt:
Napędy nie padają - standard (przy najmniej u mnie).
Wiadomo, że jak kupisz sprzęt marki "szmelc" lub "no-name" to pradopodobieństwo twej pechowość w mierze jego awaryjności wzrośnie i zaowocuje tym, że padnie. Ale to tylko świadczy o braku jakości, niczym wiecej. Ale wiadomo jak to w życiu - jeden woli sprzęt lepszej jakości a drugi żadnej ale z browarkami
a może ja poprostu dziecko szczęścia jestem, bo nie mówię już o ASUS-ie ale nawet LG mi nie chce paść
hmmm a może się boi

(moze napedy Ci nie padaja, ale slownik ortograficzny na pewno. Bykom STOP!. Klamacz)
Wiadomo, że jak kupisz sprzęt marki "szmelc" lub "no-name" to pradopodobieństwo twej pechowość w mierze jego awaryjności wzrośnie i zaowocuje tym, że padnie. Ale to tylko świadczy o braku jakości, niczym wiecej. Ale wiadomo jak to w życiu - jeden woli sprzęt lepszej jakości a drugi żadnej ale z browarkami

hmmm a może się boi

(moze napedy Ci nie padaja, ale slownik ortograficzny na pewno. Bykom STOP!. Klamacz)
- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
Cleric pisze: Napędy nie padają - standard (przy najmniej u mnie).
Wiadomo, że jak kupisz sprzęt marki "szmelc" lub "no-name" to pradopodobieństwo twej pechowość w mierze jego awaryjności wzrośnie i zaowocuje tym, że padnie. Ale to tylko świadczy o braku jakości, niczym wiecej. Ale wiadomo jak to w życiu - jeden woli sprzęt lepszej jakości a drugi żadnej ale z browarkamia może ja poprostu dziecko szczęścia jestem, bo nie mówię już o ASUS-ie ale nawet LG mi nie chce paść
![]()
hmmm a może się boi![]()
Zgodzę sie z Clerasem, mój cd LG od 2002 nigdy mnie nie zawiódł. Ale ten No-Name DVD pogadał 1,5 roku i zdechł jakkondor w wysokich Andach
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:

FAQ:
- Robi
- ID Steam:
- Kontakt:
Cleric pisze: Napędy nie padają - standard (przy najmniej u mnie).
Cleric...
po 1. pisząc "padają" mam na myśli to, że z czasem czytają coraz mniej płyt, a nie to że robią całkowity out; z czasem soczewka się niszczy, laser traci swoją moc... to normalne zjawisko, więc nie wiem dlaczego zaprzeczasz.
po 2. wszystko zależy też od tego jak użytkujesz dany napęd: czy korzystasz z niego tylko wieczorami wkładając płytkę ArmA w celu sprawdzenia oryginalności programu, czy może częściej: odczytując i nagrywając kilka lub kilkanaście razy dziennie - jak niegdyś floppy;
po 3. nigdy nie miałem no-name'ów; zawsze były to samsungi, lite-on'y, ctx, lg... choć nie ukrywam, że kryterium zakupu zawsze opierałem o znane źródła, m.in. o rankingi Chip'a. Starałem się kupować modele, które zostały nagrodzone, ale mimo to z czasem przychodził ich koniec - jak w życiu

Wyjątkiem jest nagrywarka LG CD-RW CED-8120B, którą mam do dzisiaj, i która sprawuje się wyjątkowo dobrze pomimo swojego wieku. Jednak to, że "przeżyła" upatruję raczej w tym, że uznałem ją jako "awaryjną" i rzadko z niej korzystałem, oszczędzając ją na "czarną godzinę".
Matte pisze: Zgodzę sie z Clerasem, mój cd LG od 2002 nigdy mnie nie zawiódł. Ale ten No-Name DVD pogadał 1,5 roku i zdechł ...
Nie wiem dlaczego, ale nie spotkałem wśród napędów optycznych - no-name

A mi nagrywarki tak CD jak i DVD firmy LG padły. Wytrzymaly jakieś 2 latka...CD może z 2,5. Pisząc padły mam na myśli fakt, iż niechętnie czytają...cokolwiek. Kręcić się kręcą, ale z odczytem to zabawa...długo czytają, jakieś błędy wyskakują albo komunikaty, że "błąd" i nie da się odczytać/skopiować itd...

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Moj DVD Pioneera radzi sobie od 2001, czyta wszystko i zawsze. Bez problemow, zdazyla mi sie tylko jedna plyta ktorej nie odczytal ale ona byla zle nagrana 
Trzebach "kochac" swoj sprzet to bedzie dlugo sluzyl

Trzebach "kochac" swoj sprzet to bedzie dlugo sluzyl

- Robi
- ID Steam:
- Kontakt:
Forrestal pisze: ...zdazyla mi sie tylko jedna plyta ktorej nie odczytal ale ona byla zle nagrana![]()
No jeśli chodzi o nośniki to już caaałkiem inna bajka, a powiedziałby nawet, że bajka PODSTAWOWA!
Niezależnie od tego jaki hiper napęd posiadamy, nośnik na którym przechowywane są dane to kwestia zasadnicza.
Osobiście polecam Verbatim wszelkiej maści - jeszcze nigdy mnie nie zawiodły! ..a korzystam z tej firmy od 10 lat!
Zadowolony jestem również z SONY DVD-R (takie białe)
Natomiast nie polecam nośników BTC. Stoiska z płytami w hipermarketach tez proponuję omijać z daleka

Forrestal pisze: Trzebach "kochac" swoj sprzet to bedzie dlugo sluzyl![]()
"Dewiant"!