MadDogX opublikował na forum BISu dość nietypowy skrypt, dzięki któremu uszkodzenie samolotu/śmigłowca w powietrzu wyglądają znacznie ciekawiej...
Link do newsa na Arma-Zone.pl
[Addony] Eksplozje w powietrzu
Moderatorzy: eJay, OFman, Inkwizytor
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Re: [Addony] Eksplozje w powietrzu
Nah. Takie coś było też możliwe w OFP rzecz jasna. I to poprostu zostało z OFP przeniesione. Wiem, że się czepiam, ale ten ktoś żadnej nowości nie odkrył. 
No, ale nas wyręczył.

No, ale nas wyręczył.

- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
Moim zdaniem jest to nastepny krok w kierunku ECP pod Arma. Czyli krok sluszny i nalezalo go zrobic.
A to czy w OFP tez byl taki skrot? hmmm, Hind byl w OFP - czy to sprawia ze teraz go nie chcemy?
A to czy w OFP tez byl taki skrot? hmmm, Hind byl w OFP - czy to sprawia ze teraz go nie chcemy?

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Mnie to jakos nie zachwycilo. Ciekawiej by bylo jak samolot po oberwaniu tracil by caly ogon lub dymil sie tylko z jednego silnika 

- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Napewno jest to możliwe. Ale trzeba nowy model stworzyć albo przerobić istniejący. Nawet w OFP coś takiego było. Nie pamiętam w jakim modzie lub addonie, ale po zniszczeniu samolot efektywnie rozpadał się na kawałki. A tu trzebałoby coś wymyśleć żeby tracił ogon. No cóż, może poprostu + model bez ogona, skryptowa zamiana i configowa słaba sterowność, wręcz zerowa. 

Forrestal pisze: Mnie to jakos nie zachwycilo. Ciekawiej by bylo jak samolot po oberwaniu tracil by caly ogon lub dymil sie tylko z jednego silnika![]()
A mnie się podoba...czasem grywam w wiekowego IL-2 i tam mozna sie czepiać wielu rzeczy ale eksplozje i uszkodzenia samolotow są wg mnie wystarczające.Nie znam sie na grafice , skryptach itp,ale czy IL-2 nie moze posluzyc za wzor ??
P.S nie 'grzejcie" ze mnie jesli dałem ciała