Hejas, fajnie by było gdyby w jednym miejscu zebrać wszystkie życzenia graczy na temat trybu multiplayer. Wiadomo - krok w stosunku do OFP jest kolosalny (tak czy siak), ale do takiego BF2 daleka droga. Nie mam tu na myśli gameplaya, a usprawnienie mechanizów i narzędzi administratorów.
Z mojej strony:
- ładna i przejrzysta tabela z graczami wraz z podpiętymi opcjami votingu na danego gracza (tak jak w BF2). Dotychczas musimy wklepywać kod w czacie (# vote), co jest mniej wygodne
- zabezpieczenia przed debilami-teamkillerami, którzy przy starcie z lotniska strzelaja w strone pojazdow z wyrzutni i rozwalaja pol wlasnego oddzialu. powiedzmy 5x teamkill = kick.
- możliwosc pauzy - admin moglby przeczyscic serwer z idiotów jw.
- zaaplikować spectatora - niewszystkie serwery korzystaja ze skryptu Kegetysa. Po smierci stajemy sie ptakiem i mozna w ten sposb czitować ostrzegajac kolegow przed czolgami/zolnierzami itd. co ujmuje nieco rozrywki.
ArmA Multiplayer "wish-list"
Moderator: Inkwizytor
Re: ArmA Multiplayer "wish-list"
eJay pisze: - zaaplikować spectatora - niewszystkie serwery korzystaja ze skryptu Kegetysa. Po smierci stajemy sie ptakiem i mozna w ten sposb czitować ostrzegajac kolegow przed czolgami/zolnierzami itd. co ujmuje nieco rozrywki.
To nie zalezy od serwerow a od misji. Skrypt trzeba zwyczajnie umiescic w misjach i wtedy dziala na kazdym serwerze. Nie da sie tego inaczej zrobic.
Retired. Unavailable until further notice.
Z mojej strony:
- Anti-cheat - przedewszystkim
- możliwość nagrywania demek
- powinny być widoczne nicki graczy a przynajmniej tych z teamu bo pytanie się "kto tam idzie po lewej" jest nieco irytujące albo "kto tu koło mnie stoi"
- z zachowaniem możliwie jak najbardziej realizmu ofkors np. żeby nicki pojawiały się po pewnym czasie np. ze 3s.
Firefly - wszystko się da jakby sie BiS sprężył.
- Anti-cheat - przedewszystkim
- możliwość nagrywania demek
- powinny być widoczne nicki graczy a przynajmniej tych z teamu bo pytanie się "kto tam idzie po lewej" jest nieco irytujące albo "kto tu koło mnie stoi"

Firefly - wszystko się da jakby sie BiS sprężył.
Ostatnio zmieniony 10 marca 2007, 21:42 przez Garbol, łącznie zmieniany 1 raz.
- ufoman
- ID Steam:
- ID gracza: 40452
- Kontakt:
Przeciez nicki sa widoczne... na kadecie co prawda, ale sa.
Podstawy komunikacji i wiadomo kto gdzie jest...
Podstawy komunikacji i wiadomo kto gdzie jest...
ta ale jak grasz na publiku to wszystko idzie do piachu
i tak nie wiesz kto jest kto (chodzi mi to o weterana)

-
- ID Steam:
- Numer GG: 3830261
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Ja bym chciał aby możnabyło podglądać graczy naszej drużyny w czasie gdy zostaliśmy zabici i czekamy na odrodzanie.