Witam, podczas tworzenia misji, wpadł mi pewien pomysł do głowy, lecz nie mam pojęcia czy w ogóle da się go zrealizować, już mówię co mnie gnębi.
Otóż myślałem o stworzeniu kilku oddziałów, każdy z innym dowódcą. Przykładowo oddział zwiadowczy, oddział szturmowy itp.
Jeden z oddziałów obserwowałby teren na którym znajdują się wrogowie, przykładowo powiedzmy że jest to drużyna snajperska i przekazywał wszystkie dane o wrogu oddziałowi który zaraz wyląduje i wysiądzie z helikoptera (oddziałowi szturmowemu).
Czy jest możliwe stworzenie takiej hierarchii w komunikacji, jednak w podziale na różne drużyny, aby każdemu z oddziałów można było wydawać inne rozkazy?
Łączność między oddziałami
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
-
- ID Steam:
- ID gracza: 209283
Re: Łączność między oddziałami
To ma być misja SP czy MP/COOP. Jeśli coop to takie rzeczy załatwia Acre, ludzie sami sobie przekażą info. 
Jeśli misja SP to nie widzę za bardzo sensu w robieniu czegoś takiego (w sumie nie wykonalne chyba), w jakim celu? Możesz oczywiście zrobić, że np jak snajperzy będą wiedzieli o wrogu to odział szturmowy wyląduje, zaatakuje wroga itd ale to nie ma nic wspólnego z radiową łącznością.

Jeśli misja SP to nie widzę za bardzo sensu w robieniu czegoś takiego (w sumie nie wykonalne chyba), w jakim celu? Możesz oczywiście zrobić, że np jak snajperzy będą wiedzieli o wrogu to odział szturmowy wyląduje, zaatakuje wroga itd ale to nie ma nic wspólnego z radiową łącznością.