Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Moderator: Inkwizytor
Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Tak więc mam rozumieć,że nie ma szans na większy przyrost wydajności ?No cóż,czyli kolej przyszła na SSD,ale czego się nie robi dla army
.Mam tylko nadzieję ,że nie będzie konieczności modernizacji sprzętu po wyjściu kolejnej części tej wspaniałej gry

Intel Core i5 2500K @OC 4,5 Ghz
AsRock P67 Pro3
8GB (2x4GB) DDR3 1333MHz CL9 Dual Channel
Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)
Gigabyte GeForce GTX470 1280MB DDR5
Samsung SH-S223C
OCZ StealthXStream 2 600W
AsRock P67 Pro3
8GB (2x4GB) DDR3 1333MHz CL9 Dual Channel
Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)
Gigabyte GeForce GTX470 1280MB DDR5
Samsung SH-S223C
OCZ StealthXStream 2 600W
Wystarczy dobry WD caviar black. A jeśli pozostałe rzeczy hulają to wszystko ładuje się jak na kompie z ssd. Nie ma co kombinować i przepłacać lepiej dorzucić do procka albo grafy lub płyty.kalash34 pisze:Tak więc mam rozumieć,że nie ma szans na większy przyrost wydajności ?No cóż,czyli kolej przyszła na SSD,ale czego się nie robi dla army.Mam tylko nadzieję ,że nie będzie konieczności modernizacji sprzętu po wyjściu kolejnej części tej wspaniałej gry
Witam, czy ARMA 2 pójdzie na tym kompie :
AMD Phenom II X4 810
Asus M3N-HT Deluxe Mempipe
Seagate 250gb + Seagate 160gb
2 x 2gb 1066mhz Kingston
Zotac Nvidia Geforce 9800 GTX+ 1024mb / 512bit
Chieftec 700W
i czy pogram komfortowo bez przycięć ?
AMD Phenom II X4 810
Asus M3N-HT Deluxe Mempipe
Seagate 250gb + Seagate 160gb
2 x 2gb 1066mhz Kingston
Zotac Nvidia Geforce 9800 GTX+ 1024mb / 512bit
Chieftec 700W
i czy pogram komfortowo bez przycięć ?
Wygląda mi to na stabilnie na średnich. Przycięć nie unikniesz na żadnym sprzęcie w akcjach typu np bycie w bombardowanym mieście.
Ok, to teraz jeszcze musze ogarnąć ktora wersje kupić i do ataku ;] dzięki
Którą wersję kupić: viewtopic.php?f=82&t=4200
witam. Mam dość leciwy sprzęt na którym ARMA 2 działa dość słabo na średnich ustawieniach...Army: OA nie sprawdzałem jeszcze ,ale pewnie było by jeszcze gorzej.
Mam zamiar dokupić i tak coś do kompa, pewnie ram . ( I tak miałem zamiar to zrobić bez, względu na to czy będę grał w arme czy nie ) Czy myślicie ,ze dokupienie ramu da wzrost wydajności ?
Gdzies czytałem ,ze A2:OA z nowym patchem ma lepsza optymalizacje niż sama podstawka. Ale pewnie u mnie nie było by widać większej różnicy
Mója konfiguracja to
AMD X2 6000+ 3.1 GHz
2 gb ddr2 800 Mhz
9500gt 512 Mb 128 bit
plyta K9N Ultra 570
Dysk stare ATA 250gb
Mam zamiar dokupić i tak coś do kompa, pewnie ram . ( I tak miałem zamiar to zrobić bez, względu na to czy będę grał w arme czy nie ) Czy myślicie ,ze dokupienie ramu da wzrost wydajności ?
Gdzies czytałem ,ze A2:OA z nowym patchem ma lepsza optymalizacje niż sama podstawka. Ale pewnie u mnie nie było by widać większej różnicy
Mója konfiguracja to
AMD X2 6000+ 3.1 GHz
2 gb ddr2 800 Mhz
9500gt 512 Mb 128 bit
plyta K9N Ultra 570
Dysk stare ATA 250gb
Chyba RAM nie jest tu wąskim gardłem (jeśli podczas grania powyłączasz zbędne programy w tle, to nie zobaczysz różnicy między tymi 2GB RAMu a 4GB).
Zdecydowania karta graficzna poniżej wymagań Army (procesora nie znam).
- PolishFactor
- ID Steam:
- Kontakt:
Mały RAM w Armie jest wąskim gardłem bo dzięki bugowi z wyciekiem pamięci ciągle go mało tym bardziej jeśli ktoś zasiada do zabawy z marnym 2GB.kondor pisze:Chyba RAM nie jest tu wąskim gardłem (jeśli podczas grania powyłączasz zbędne programy w tle, to nie zobaczysz różnicy między tymi 2GB RAMu a 4GB).
Zwiechy typu Out of memory i przyciny do 5fps (gdy system zaczyna rzeźbić na virualu HDeka) - wszystko to przetestowane kłopoty dręczące mnie
kiedy jechałem na zaledwie dostępnym 3,5GB z 6GB na 32bit win7... :-(
Tak więc planując upgread lub zakup sprzętu pod tą jedną z najbardziej genialnych i wymagających w historii gier warto wiedzieć ,że:
1. Tylko system 64bit i minimum 4GB (optymalnie 6GB).
2. Zero słabych CPU i proców z AMD (niestety ARMA nie kocha tej architektury).
Intel lekko idący na ponad 4Ghz odpłaci w fpsach z nawiązką....
3. W grafach za to obecnie ARMA uwielbia AMD. HD7970 z szerszą szyną dosłownie łoi tyłek
najnowszej 680tce od NV (30 klaciorów in plus i za 200zeta taniej ). Widać jest co przepychać
przez szynę i jest to też wąskie gardło.
4. Zakup drogiego SSD do ARMY to niepotrzebny wydatek. W MP nie przyśpieszy to połaczenia z netem i wgrania misji, a 2s czekanie
na mapkę nic nie boli. Chcący szaleć z 10Km widocznością więcej skorzystają dokłądajac RAM ,który jest 10X szybszy od najszybszego
na rynku SSD. Lepiej więc właśnie go dorzucać bo wycieku RAM w ARMA2 nie naprawiono.
Tyle moich wniosków na zakupy sprzętu na 2012 z myślą już pod ARMA 3 :-)
Witam panowie mam problem ze spadkiem fps najbardziej w miastach (10~15 fps)probowalem juz wszystkiego chyba,wszystkie patche wgrane i dalej to samo nawet na bardzo niskich ustawieniach pojawia sie klatkowanie czy jest to poprostu wina gry czy mojego kompa procek amd fx 4100 quad 3.60 ghz ram 8 gb grafika Palit geforce gt 440 1024mb ddr5 plyta MSI 760 gm i dysk toshiba 3265 Windows 7 64bit prosze o jakies podpowiedzi bo gra jest swietna jesli chodzi o symulatory wojny ale niewiem co zrobic zeby zwiekszyc plynnosc gry
Karta graficzna wydaje się być wąskim gardłem.