Zrób tak połóż na tym stole lub na ziemi obiekt dowody (mapa) (znajdziesz go w puste->przedmioty(małe) o ile się nie mylę). Jego class names to "evmap" innych przedmiotów z tej serii nie znam ale podejrzewam że też będzie coś na ev.... sprawdź sobie na arma 2 bi wiki np.
Nazwij tą mapę tak jak w przykładach z pierwszego linku docs. Teraz zrobimy trochę podobnie jak tam w tych przykładach, możesz popróbować różnych sposobów, ale nie będziemy nic pisać w init.sqf tylko zrobimy to tak...
Wstaw wyzwalacz a w nim w linijce warunek pisz np:
player distance docs <5 gdzie player to nazwa twojego żołnierza, może być cokolwiek, docs to dokumenty
a w linijce przy aktywacji:
ron = player addaction ["Zabierz dokumenty","dokumenty.sqs"]
Teraz w folderze misji tworzysz plik dokumenty.sqs a w nim piszesz np:
player sidechat "Znalazlem dokumenty"
~4
delatevehicle docs
player addweapon "evmap"
player removeaction ron
exit
Zapisz plik
Teraz wstawiamy drugi wyzwalacz a w nim w warunku piszemy:
player HasWeapon "EvMap";
a w okienku przy aktywacji np:
tskobj1 setTaskState "SUCCEEDED" [czy jak tam u ciebie wygląda zaliczanie zadań i który ma numer], tylko pamiętaj, że na mapie może być tylko jeden obiekt "evmap" o nazwie docs.
Zapisz misję, żeby zapamiętała zmiany i dodanie plików dokumenty.sqs i naciśnij podgląd, żeby zobaczyć czy wszystko ok. Jeśli nie zrobisz jakiegoś błędu, [sprawdzaj przecinki, nawiasy i ";" to musi zadziałać] bo u siebie w edytorze sprawdziłem/zrobiłem tą metodą co napisałem i na 200% działało, zadanie się zaliczyło a misja skończyła.