Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Moderator: Inkwizytor
- Slawek
- ID Steam: EC_Zadra
- Numer GG: 11973988
- Kontakt:
Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Jak kupujesz gotowe zestawy to nie, ale jak składasz komputer to tak.
Jak wymienisz resztę podzespołów za jakiś czas, to ta karta będzie jak znalazł.
Jak wymienisz resztę podzespołów za jakiś czas, to ta karta będzie jak znalazł.
-
- ID Steam:
Bo mam w planach modernizacje całego kompa tzn; płyta główna, ram, procesor itp; ale jak narazie funduszów nie ma ; P A i pytanie czy do 350zł dostał bym GTX460? ; P
- Slawek
- Kontakt:
GTX460- 768 MB 399 zł Komputronik
GTX460- 1 Gb od 497 zł Saturn
GTX460- 1 Gb od 497 zł Saturn
-
- ID Steam:
A jaka jest różnica między tą z 768mb a tą z 1gb?
-
- ID Steam:
Czy opłacało by się to kupić? http://allegro.pl/asus-gtx460-i1653076982.html
-
- ID Steam:
- ID gracza: 209283
ja kupiłem np GTS 450 amp i bardzo sobie chwalę koszt koło 500 zl, 1 GB ramu
-
- ID Steam:
A to co lepiej kupić bo zgłupiałem
Tego GTS450 z 1gb czy, GTX460 z 1gb : P

- Slawek
- Kontakt:
@Szaraminek
Nie dostaniesz na tą kartę gwarancji, bo była kupiona w zestawie.
Jak masz kasę to GTX460 1GB najlepiej z OC, czyli podkręcona przez producenta.
@tom3kb
Lepij dodać stówkę i grać bardziej konfortowo. Jakieś 40% to sporo w wydajności, już nie wspomnę, że przepustowośc pomięci jest taka sama jak w GT9800.
Nie dostaniesz na tą kartę gwarancji, bo była kupiona w zestawie.
Jak masz kasę to GTX460 1GB najlepiej z OC, czyli podkręcona przez producenta.
@tom3kb
Lepij dodać stówkę i grać bardziej konfortowo. Jakieś 40% to sporo w wydajności, już nie wspomnę, że przepustowośc pomięci jest taka sama jak w GT9800.
-
- ID Steam:
To musze liczyć się z tym, że na karte bede musiał minimum 600zł dać? czy dostane poniżej 600?
-
- ID Steam:
- ID gracza: 209283
@Slawek Powiem tak, nie ma sensu podawać coraz mocniejszych kart. bo za chwile ktoś wyskoczy, że dołóż jeszcze 200 zl i będziesz miał jeszcze większą wydajność itd, a tu widać, że jeszcze do paru podzespołów trzeba będzie dołożyć najprawdopodobniej, wszystko zależy od tego jak kolega stoi z kasą.
@Szaraminek
Popatrzyłem sobie na to co podałeś o swoim kompie i widzę, że czeka cię jeszcze sporo do wymiany: procek, zasilacz, może płyta, może dołóż trochę ramu nie wiemy jak stoisz z kasą. Jak masz jej sporo
to jasne, że możesz wydać na grafe 600-700 zl, ale ja sprawdziłem ceny tego ZOTAC gts 450 amp i są koło 400 zl, jak ja brałem kilka miechów temu to było 500. Twój procek 2GHz to ledwo na minimalne ustawienia gry wystarczy na razie, żeby włączyć.
Może to ci trochę pomoże na 3 letnim kompie na którym też ciągle gram w arme2 miałem:
procek amd 2 rdzenie 2.8 GHZ
2 Gb ramu
geforce 9500 gt 512 Mb
win 7 xp sp3
Monitor 17 cali rozdzielczość 1024x 768
W grze wszystko miałem prawie ustawione na high czasem normal/medium, oprócz postefektów na normal, AA też normal, widoczność 10 km, na początku często były problemy,że tekstury potrafiły się długo włączać ale kolejne patche pomogły ale w grze nie było spadków płynności grało się komfortowo, gram w singla więc o multi się nie wypowiem.
Teraz 2 komp sprzed kilku miesięcy:
procek amd 3 rdzenie 3,1 Ghz
4 giga ramu
win 7 64 bit
Zotac gts 450 amp 1 GB
monitor 24 " rozdzielczość 19020 x 108 full hd
Ustawienia grafiki wszystko na high, oprócz AA, postefektów i może jeszcze czegoś na medium/ normal nie mam gry włączonej więc nie podam dokładniej. widoczność 5 km.
Nie ma żadnych przycięć, wczytywania tekstur czy innych problemów gra się bardzo komfortowo.
PS: kilka miesięcy temu ktoś tu na forum się dziwił nawet, że kupił grafikę z wyższego przedziału cenowego a nic więcej nie mógł poustawiać i osiągi miał podobne jak u mnie, nawet jeśli miał te kilka fps więcej to i tak już jego oczy nie odczuwały różnicy. Tak, że nie wiem czy jest sens znowu wydawać nie wiem ile kasy, kasy żeby uzyskać parę fpsów więcej choć my tego nie zobaczymy jeśli już gra działa płynnie bez przycięć.
Więc według mnie musisz postawić na "złoty środek" spuścić np: trochę z grafiką, żeby starczyło na procek itp. Chyba, że nie ogranicza cię kasa to wtedy możesz szaleć. Ale samemu już raczej nie brałbym kart z rodziny 9500-9800 tylko z tych gtx, gts.
@Szaraminek
Popatrzyłem sobie na to co podałeś o swoim kompie i widzę, że czeka cię jeszcze sporo do wymiany: procek, zasilacz, może płyta, może dołóż trochę ramu nie wiemy jak stoisz z kasą. Jak masz jej sporo

Może to ci trochę pomoże na 3 letnim kompie na którym też ciągle gram w arme2 miałem:
procek amd 2 rdzenie 2.8 GHZ
2 Gb ramu
geforce 9500 gt 512 Mb
win 7 xp sp3
Monitor 17 cali rozdzielczość 1024x 768
W grze wszystko miałem prawie ustawione na high czasem normal/medium, oprócz postefektów na normal, AA też normal, widoczność 10 km, na początku często były problemy,że tekstury potrafiły się długo włączać ale kolejne patche pomogły ale w grze nie było spadków płynności grało się komfortowo, gram w singla więc o multi się nie wypowiem.
Teraz 2 komp sprzed kilku miesięcy:
procek amd 3 rdzenie 3,1 Ghz
4 giga ramu
win 7 64 bit
Zotac gts 450 amp 1 GB
monitor 24 " rozdzielczość 19020 x 108 full hd
Ustawienia grafiki wszystko na high, oprócz AA, postefektów i może jeszcze czegoś na medium/ normal nie mam gry włączonej więc nie podam dokładniej. widoczność 5 km.
Nie ma żadnych przycięć, wczytywania tekstur czy innych problemów gra się bardzo komfortowo.
PS: kilka miesięcy temu ktoś tu na forum się dziwił nawet, że kupił grafikę z wyższego przedziału cenowego a nic więcej nie mógł poustawiać i osiągi miał podobne jak u mnie, nawet jeśli miał te kilka fps więcej to i tak już jego oczy nie odczuwały różnicy. Tak, że nie wiem czy jest sens znowu wydawać nie wiem ile kasy, kasy żeby uzyskać parę fpsów więcej choć my tego nie zobaczymy jeśli już gra działa płynnie bez przycięć.
Więc według mnie musisz postawić na "złoty środek" spuścić np: trochę z grafiką, żeby starczyło na procek itp. Chyba, że nie ogranicza cię kasa to wtedy możesz szaleć. Ale samemu już raczej nie brałbym kart z rodziny 9500-9800 tylko z tych gtx, gts.