oświetlenie pasa startowego
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
oświetlenie pasa startowego
mam 3 sprawy odnośnie oświetlenia:
1. czy dało by się zrobić by światła z dodatku "balota" (http://www.armaholic.com/page.php?id=93 ... ght=BALOTA) zrobić by światła świeciły 24h czyli nawet o 12:00 po południu ? bo mi udało się standardowo tylko w nocy, a jak zrobić by świeciły nawet w dzień ?
2. jak zrobić (jeśli się da) by światła (obojętnie czy w dzień czy w nocy) "migały", chodzi mi o efekt jak w filmie "Top Gun" tam na pasie startowym lampy migały jedna za drugą w bardzo krótkich odstępach i fajnie to wyglądało, czy da się tak, i jak ?
3. Gdyby dało rade 2. to jak zrobić by światła ciągle świeciły lecz gdy mają "mignąć" świeciły mocniej niż inne ale żeby w ogóle nie gasły - było by ciągle widać całe oświetlenie pasa ale i byłby świetny efekt z tym miganiem, jak ?
1. czy dało by się zrobić by światła z dodatku "balota" (http://www.armaholic.com/page.php?id=93 ... ght=BALOTA) zrobić by światła świeciły 24h czyli nawet o 12:00 po południu ? bo mi udało się standardowo tylko w nocy, a jak zrobić by świeciły nawet w dzień ?
2. jak zrobić (jeśli się da) by światła (obojętnie czy w dzień czy w nocy) "migały", chodzi mi o efekt jak w filmie "Top Gun" tam na pasie startowym lampy migały jedna za drugą w bardzo krótkich odstępach i fajnie to wyglądało, czy da się tak, i jak ?
3. Gdyby dało rade 2. to jak zrobić by światła ciągle świeciły lecz gdy mają "mignąć" świeciły mocniej niż inne ale żeby w ogóle nie gasły - było by ciągle widać całe oświetlenie pasa ale i byłby świetny efekt z tym miganiem, jak ?
P.S. - jeśli pomogłem przyznaj punkt reputacji, Ciebie to nic nie kosztuje a innym tak wiele daje 
Polecam (film YouTube)

Polecam (film YouTube)
Re: oświetlenie pasa startowego
Lampy da się włączać / wyłączać tym: http://community.bistudio.com/wiki/switchLight Nie wiem jak z tymi pseudolampkami.
dobra, powiedzmy ze wiem jak zrobić by świeciły cały czas ale kto mi powie jak zrobić by "migały" jedna za drugą !? Kto zdoła mi to wytłumaczyć dostaje punkt reputacji 

P.S. - jeśli pomogłem przyznaj punkt reputacji, Ciebie to nic nie kosztuje a innym tak wiele daje 
Polecam (film YouTube)

Polecam (film YouTube)
no algorytm napisz włączający i wyłączający je w odpowiedniej kolejności z odpowiednimi sleepami - i odpal go na każdym komputerze oddzielnie jeżeli to misja multi (bo z tego co pamiętam to lokalna komenda) 

tak algorytm po algorytmie dla każdej z 300 do 600 lampek wzdłuż pasa osobno
powodzenia haha + 3 pasy do lądowania ... no litości ...
Mówiąc ściślej chodzi mi oto żeby szło powiedzmy w wyzwalaczu lub w module jakimś wpisać coś co łączy lampki wszystkie w jedność i żeby załączać jedną za druga ... da się tak ?
Miło by było gdyby ktoś chociaż kawałek powiedzmy jakieś 10-20 lampek nie więcej zrobił cały moduł czy co tam trzeba i wrzucił mi tutaj pełną misję z tym a ja bym sam to "powiększył" i zastosował - punkcik reputacji gwarantowany ....

Mówiąc ściślej chodzi mi oto żeby szło powiedzmy w wyzwalaczu lub w module jakimś wpisać coś co łączy lampki wszystkie w jedność i żeby załączać jedną za druga ... da się tak ?
Miło by było gdyby ktoś chociaż kawałek powiedzmy jakieś 10-20 lampek nie więcej zrobił cały moduł czy co tam trzeba i wrzucił mi tutaj pełną misję z tym a ja bym sam to "powiększył" i zastosował - punkcik reputacji gwarantowany ....
Polecam (film YouTube)

Polecam (film YouTube)
"Powodzenia haha" w szukaniu takiego modułuSieku12 pisze:tak algorytm po algorytmie dla każdej z 300 do 600 lampek wzdłuż pasa osobnopowodzenia haha + 3 pasy do lądowania ... no litości ...
no to dlatego pytam czy by się tak nie dało żeby w jednym "pliku" na mapie był cały ten skrypt wpisany aby lampki tak migały ale wnioskuję ze tak się nieda z tego co tu piszecie... forum jest po to żeby doradzać "niewiedzącym" a nie besztać ich ... pytałem bo nie wiedziałem 

Polecam (film YouTube)

Polecam (film YouTube)
To Ty zacząłeś od naśmiewania się z propozycji Jaromaza
jeśli już to miało być czymś w stylu naśmiewania to tylko zemnie ze życzę sobie powodzenia z wpisywaniem tego w każą lampkę ....
Wnioskuję ze tak się nie da, szkoda ...
Wnioskuję ze tak się nie da, szkoda ...
Polecam (film YouTube)

Polecam (film YouTube)
na tym polega PRACA nad każdym addonem - wpisywanie w "te lampki" dla każdej oddzielnie to nic w porównaniu z ogromem czasu i pracy potrzebnych do utworzenia np. jednego pełnego pojazdu ...
spoko wiem o co chodzi bo sam trochę bawię się w te sprawy jak modelowanie czy teksturowanie i wiem ile to pracy 

Polecam (film YouTube)

Polecam (film YouTube)