Problem z wyzwalaczem
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
Problem z wyzwalaczem
Napisze w tym temacie żeby już nowego nie zakładać. Czemu kiedy używam w wyzwalaczu komendy soldier1 doFollow soldier2 to nie żołnierz nr1 nie idzie za żołnierzem nr2?? Szukałem na internecie czy ktoś ma podobny problem ale nikt nie ma.. wszystko dobrze powinno być a mimo wszystko nie idzie za nim
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2011, 17:39 przez Land, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Problem z markerem.
1. Nowy temat, nowy wątek (o ile już o tym nie istnieje). Ten jest o usuwaniu markera.
2. Albo jestem zmęczony, albo napisałeś to niezrozumiale. Chcesz żeby komenda doFollow kazała "śledzić" markerowi żołnierza?
2. Albo jestem zmęczony, albo napisałeś to niezrozumiale. Chcesz żeby komenda doFollow kazała "śledzić" markerowi żołnierza?
Re: Problem z markerem 2 (tymczasowa nazwa)
Ja za bardzo nieznam się na używaniu komend w tej grze skryptów itd, zwykle to stawianie jednostek i robienie im punktów misji dawało mi frajdę, ale teraz chce coś bardziej ambitnego zrobić i potrzebuje właśnie do tego użyć tej komendy doFollow. Ja ustawiam to w wyzwalaczu biorę aktywacja przez bluefor wchodzę w to a i tak żołnierz stoi i nic nie robi a drugi sobie idzie gdzie powinien
Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
- Pit
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Albo nazwa tematu mnie myli albo nie rozumiem po co używasz markera - czy nie chodzi ci czasem o wyzwalacz (trigger) ?
Napisałem że w wyzwalaczu, temat nie ja zakładałem tylko Admin to może on mnie źle zrozumiał i tak nazwałJa ustawiam to w wyzwalaczu biorę aktywacja przez bluefor
Podpiąłeś się pod temat o markerach i napisałeś, że używasz w markerze jakiejś tam komendy, dlatego ustawiłem nazwę tematu podobną do tamtego tematu(, a w nawiasie zaznaczyłem, że się zmieni) więc się nie wypinaj, że to nie Twoja wina.Land pisze:Napisze w tym temacie żeby już nowego nie zakładać. Czemu kiedy używam w markerze komendy soldier1 doFollow soldier2 to nie żołnierz nr1 nie idzie za żołnierzem nr2?? Szukałem na internecie czy ktoś ma podobny problem ale nikt nie ma.. wszystko dobrze powinno być a mimo wszystko nie idzie za nim
Zmień pierwszy post i nazwę tematu, (bo to on wyznacza temat) tak, żeby było wiadomo o co Ci chodzi.
Masz czas do północy, inaczej leci do kosza.
Re: Problem z wyzwalaczem
Napisz co dokładnie chcesz osiągnąć w tej misji ową komendą bo może da rady inaczej to rozwiązać. A jeśli się uparłeś to odsyłam tutaj http://community.bistudio.com/wiki/doFollow łatwiej nie da sie wytłumaczyć niż na wiki.Land pisze:Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
combat ready
Re: Problem z wyzwalaczem
Mam:
Hummera i taki ta czarna limuzynę cywili
Chcę:
Żeby Hummer jechał za limuzyną ale nie był z nią w grupie
Hummera i taki ta czarna limuzynę cywili
Chcę:
Żeby Hummer jechał za limuzyną ale nie był z nią w grupie