Advanced Combat Environment - ACE 2

"Zrób to sam" czyli dłubiemy w Arma2 (Arma2, Arma2OA)

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
Tyran
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: Advanced Combat Environment - ACE 2

Post autor: Tyran »

Właśnie zasysam ACE 2 pod A2 OA ,nie mam zainstalowanej ARMY 2 [PODSTAWY].
Ciekawe czy pójdzie na samym ARMA 2 OA :o

Edit:
Działa elegancko :rox ale strasznie ubogo w jednostki ACE2.
No to jednak zainstaluje tą podstawę. :plane
Awatar użytkownika
Nexus
ID Steam:

Post autor: Nexus »

I dobrze zrobisz bo wiele misji wykorzystuje sprzęt z obu wersji i bes skonfigurowanej instalacji na Combined Operations nie wejdziesz na znaczną część misji. Pamiętaj jednak aby instalować je w tym samym katalogu a niej jak sugeruje instalacja w dwuch różnych. To taka uwaga na wszeklki wypoadek i nie tylko dla ciebie.... :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
polikerski
ID Steam:

Post autor: polikerski »

Hej, a tak "wchodząc" w temat ACE 2 :roll: chciałbym się spytać o niejaką "Debug console" (którą można włączyć podczas gry naciskając Esc.) . Bo ja ostatnio ją miałem, ale robiłem aktualizacje przez Yoma's addon Sync 2009 i teraz jej nie mam. Nie wiem czy to tak specjalnie ją skasowano :no ,dlatego się pytam... co jest :o ? A i jeszcze jedno... czy ona działa w multiplayerze?

Edit: Sory jeśli to nie w temacie, a poza tym nic nie znalazłem :no
Gdy widzisz błysk, jest już za późno...
Obrazek
Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3
; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device
Awatar użytkownika
Ryder666
ID Steam:

Post autor: Ryder666 »

Jak użyć lunety ?
Stawiam ją na ziemi i wsiadam jako strzelec i nic nie moge zobaczyć.
Podobnie wkurzający jest fakt braku celownika optycznego przy stacjonarnym TOW. Strona Rosyjska ma celownik w Metis'sie.
Awatar użytkownika
Nexus
ID Steam:

Post autor: Nexus »

A wciskałeś "ins, 0" na numerycznej?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Marine91
ID Steam:
ID gracza: 1

Post autor: Marine91 »

Niedawno kupiłem Arrowheada, i zaktualizowałem ACE przez AddonSynca. Niestety podmieniło mi wszystkie Strykery z tych ładnych BIS-owskich pustynnych na gorszej jakości leśne. Da się coś z tym zrobić?
Ostatnio zmieniony 02 grudnia 2010, 16:10 przez Marine91, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasina
ID Steam:
ID gracza: 59578

Post autor: Jasina »

Dymion pisze:
Zielony242 pisze:Czy da się jakoś zmienić klawisz interakcji? Bo na nie mam prawego Windowsa.
Oczywiście, można zmienić z prawego na lewy Windows. Funkcje klawiszy siedzą w pliku
C:\Program Files\Bohemia Interactive\ARMA 2\userconfig\ACE\ace_keys
Następnie szukasz wpisu jak poniżej i zmieniasz wartość 220 na 219 i masz już pod lewym windowsem

Kod: Zaznacz cały

/ Interaction
class ace_sys_interaction {
class Interaction_Menu {
key = 220; // win l
shift = 0;
}; 
Jedna uwaga. Przy aktualizacji ACE wpis zostanie zmieniony na oryginalny.
Ja mam ACE 1.6 stable pod CO i w userconfig pliku ACE_keys nie ma :( (a prawego windowsa też nie mam)
nick w grze: Jasina
Awatar użytkownika
Marine91
ID Steam:

Jasina pisze:Ja mam ACE 1.6 stable pod CO i w userconfig pliku ACE_keys nie ma :(
Plik keys został usunięty, ale klawisze można przypisać podczas gry (w menu masz opcję "ACE settings" bodajże).
Obrazek
Awatar użytkownika
LukeOne
ID Steam:

Post autor: LukeOne »

Marine91 pisze:Niedawno kupiłem Arrowheada, i zaktualizowałem ACE przez AddonSynca. Niestety podmieniło mi wszystkie Strykery z tych ładnych BIS-owskich pustynnych na gorszej jakości leśne. Da się coś z tym zrobić?
Ja się pod tym podpisuje to nie w porządku że ACE wywala oryginalne BIS`owskie modele i daje swoje uboższe i w dodatku ze złym kamuflażem. ACE ogólnie robi śmietnik w jednostkach od cholery niepotrzebnych jednostek np. pustynne pojazdy US Marines nie wiem na co skoro nie ma piechoty w pustynnym kamuflażu poza tym jest US Army w pustynnym to na co komu jeszcze Marines. W ACE_OA i tak jeszcze jest porządek w ACE_A2 to dopiero był spam ja po miesiącach grania odkrywałem nowe jednostki.
combat ready
Awatar użytkownika
Marine91
ID Steam:

LukeOne pisze:nie ma piechoty w pustynnym kamuflażu
ACE 2 dodaje piechotę morską w pustynnym marpacie. Nie wiem jak mogłeś ją przeoczyć ;)
LukeOne pisze:poza tym jest US Army w pustynnym
Jeśli chodzi o US Army i ich kamuflaż, to nie jest to pustynny, tylko "uniwersalny" (czyt. nie nadający się ani na pustynie, ani do lasu, jedynie ładnie wygląda ale też nie dla każdego ;)).
LukeOne pisze:to na co komu jeszcze Marines
Przykładowo ja i moi znajomi gramy tylko i wyłącznie oddziałami Marines ;) Innymi szczerze mówiąc nigdy nie grałem i nie mam zamiaru :)
LukeOne pisze:ACE wywala oryginalne BIS`owskie modele i daje swoje uboższe i w dodatku ze złym kamuflażem
Jak to złym? Po prostu lepiej żeby zrobili oddzielną kategorię, dodającą strykery w maskowaniu leśnym.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasina
ID Steam:
ID gracza: 59578

Post autor: Jasina »

Po zmianie ACE z Podstawowej Army na tego z pod combained ops znikneła mi frakcja "Wojsko lądowe USA" :(
nick w grze: Jasina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Addony - tworzenie oraz modyfikacja gry”