Witam. Jako, że jestem nowym użytkownikiem forum, to na początku chciałbym się przedstawić. Mam na imię Michał i w ArmA gram już od dłuższego czasu. Ostatnio nabyłem ArmA II i zainteresowałem się tworzeniem własnych misjii. Jako, że w temacie jestem totalnie zielony, to już na samym początku chciałbym się zwrócić do Was o pomoc. Mianowicie chodzi o to, że stworzyłem sobie HMMWV i żołnierza nań siedzącego. Zrobiłem to za pomocą wyzwalacza z komendami setpos i playmove (przy czym użyłem animacji "sitTableUnarm_talkingListening_TowingTractor" ). Wszystko ładnie, wojak siedzi sobie na dachu mojego Hummera, po czym, przy zakończeniu animacji odmawia dalszej współpracy i umiera... Mógłby mi ktoś doradzić jak zapętlić tę animację (bądź jakąś alternatywę), żeby siedział tam cały czas ? (Żołnierz ma być tylko dodatkiem w tle do bazy, więc nie musi siedzieć tam niewiadomo jak długo). Szukałem na forum jakichś komend pod nazwą "pętla", bądź "loop" tj. na stronce BI i niestety nie znalazłem nic, co mogłoby mi pomóc. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
PS. Jeśli jednak był już taki temat, a przeoczyłem go, to poprosiłbym o link i wybaczenie Administratorni
Dopisuję do tego posta, ponieważ nie ma sensu zakładać nowego tematu. Mianowicie - baza ta sama - żołnierze biegający w ramach ćwiczeń. Waypoint-y rozłożone w odległości ok. 100m od siebie z animacjami pompowania, przysiadów i "Full Workout". Żołnierze ćwiczą tak, jak im kazałem, ale od punktu do punktu biegają jak im się podoba (Zdarza im się nawet odwrócić i odbiec 200m od WP, po czym wrócić i ćwiczyć

)... Co takiego przeoczyłem ? Chciałbym zaznaczyć, że na ich trasie nie ma żadnych przeszkód - ot biegną po pustym pasie startowym (test). Parametry WP to tak:
Tryb Walki - Nigdy nie strzelać (Z resztą nie mieliby z czego, bo broń im zabrałem)
Szyk - Kolumna (tutaj formują kolumnę, uprzednio rozbiegająć się po całym lotnisku)
.......- Brak (Ręcznie ich ustawiłem i jest
trochę lepiej)
Szybkość - Normalna
Zachowanie - Bezpiecznie (i tak nie ma na mapie wrogów, a wojacy nie mają broni, tak więc to zbyt wiele nie zmienia)