Od jakiegoś czasu już gram w Arme, ale brakuje mi jakichś dobrych misji.
Dzisiaj więc wpadłem na pomysł by zrobić coś większego niż misje robione 100% w edytorze (bez żadnych respawnów ani innych dodatkowych opcji).
Jak to wszędzie początki są trudne, czytałem kilka tematów, ale nawet to co wydawało się proste, proste aż tak nie było. (posiadam arma edit z updatem do army 2).
Chciałbym więc zapytać co i jak? W samym edytorze widziałem, iż nie można otworzyć misji z pliku gry (jakoś opcji znaleźć nie mogłem), ale można stworzyć nową lub wczytać poprzedni projekt. Jest to dla mnie trochę skomplikowane

Ale z tych rzeczy, które najbardziej jak narazie chcę wiedzieć to jak zrobić respawn (w temacie o tym pisało, że trzeba postawić marker i nazwać go Respawn_west lub east (i tam inne zależy od strony) no tyle, że w edytorze jak to zrobiłem to nie działa (nie dziwie się)) więc czy ktoś mógłby dokładniej to wyjaśnić jak komuś kto 1 raz ma do czynienia z tym? (z samymi językami do czynienia miałem wcześniej, ale nie aż tak mocno).
Druga rzecz to tryb wojny (czy jakkolwiek to się nazywa) czyli budowanie budynków obronnych, tworzenie jednostek etc. Jak to można zrobić?