Polski Scenariusz-Zbiermy Ekipe:)

Edytor Arma (Arma, Arma2, Arma2OA)

Moderatorzy: kondor, Inkwizytor

Awatar użytkownika
Argorden
ID Steam:
ID gracza: 0

Re: Polski Scenariusz-Zbiermy Ekipe:)

Post autor: Argorden »

Jeszcze się zobaczy tylko team trzeba zebrać:)
krzysiek2222
ID Steam:

Post autor: krzysiek2222 »

Chodzi zdecydowanie o to, żeby była duża ta wyspa. Kampania musi być jakaś realistyczna. Może nawet fajna byłaby Desert Island. Tylko zobaczę, czy nie będzie zbyt uciążliwa w edycji. Za to 180x180km może zrobić swoje 8)
Zaraz zobaczę te wyspy i pomyślę, co można na nich zrobić.
Awatar użytkownika
Argorden
ID Steam:

Desert Island jest fajna i duża ale jest torchę "pusta" i niedopracowana...
Ja jednak byłbym za Isla Dula :twisted:
PS. Myślę że było by bardziej miodnie jak byśmy użyli ACE2 w tej Kampani :idea:
stypol9
ID Steam:

Post autor: stypol9 »

No tak, z tym ACE2, to wiadomo, wszyscy chyba zresztą na tym grają. :) Ja wam mogę tylko polecić Isla Duala, jest super. Sam na niej robię małą misję. Będą w tej kampanii (jeszcze możecie nie wiedzieć, ale i tak spytam) dialogi mówione, itd.? Będę musiał obczaić jeszcze Island Panthera, ale to już raczej w tygodniu. Liczę na was!
Awatar użytkownika
Argorden
ID Steam:

Jak ktoś mi z tym pomoże i będzie na to czas to dialogi mówione będą...
Ciesze się że ktoś na nas liczy ale byłbym w siudmym niebie jak byś się przyłączył do teama wtedy byśmy w 3 mogli coś fajnego zrobić:)
Awatar użytkownika
Kristof
ID Steam:
Numer GG: 6186420
ID gracza: 2565124

Post autor: Kristof »

Proponuje wam isla duala

http://www.armaholic.com/page.php?id=9150

Wlasnie w nia gramy na servie Hell-Fire Polska 13PPL

Obrazek
Obrazek

http://www.realclub.fora.pl/
Team Speak 3 adres; 85.236.109.28 port 10667 13PPL Hell-Fire Server
krzysiek2222
ID Steam:

No w sumie po namyśle może to być taka wojna pozycyjna w której gracz należy do jednostki specjalnej działającej na tyłach wroga. A w tle artyleria i walki w powietrzu.
Awatar użytkownika
Argorden
ID Steam:

Według mnie najlepiej jak było by się 2 postaciami jak w najnowszym OPF.Jedna tak jak mówiłeś a druga np. czołgista...
PS Jak już będziemy mieli 3 osoby to wszytko sobie "prywatnie" omówimy.
stypol9
ID Steam:

Post autor: stypol9 »

Ja tam mógłbym coś od czasu do czasu zrobić, ale raczej do takiego projektu na stałe się nie nadaję. Nie mam za dużo czasu grać w Armę, a co dopiero robić do niej misje. Aktualnie gram w jeszcze kilka gier: MW2, Mass Effect (dwójka wkrótce) i parę innych, więc jak widzicie, nie porobiłbym za dużo. Trochę się znam na skryptach, ale nic zaawansowanego, wszystko wyniosłem z tego forum.

I jeszcze: moja misyjka jest w podobnym klimaciku, więc spytam: Jak zrobić równo jadący konwój z np. 2 HMMWV (pierwszy całe AI, a w drugim gracz i jego AIki w grupie, oprócz tego samodzielny kierowca)? Próbowałem dać pierwszemu HMMWV AI waypoint i kierowcę drugiego dać do jego grupy, ale wtedy mój pojazd cofał, wykręcał, itd., podczas gdy tamten jechał normalnie. Jak to zrobić?

EDIT: No i jeszcze co do postaci: można by zrobić coś takiego, że nasz koleś leci samolotem (trzeba by znaleźć jakiś z działkami) i rozwala samoloty wroga, a w następnej misji skacze ze spadochronem za linie wroga i reszta do wymyślenia, np. spotyka się z miejscowymi partyzantami, czy coś. :) Inna misja o czołgiście albo o otwartej bitwie... I można by zrobić taką przeplatankę, wiadomo, najpierw skaczemy za linie, potem o czołgu, następnie c.d. partyzantów itd. Co wy na to?
krzysiek2222
ID Steam:

Moim zdaniem dobrze się zdecydować na coś, bo chyba czołgista nie będzie latał F35, albo komandos nie będzie walczył w wielkiej bitwie jako szeregowy. Można zrobić z misji jednej kampanii drugą, w której gracz będzie w innej roli, a to jest już bardzo łatwe.
Awatar użytkownika
Argorden
ID Steam:

Mi chodziło o coś takiego że jeden to komandos i działa na tyłach,wspomaga partyzantkę itp.
A drugi to człogista który walczy w otwartych bitwach i ich misje by się przpelatały np.
1 misja gramy komandosem i jakiś sobotaż obrony robimy czy coś w tym stylu a 2 misja dzieje się kilka godzin później i gramy w niej tym czołgistą waląc frontalnie podczas desantu:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Edycja oraz tworzenie misji, skrypty oraz programowanie”