pytania dotyczące skryptów !!!
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
pytania dotyczące skryptów !!!
1. jak wywołać określony ruch u jednostki za pomocą switchMove lub playMove tak aby nie trzeba było wpisać komendę w polu "uruchamianie" konkretnej jednostki a nie w wyzwalaczu
2. jak przypisać jednostki do jednej grupy, tak aby można było dać jedną komendę dla całek grupy np. group1 playMove cośtamcośtam
3. jak dodać broń i magazynki cywilowi ?
proszę o konkretne przykłady, z góry dziękuję !
2. jak przypisać jednostki do jednej grupy, tak aby można było dać jedną komendę dla całek grupy np. group1 playMove cośtamcośtam
3. jak dodać broń i magazynki cywilowi ?
proszę o konkretne przykłady, z góry dziękuję !
Re: pytania dotyczące skryptów !!!
2.Jeśli chcesz aby cała grupa korzystała z danego skryptu to:
(na przykładzie z moveincargo)
3.Dodawanie broni i magazynków cywilowi:(przykład z AK107 i 3-ma magazynkami)
(jeśli jednostka ma broń ,to na początku removeallweapons this)
Kod: Zaznacz cały
{_x moveincargo Autobus;} forEach units group this
3.Dodawanie broni i magazynków cywilowi:(przykład z AK107 i 3-ma magazynkami)
Kod: Zaznacz cały
this addweapon "AK_107_kobra";this addmagazine "30Rnd_545x39_AK";this addmagazine "30Rnd_545x39_AK";this addmagazine "30Rnd_545x39_AK"
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2009, 21:13 przez Furman, łącznie zmieniany 1 raz.
- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
{_x komenda} foreach units group this
Do 3ej odpowiedziFurmana, dodam tylko, że najpierw wpisz komendy dodające magazynki "addmagazine", a dopiero na końcu "addweapon".
Inaczej jednostka na poczatku będzie miała rozładowaną broń. Jeśli jednak otrzyma choć jeden magazynek przed komendą "addweapon", broń od poczatku będzie naładowana.
Inaczej jednostka na poczatku będzie miała rozładowaną broń. Jeśli jednak otrzyma choć jeden magazynek przed komendą "addweapon", broń od poczatku będzie naładowana.
niestety nie rozumiem:( gdzie mam to wpisać? u dowódcy grupy ? co to jest ten autobus ?2.Jeśli chcesz aby cała grupa korzystała z danego skryptu to:(na przykładzie z moveincargo)Kod: Zaznacz cały
{_x moveincargo Autobus;} forEach units group this
dziękuję działa !3.Dodawanie broni i magazynków cywilowi:(przykład z AK107 i 3-ma magazynkami)(jeśli jednostka ma broń ,to na początku removeallweapons this)Kod: Zaznacz cały
this addweapon "AK_107_kobra";this addmagazine "30Rnd_545x39_AK";this addmagazine "30Rnd_545x39_AK";this addmagazine "30Rnd_545x39_AK"
jakie polecenie wpisać żeby dany cywil sprzyjał wschodowi/zachodowi/nacjonalistom ?
- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
Musisz go zgrupować (F2) z wrogą jednostką, tak aby wróg był jego dowódcą. A następnie ustawić prawdopodobieństwo obecności ów wrogiej jednostki na 0%.
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
U dowódcy grupy.A autobus to nazwa samochodu do którego przenosi skrypt moveincargo na miejsce tego skryptu możesz dać jakikolwiek inny na przykład tak jak ty chciałeś playmove.niestety nie rozumiem:( gdzie mam to wpisać? u dowódcy grupy ? co to jest ten autobus ?
1. Jak zrobić nalot bombowy i desant spadochronowy ???? Co prawda jeśli chodzi o desant - na armaholicu znalazłem plik ze skryptem "helidrop" czy cos takiego ale czy ten plik tam zawarty jest konieczny (w sensie - producenci nie pomyśleli o zrzutach???)
2. Jak zrobić żeby pilot (niebędący w tej samej grupie co ja) wsiadł do helikoptera i poczekał na mnie? Jeśli chodzi o pojazd - było to proste - 1. pierwszy waypoint dla kierowcy: "wsiadaj" , potem "ruszaj do" (parę metrów dalej) i synchronizacja tegoż z moim "wsiadaj"
no ale w przypadku helikoptera "ruszaj" oznacza poderwanie się do lotu.
2. Jak zrobić żeby pilot (niebędący w tej samej grupie co ja) wsiadł do helikoptera i poczekał na mnie? Jeśli chodzi o pojazd - było to proste - 1. pierwszy waypoint dla kierowcy: "wsiadaj" , potem "ruszaj do" (parę metrów dalej) i synchronizacja tegoż z moim "wsiadaj"
no ale w przypadku helikoptera "ruszaj" oznacza poderwanie się do lotu.
Jeśli chodzi o nalot to też się dopisuje. Artylerie już umiem ale nalotu nie ;(
PS: ten taki mały samolocik rosyjski Pcheła do czego on? to UAV?
PS: ten taki mały samolocik rosyjski Pcheła do czego on? to UAV?
Jak pomogłem daj Pozytywa 
Dziękuje

Dziękuje

@up:Było na armaholicu,to chyba to-misja przykładowa i skrypty http://www.armaholic.com/page.php?id=8077
- polikerski
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Jak zrobić żeby zrobić HALO drop tak jak w treningu skoków ze spadochronem?
Gdy widzisz błysk, jest już za późno...

Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device

Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device