nne wyglądają podobnie. Gra tego po prostu nie widzi. Wyświetla mi dokładnie tak jak tutaj widzicie w briefingu. Briefing napisany dobrze, bez błędów, odpowiedni format i aktywacja. Tak więc what the heck?task1 = player createSimpleTask ["Eliminate opposition at <marker name='farm'>farm</marker>"];
Markers
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
- SaS TrooP
- ID Steam:
- ID gracza: 0
- Kontakt:
Markers
Mam dziwny problem z markerami:
Re: Markers
Nie podobają mi się te "przecinki" obejmujące nazwę markera. Spróbuj albo cudzysłowów, albo całkiem je usuń.
name='farm'
spróbuj takSaS TrooP pisze:Mam dziwny problem z markerami:
nne wyglądają podobnie. Gra tego po prostu nie widzi. Wyświetla mi dokładnie tak jak tutaj widzicie w briefingu. Briefing napisany dobrze, bez błędów, odpowiedni format i aktywacja. Tak więc what the heck?task1 = player createSimpleTask ["Eliminate opposition at <marker name='farm'>farm</marker>"];
Kod: Zaznacz cały
task1 = player createSimpleTask ["Eliminate opposition at <marker name=""farm"">farm</marker>",""];
- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
He stop stop stop. To co pokazałem to ten temat, który wystepuje gdy wybierzesz zadania. To jest SetTask, a nie SetTaskDescription. Czy w tym krótkim, małym opisie może być podany link?
EDIT:
Tak wygląda całość. Gdy usunąłem w "Capture the farm" linki wszystko działa. To teraz pytanie: na cholere jest komenda pierwsza, jeśli to duga okresla tekst, kolejno dłuższy i krótszy?
EDIT:
Kod: Zaznacz cały
task1 = player createSimpleTask ["Eliminate opposition at the farm"];
task1 setSimpleTaskDescription ["Eliminate opposition at <marker name='farm'>farm</marker>, do not expect more than 10 enemies.", "Capture the farm", "Task HUD Title 1"];
- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
Z trywialnej przyczyny. To pierwsze określa tekst, który Ci się wyświetla na ekranie. Np. "Capture konkor". A drugie dodaje informacje do mapy.
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
- SaS TrooP
- ID Steam:
- Kontakt:
Ale wyświetla się tylko "Capture the farm". "Eliminate opposition at farm" nie występuje w ŻADNYM miejscu briefingu...