usuwanie broni,mapy,kompasu/ranny zolnierz/dzwieki
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
- seba200
- ID Steam:
- ID gracza: 0
usuwanie broni,mapy,kompasu/ranny zolnierz/dzwieki
Jak w temacie - byc moze bylo to przerabiane ale usuwanie ekwipunku nie znalazlem.
1. Chcilbym usunac wszystkie rzeczy z wyposarzenia np. mapa, kompas, zegarek, amunicja , bron - w zasadzie wszysko to co zolnierz posiada jak sie go wstawi na mapie.
2. Druga sprawa dotyczy tego zeby byl ranny od poczatku misji. Na przyklad jakis parametr ktory mozna edytowc odnosnie jego zdrowia (bardziej ranny, lekko)
3. Dzwiek spadajacego (samolotu, smiglowca) i uderzenie - jak uzyskac taki efekt?
Dodam ze nie jestem zbyt biegly w skryptach a angielski stoi na srednim poziomie, jest to rzecz niezbedna do stworzenia klimatycznej misji - z gory dzieki
1. Chcilbym usunac wszystkie rzeczy z wyposarzenia np. mapa, kompas, zegarek, amunicja , bron - w zasadzie wszysko to co zolnierz posiada jak sie go wstawi na mapie.
2. Druga sprawa dotyczy tego zeby byl ranny od poczatku misji. Na przyklad jakis parametr ktory mozna edytowc odnosnie jego zdrowia (bardziej ranny, lekko)
3. Dzwiek spadajacego (samolotu, smiglowca) i uderzenie - jak uzyskac taki efekt?
Dodam ze nie jestem zbyt biegly w skryptach a angielski stoi na srednim poziomie, jest to rzecz niezbedna do stworzenia klimatycznej misji - z gory dzieki

Re: usuwanie broni,mapy,kompasu/ranny zolnierz/dzwieki
Ad.1 Przy tworzeniu jednostki nazwiją ją np wp w polu przy aktywacji wpisz removeAllWeapons wp;seba200 pisze:Jak w temacie - byc moze bylo to przerabiane ale usuwanie ekwipunku nie znalazlem.
Odnośnie tego drugie to jak wstawiasz zolnierza to w oknie wyboru jednostki masz na dole takie suwaki i jeden z nich odnosi sie do zdrowia jednostki to mu po prostu zmniejsz
Trzeciego nie wiem.Może wstaw pusty heli w powietrzu to będzie realistyczniej

- seba200
- ID Steam:
Napisales - removeAllWeapons wp; - ale jak sama nazwa wskazuje odnosi sie do broni - jak chce wyrzucic wszystko a np. zostawic sam zegarek

-
- ID Steam:
W takim razie zamiast removeAllWeapons wpisz removeAllItems.seba200 pisze:Napisales - removeAllWeapons wp; - ale jak sama nazwa wskazuje odnosi sie do broni - jak chce wyrzucic wszystko
- seba200
- ID Steam:
Pomoglo wywalenie ekwipunku z tym ze teraz inna sprawa wyszla.
Mozna elaegancko dodac noktowizor badz lornetke, bo zalicza sie to do broni czyli - nazwa addWeapon "bonocular"
A jak dodac mape, albo kompas albo radio albo zegarek?
Jeszcze 2 kwestie.
W armie 2 wystepuja zwierzeta - czy da sie psa dolaczyc do grupy patrolu(np. rosja) i zeby atakowal? Z tego co widzialem na intro army piec skakal i kogos atakowal, albo inaczej przypisac go do strony jesli nie da sie go dolaczyc do grupy.
Jak dodac cywili do strony?
Mozna elaegancko dodac noktowizor badz lornetke, bo zalicza sie to do broni czyli - nazwa addWeapon "bonocular"
A jak dodac mape, albo kompas albo radio albo zegarek?
Jeszcze 2 kwestie.
W armie 2 wystepuja zwierzeta - czy da sie psa dolaczyc do grupy patrolu(np. rosja) i zeby atakowal? Z tego co widzialem na intro army piec skakal i kogos atakowal, albo inaczej przypisac go do strony jesli nie da sie go dolaczyc do grupy.
Jak dodac cywili do strony?

Dobre pytanie z pieskiem.Przyłączam się.
Będę patrolował z kozą
Będę patrolował z kozą

- seba200
- ID Steam:
Wszystko co chcialem powyzej juz dziala - pochylam sie z prosba dalej - dodac zwierzeta do grupy

Tak samo jak cywila. Animki są grywalne, ale będą wykonywac tylko polecenia ruchu. Klasyczne, z edytora nie mogą wykonywać żadnych innych akcji.
Więc atak czy coś takiego, to albo addony, albo skrypty.
Ja mam pomysł na misję typu "Lassie Wróć" - czyli pieskiem przez świat, tylko nie wiem jak zrobić w miarę realistyczny "instynkt" - czyli jestem coraz bliżej. Punkt na mapie czy dystans do celu odpada.

Więc atak czy coś takiego, to albo addony, albo skrypty.
Ja mam pomysł na misję typu "Lassie Wróć" - czyli pieskiem przez świat, tylko nie wiem jak zrobić w miarę realistyczny "instynkt" - czyli jestem coraz bliżej. Punkt na mapie czy dystans do celu odpada.

- seba200
- ID Steam:
Zwierzeta sa grywalne ale nie mozna dawac waypointow ani grup.

- polikerski
- ID Steam:
nie można? A może wystarczy kliknąć grupy i połączyć z daną jednostką?
Gdy widzisz błysk, jest już za późno...

Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device

Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device
Zwierząt nie da się łączyć w grupy z jednostkami ludzipolikerski pisze:nie można? A może wystarczy kliknąć grupy i połączyć z daną jednostką?