Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Moderator: Inkwizytor
Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Tutaj taki jakiś:
http://www.chip.pl/testy/podzespoly-pc/ ... ck-edition
Ale to jeszcze nie to o czym pisałem wcześniej.
http://www.chip.pl/testy/podzespoly-pc/ ... ck-edition
Ale to jeszcze nie to o czym pisałem wcześniej.

- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
- ID gracza: 0

Edit:
Z tego co narazie na szybko wyczytałem to wychodzi na Phenoma II 965 3,4 GHz ( mozna podkręcić do 4 GHz

Edit:
Nawet znalazlem w rozsadnej cenie radki z 2GB

Ostatnio zmieniony 04 września 2009, 09:38 przez PROCIK, łącznie zmieniany 1 raz.
C2D E7200 2.4 , 4GB RAM, ASUS EN8800GTS - wszystko na high, 1650x1050 bez AA, 2,6Km widzenia, ponad 30 klatek. Gra działa płynnie, ale nie zaczynałem kampani bo nie mam dzwięku w grze i nie wiem co z tym fantem zrobić.

jak będziesz miał ciut chęci i przeglądniesz to forum lub z korzystasz z bocji "szukaj" to będziesz wiedział co z tym fantem zrobić

Już nie będe szukał bo problem rozwiązałem. Obstawiałem możliwość, że patch naprawi to, ale poprostu odwlekałem jego pobranie.

- polo
- ID Steam:
- Numer GG: 1257116
Mam taki pytanie na jakiej rozdzielczości grać, żeby mieć jak najlepszą grafike i dobrą płyność.
Gra ustawiła mi na 1960 * 1200 coś w tym stylu nie pamietam w 100 %.
Ale w ostatnich 2 misjach w kampani troche mi spowolniło.Jakie są wasze propozycje ?
Intel Quad Q9550 2.83 ghz
Gainward gtx 260 896 bit
4 gb ram
Monitor 22 cale
Za odpowiedź z góry dzięnkuję.
Ale w ostatnich 2 misjach w kampani troche mi spowolniło.Jakie są wasze propozycje ?
Gainward gtx 260 896 bit
4 gb ram
Monitor 22 cale
Jednym z najlepszych sposobów zachowania pokoju jest ciągła gotowość do wojny.
Nie czarujmy się że "TROCHĘ" spowalnia, ja mam dość dobry komp i mi spowalnia na tylę TROCHĘ że jest to irytujące. Bez znaczenia czy z HT czy bez, czy 1024x768 i tak użycie procka 100%. Z kampanią to chyba twórców "Fantazja poniosła". Poza kampanią chodzi git. tak że kampania napewno zależna jest na pierwszym miejscu od procka, więc moja propozycja - Najmocniejszy i podkręcony na MAX. Co do grafiki, niedługo będę miał 2 Ziutki GTX 285 AMP spięte w SLI to się wypowiem. Puki co na jednym da się grać płynnie 1280x1024 VD:3800 na max detalach prócz "Rozlewania" dopuki nie ustawisz 1000 jednostek - wtedy z kolei włącza się Auto Dropdown i textury brzydną. W każdym bąź razie ARMA 2 najbardziej łasa jest na Procek i zmiana rozdzielczości da Ci w ostatniej misji kampanii ..... chyba nic nie da, albo parę klatek.polo pisze:Mam taki pytanie na jakiej rozdzielczości grać, żeby mieć jak najlepszą grafike i dobrą płyność.
Gainward gtx 260 896 bit
4 gb ram
Monitor 22 cale
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu...
Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
- polo
- ID Steam:
- Numer GG: 1257116
Miro pisze:Nie czarujmy się że "TROCHĘ" spowalnia, ja mam dość dobry komp i mi spowalnia na tylę TROCHĘ że jest to irytujące. Bez znaczenia czy z HT czy bez, czy 1024x768 i tak użycie procka 100%. Z kampanią to chyba twórców "Fantazja poniosła". Poza kampanią chodzi git. tak że kampania napewno zależna jest na pierwszym miejscu od procka, więc moja propozycja - Najmocniejszy i podkręcony na MAX. Co do grafiki, niedługo będę miał 2 Ziutki GTX 285 AMP spięte w SLI to się wypowiem. Puki co na jednym da się grać płynnie 1280x1024 VD:3800 na max detalach prócz "Rozlewania" dopuki nie ustawisz 1000 jednostek - wtedy z kolei włącza się Auto Dropdown i textury brzydną. W każdym bąź razie ARMA 2 najbardziej łasa jest na Procek i zmiana rozdzielczości da Ci w ostatniej misji kampanii ..... chyba nic nie da, albo parę klatek.polo pisze:Mam taki pytanie na jakiej rozdzielczości grać, żeby mieć jak najlepszą grafike i dobrą płyność.
Gainward gtx 260 896 bit
4 gb ram
Monitor 22 cale
Kurde nie moge się do kończa doczytać ?
Jednym z najlepszych sposobów zachowania pokoju jest ciągła gotowość do wojny.
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Polecam artykul:
Optymalne karty graficzne do ArmA2
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... -2276.html
"Arma 2 jest grą zdecydowanie wartą uwagi, jednak musimy wyposażyć się w bardzo wydajny sprzęt, co wcale i tak nie gwarantuje płynnej rozgrywki. Pamiętać trzeba także, by po instalacji gry od razu nałożyć na nią łatkę w wersji 1.3 (najwyższa dziś dostępna). Czekamy także na zapowiedziany patch 1.4 mający poprawić wydajność silnika"
"Arma 2 jest grą zdecydowanie wartą uwagi, jednak musimy wyposażyć się w bardzo wydajny sprzęt, co wcale i tak nie gwarantuje płynnej rozgrywki. Pamiętać trzeba także, by po instalacji gry od razu nałożyć na nią łatkę w wersji 1.3 (najwyższa dziś dostępna). Czekamy także na zapowiedziany patch 1.4 mający poprawić wydajność silnika"
te testy powinni przeprowadzić w jednej z "grubszych" misji w kampanii, Ciekawiej by byłoForrestal pisze:Polecam artykul:

Prawdziwy mężczyzna nie je miodu...