jak dużo jednostek?
Moderatorzy: kondor, Inkwizytor
jak dużo jednostek?
Mam takie pytanko - Jak dużo jednostek mogę ustawić na mapie (akurat tworzę misję coop) żeby ludzie z troche słabszymi PCtami mogli w nią w miarę płynnie zagrać (np. C2D 8600 + 8800GT/X) i co ma największy wpływ na FPS jeśli chodzi o jednostki, skrypty,wyzwalacze, punkty nawigacyjne, grafiki nie liczę bo każdy ustawi jaką zechce.
Przykład: Zrobiłem misję na 600 jednostek, wliczając zwierzaki i cywili, nie wliczając naszego oddziału + jakieś Heli ewakuacyjne, ammo, puste pojazdy, waypointy, triggery.
Sprawdziłem - było good (bo niby wszystko rozwalone po całej czarnorusi) po czym kumpel ze sprzętem jak wyżej stwierdził że u niego cienizna - istny slideshow.
Przykład: Zrobiłem misję na 600 jednostek, wliczając zwierzaki i cywili, nie wliczając naszego oddziału + jakieś Heli ewakuacyjne, ammo, puste pojazdy, waypointy, triggery.
Sprawdziłem - było good (bo niby wszystko rozwalone po całej czarnorusi) po czym kumpel ze sprzętem jak wyżej stwierdził że u niego cienizna - istny slideshow.
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu...
Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły!
Re: jak dużo jednostek?
Nie mów ,że cywili i zwierzęta ręcznie wstawiałeś xd
Od tego są moduły.
Od tego są moduły.
heh ręcznieFurman pisze:Nie mów ,że cywili i zwierzęta ręcznie wstawiałeś xd
Od tego są moduły.

Koszt użycia modułu jest wysoki, ale stały. Natomiast koszt jednostek wstawianych ręcznie zależy od ich liczby. Przy liczbie 600 na pewno przekroczyłeś kosztu modułu.
OK Zrobiłem Cywilów w tle, zwierzaki w tle, samochody w tlekondor pisze:Koszt użycia modułu jest wysoki, ale stały. Natomiast koszt jednostek wstawianych ręcznie zależy od ich liczby. Przy liczbie 600 na pewno przekroczyłeś kosztu modułu.

Tak,można ja robię taką mapę z pojazdami ,ale jeszcze nie skończyłem ,jak na razie jest linia autobusów Czernogórska,i okolic starego soboru+jakies 15 aut.
Niestety samochody nie zawsze omijają przeszkody,ustawiłem kiedyś wóz ,miałem misję rozwaliłem jakiegoś uaza a wóz nie potrafił ominąć wraku tego uaza.Wnerwiłem sie na SI i rozwaliłem woza z RPG7:P
Niestety samochody nie zawsze omijają przeszkody,ustawiłem kiedyś wóz ,miałem misję rozwaliłem jakiegoś uaza a wóz nie potrafił ominąć wraku tego uaza.Wnerwiłem sie na SI i rozwaliłem woza z RPG7:P
No tak robiłem w ofp, przy pomocy waypointów, nawet ludzie wskakiwali na przystankach 
jak zrobić w A2 żeby pojazd powtarzał całą trasę? tj. Dojeżdża do wp np. 5 położonego nieopodal wp. 0 i chciałbym żeby śmigał jeszcze raz?

jak zrobić w A2 żeby pojazd powtarzał całą trasę? tj. Dojeżdża do wp np. 5 położonego nieopodal wp. 0 i chciałbym żeby śmigał jeszcze raz?
- Matte
- ID Steam:
- Numer GG: 3470353
- ID gracza: 2166020
Waypoint typu "Przełącz" (ang."Cycle")
Jestem BIS fanboyem!

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net

FAQ:
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o OFP:DR? DR nie żyje, a fani zapomnieli.
Co zrobić gdy powiedzą coś złego o ArmA II? - Do 1.96 jescze trochę brakuję...
All of BIS's programming is done by Ondrej's hair
Blogaska prowadzę, i gadam do mikrofonu w podcaście na matteprl.net
@Matte - Dzięki, myślałem że spina się przy przełącz dodatkowo synchronizerem, a że się nie udawało to odpuściłem, ale faktycznie Wystarczy PRZEŁĄCZ
Na tym autobusie powinna być reklama "Dowiozę w Całości lub na części" i karetka co trzy przystanki hehe 
@Furman - AI jeździ wypaśnie, nie ma coFurman pisze:Tak,można ja robię taką mapę z pojazdami ,ale jeszcze nie skończyłem ,jak na razie jest linia autobusów Czernogórska,i okolic starego soboru+jakies 15 aut.

jak będziecie już mieli te mapki to podzielcie się nimi ;p

Arma II najlepsza ;]
Ja też bym chciał, nie umiem tego edytora za bardzo obsługiwać i może jak bym sobie pooglądał te wszystkie punkty etc. to coś bym zrozumiał (i tak mam demo , ale niedługo zakupię full wersję).
Ps. mam pytanie, ustawiłem wrogom by atakowali pozycje amerykanów ( znajdz i zniszcz ), wybrałem sposób ruchu, prędkość a oni stoją w miejscu i nic nie robią. Amerykanie w trybie warty zamiast siedzić cicho na wzgórzu (są skryci) i czekać na wroga wylezli na lotnisko (mapa Utes). Ja w mi8 jako sojusznik amerykanów (gram sobie partyzantami) poleciałem nad ruskich i niby nikogo nie ma (aż myślałem, że sojusznicy wszystko wybili - mają ekipę snajperów
) , więc podlatuje pod pozycje ruskich i okazuje się ,że oni campią w lesie. Wie ktoś co zrobić by te pkt. nawigacyjne działaly ? Ruski t-72 pojechał do przodu zgodnie z pkt. a piechota siedzi w lesie.
Ps. mam pytanie, ustawiłem wrogom by atakowali pozycje amerykanów ( znajdz i zniszcz ), wybrałem sposób ruchu, prędkość a oni stoją w miejscu i nic nie robią. Amerykanie w trybie warty zamiast siedzić cicho na wzgórzu (są skryci) i czekać na wroga wylezli na lotnisko (mapa Utes). Ja w mi8 jako sojusznik amerykanów (gram sobie partyzantami) poleciałem nad ruskich i niby nikogo nie ma (aż myślałem, że sojusznicy wszystko wybili - mają ekipę snajperów