Jak to nie? W porzadnych sklepach wszystko zalatwisz.rossecki pisze:No właśnie idziesz i mówisz jaka konfiguracja i jaki system...
Ale np. upatrzonego modelu już sobie nie załatwisz xD
Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Moderator: Inkwizytor
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
eee a mógłbyś mi podać nazwe takiego sklepu?
Tak z czystej ciekawości bo chciałbym przejrzeć ofertę ;p
Tak z czystej ciekawości bo chciałbym przejrzeć ofertę ;p

Arma II najlepsza ;]
- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
Chociazby Komputronik czy Karen. Poza tym co maja w ofercie z wiekszoscia sie mozna dogadac po ludzku wiec stworzenie sobie takiego zestawu jak chcemy w wiekszosci przypadkow nie robi problemu im.
Taa? Używam Release Client 64bit od 4 miesięcy i śmiem twierdzić, że do pięt nie dorasta XP. Natomiast, że vista jest do dupy w 100% się zgodzę.Podejżewam, że podobnie będzie z Seven...

arma2 zasysa...
T...
Jestem zagorzałym fanem XP prof....
Mam też Viste Ultimate na lapku... (syf totalny...)
A przez tydzień korzystałem z 7 RS...
7 to wspaniały wynalazek...
Ma on wszystko co najlepsze w XP i w VISTA...
Jak tylko będzie w sprzedaży odrazu go kupuje a także upgradeuje (za darmo ;p) system w laptopie!
Jestem zagorzałym fanem XP prof....
Mam też Viste Ultimate na lapku... (syf totalny...)
A przez tydzień korzystałem z 7 RS...
7 to wspaniały wynalazek...
Ma on wszystko co najlepsze w XP i w VISTA...
Jak tylko będzie w sprzedaży odrazu go kupuje a także upgradeuje (za darmo ;p) system w laptopie!

Arma II najlepsza ;]
- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
Osobiscie uzywam Visty od daty premiery i nie wyobrazam sobie codzinnego korzystanie z kompa bez co niktorych funkcji. Zaden system nie jest zly choc W7 zapowiada sie na ewolucje w dobra strone 

Miałem duże wątpliwości przed instalacją siódemki, ale doszedłem do wniosku, że raz kozie śmierć i nie żałuję
Oczywiście mam zamiar kupić ów system bowiem nie wyobrażam sobie normalnego funkcjonowania na nim bez aktualizacji.
W momencie instalacji mój komputer do najlepszych nie należał, a mimo to zdziwiłem się szybkością jego działania na wspomnianym systemie. Zdecydowałem się nawet na instalację wersji 32bit na laptopie znajomej (PIV 1.8, 1GBRAM) i ku mojemu zdziwieniu działa płynnie już przeszło 2 miesiące. Wszystkim, którzy mają wątpliwości co do nowego systemu microsoftu powiem niczym nasz ojciec święty, nie lękajcie się

W momencie instalacji mój komputer do najlepszych nie należał, a mimo to zdziwiłem się szybkością jego działania na wspomnianym systemie. Zdecydowałem się nawet na instalację wersji 32bit na laptopie znajomej (PIV 1.8, 1GBRAM) i ku mojemu zdziwieniu działa płynnie już przeszło 2 miesiące. Wszystkim, którzy mają wątpliwości co do nowego systemu microsoftu powiem niczym nasz ojciec święty, nie lękajcie się

arma2 zasysa...
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
No ja mam dużo lepsze osiągi wydajnościowe jeżeli chodzi o W7 i ArmA2, poza tym ten system jest jakiś dziwny... nie crashuje się, nie zawiesza, nie wywala blue screenów, nie muli... to na pewno M$ go zrobił?
Używam go już chyba z 5 miesięcy (nie jestem pewien)... od momentu kiedy pojawiła się wersja RC2. Mam zanotowany czas rozruchu i czas zamknięcia systemu po instalacji, teraz praktycznie wiele się nie zmieniło, doszło kilka sekund. Fajnie, że ilość posiadanego softu już nie ma tak wielkiego znaczenia jak było z XP.
O vista nic nie napiszę, miałem ten wynalazek 1 dzień, po walce z siecią radiową i kablową (mam 2 różne łącza w domu), wypier*^&* to dziadostwo i zainstalowałem ponownie XP

Używam go już chyba z 5 miesięcy (nie jestem pewien)... od momentu kiedy pojawiła się wersja RC2. Mam zanotowany czas rozruchu i czas zamknięcia systemu po instalacji, teraz praktycznie wiele się nie zmieniło, doszło kilka sekund. Fajnie, że ilość posiadanego softu już nie ma tak wielkiego znaczenia jak było z XP.
O vista nic nie napiszę, miałem ten wynalazek 1 dzień, po walce z siecią radiową i kablową (mam 2 różne łącza w domu), wypier*^&* to dziadostwo i zainstalowałem ponownie XP
Mów mi milordzie łapserdaku!
Wsumie tak ale malo jest takich sklepów po pierwsze po drugie jeśli juz jest co ceny w nim nie należą do najniższych wręcz czasami bagatelnych.
To fakt ustawienia sieci na lapku pod Viste było uciążliwe(sam się o tym przekonałem) ale przeważnie problemem był program od naszego usługodawcy
. A co do ogólnie Visty to powiem tyle jeśli by nie było Seven to gdy ktos posiada dobry sprzęt lub bardzo dobry to Vista Ultimate albo Biznes 64bit jest bez porównania lepsza od XP. Choć przyznam, że na moim lapku na którym mam Dual Core 1.6GHz i 2GB ramu system lepiej śmiga i wydajniej niż XP(czasem warto pobawić się w usługach i rejestrze
) no i nadodatek nie mam problemow z virusami tak jak to było w przypadku XP.
To fakt ustawienia sieci na lapku pod Viste było uciążliwe(sam się o tym przekonałem) ale przeważnie problemem był program od naszego usługodawcy

- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
No coz, za jakosc i obsluge sie placi wiec nie mozna od taniego sklepu wymagac cudow.FOX-PL* pisze:Wsumie tak ale malo jest takich sklepów po pierwsze po drugie jeśli juz jest co ceny w nim nie należą do najniższych wręcz czasami bagatelnych.
Co do sieci pod Vista to widac ze nie masz doswiadczenia z kompami bo by podpiac sie do sieci nie potrzeba zadnego softu od ISP. W zadnym wypadku. Wszystko mozna zalatwic systemowymi narzedziami. U mnie i u znajomych ktorym zalatwiam takie rzeczy plytki z softem nawet z pudelka nie wychodza

- DRIVER
- ID Steam:
- Numer GG: 6869863
- ID gracza: 0
Hmmm ten sam system czyli Viste x64 Home Premium mam od stycznia tego roku... NIGDY mi sie nie zawiesil... ciagle jedzie cacy na maxa. Neta tez mam radiowego i bez zadnego problemu skonfigurowałem polaczenie.... a nie uwazam sie za super pro informatyka... To znaczy ze jestem wyjatkowy?mant3z pisze:No ja mam dużo lepsze osiągi wydajnościowe jeżeli chodzi o W7 i ArmA2, poza tym ten system jest jakiś dziwny... nie crashuje się, nie zawiesza, nie wywala blue screenów, nie muli... to na pewno M$ go zrobił?![]()