Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Moderator: Inkwizytor
- polo
- ID Steam:
- Numer GG: 1257116
- ID gracza: 0
Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Dobre ja tak samo zrobiłem i za tą samą sume i też nie dawno.FOX-PL* pisze:Ja trzy tygodnie temu kupiłem za 625 złotych w proline ale już dzisiaj kosztuje 659, ceny rosną Panowie bo zbliża się okres szkoły i studencki rosną ceny zestawów, laptopów, a co za czym idzie podzespołów więc jeśli ktoś myśli o jakimś zakupie niech się śpieszy bo będzie czekał aż do listopada i to już na dzień dzisiejszy można przepłacić.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2009, 10:54 przez polo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jednym z najlepszych sposobów zachowania pokoju jest ciągła gotowość do wojny.
Teraz jest dobry czas na podzespoły bazowe typy grafika,procki,ramy...
Jednak jeżeli ktoś ma zamiar kupować laptopa to radze zaczekać do października/listopada gdyż wtedy ceny znowu opadną a jednocześnie już będzie dodawana do nich "7"
Jednak jeżeli ktoś ma zamiar kupować laptopa to radze zaczekać do października/listopada gdyż wtedy ceny znowu opadną a jednocześnie już będzie dodawana do nich "7"

Arma II najlepsza ;]
Wole samu sobie kupić Siudemke niż żeby mi producent laptopa dawał jakąś badziewną wersje Home Edition 32bit tak jak to było w przypadku Visty Home Premium 32bit, które mozna było o kant d..py rozbić i co również było następstwem tego, że ludzie woleli siedzieć nadal na XP'ku i gnoić na każdym forum Viste. Podejżewam, że podobnie będzie z Seven i jedynie ci co wezmą wersje profesjonalną biznesową albo ultimate 64 bitowe stwierdza, że warto kożystać z tego systemu tak jak to jest w przypadku Visty.
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Kup sobie lepiej słownik, ok?
Na Viste narzeka tylko ten, kto nie ma Service Packa lub też zamiast komputera posiada zabytek albo po prostu odpowiada mu XP (wtedy nie narzeka, zaś mówi, że XP mu się podoba).
Na Viste narzeka tylko ten, kto nie ma Service Packa lub też zamiast komputera posiada zabytek albo po prostu odpowiada mu XP (wtedy nie narzeka, zaś mówi, że XP mu się podoba).

W "Komputroniku" mają ciekawą ofertę przy zakupie Visty 64-bity otrzymujesz kupon który po 22 października upoważnia cię do odebrania Windowsa7 64-bity ...
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - G. Patton
- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
- ID gracza: 0
@Fox: czy zadałeś sobie trud sprawdzenia czym będą różniły się między sobą wersje W7? Z dostępnych informacji wynika, iż domowy użytkownik w pełni zadowoli się wersją Home Premium. Poza tym - jest kilkukrotna różnica w cenie między poszczególnymi wersjami.
# Windows 7 Starter- najbardziej okrojona wersja systemu. Pozwala na uruchomienie maksymalnie trzech aplikacji jednocześnie, możliwość przyłączanie się do HomeGroups, nowy pasek zadań oraz Jumplisty. Oczywiście ta i każda kolejna udostępni takie same bezpieczeństwo i niezawodność.
# Windows 7 Home Basic - posiada wszystkie funkcje z wersji Starter oraz nielimitowaną ilość uruchamianych jednocześnie aplikacji, Live Thumbnail, zwiększone możliwości graficzne, zaawansowana obsługa sieci (sieci bezprzewodowe ad-hoc, udostępnianie połączenia internetowego), centrum mobilności.
# Windows 7 Home Premium - edycja przeznaczona dla użytkowników domowych. Posiada wszystkie funkcje z wersji Home Basic oraz pulpit Aero Glass, Advanced Windows Navigation, ułatwioną obsługę zarządzania i udostępniania sieci pomiędzy innymi komputerami oraz urządzeniami, zwiększoną ilość obsługiwanych formatów multimedialnych, dodatkowe narzędzia do Windows Media Center, obsługę funkcji Play To, obsługę Multi-touch oraz rozpoznawania pisma odręcznego.
# Windows 7 Professional - produkt skierowany jest do użytku w małych firmach. Posiada wszystkie funkcje z wersji Home Premium oraz możliwość podłączenia systemu do domeny, ochronę danych przez zaawansowane funkcje backupu danych przez sieć i EFS, drukowanie za pośrednictwem Location Aware Printing. Dla tej edycji systemu będzie możliwość wykupienia pakietu Microsoft Software Assurance.
# Windows 7 Ultimate - ta edycja systemu skierowana jest dla rynku biznesowego. Posiada wszystkie funkcje z wersji Professional oraz obsługę funkcji szyfrowania dysków BitLocker, obsługę DirectAccess, obsługę BranchCache, obsługę AppLocker, możliwość instalowania paczek językowych.
# Windows 7 Enterprise - posiada wszystkie funkcje z wersji Ultimate. Jest skierowana dla rynku biznesowego. Wersja ta będzie dostępna wyłącznie poprzez Microsoft Volume Licensing.

# Windows 7 Starter- najbardziej okrojona wersja systemu. Pozwala na uruchomienie maksymalnie trzech aplikacji jednocześnie, możliwość przyłączanie się do HomeGroups, nowy pasek zadań oraz Jumplisty. Oczywiście ta i każda kolejna udostępni takie same bezpieczeństwo i niezawodność.
# Windows 7 Home Basic - posiada wszystkie funkcje z wersji Starter oraz nielimitowaną ilość uruchamianych jednocześnie aplikacji, Live Thumbnail, zwiększone możliwości graficzne, zaawansowana obsługa sieci (sieci bezprzewodowe ad-hoc, udostępnianie połączenia internetowego), centrum mobilności.
# Windows 7 Home Premium - edycja przeznaczona dla użytkowników domowych. Posiada wszystkie funkcje z wersji Home Basic oraz pulpit Aero Glass, Advanced Windows Navigation, ułatwioną obsługę zarządzania i udostępniania sieci pomiędzy innymi komputerami oraz urządzeniami, zwiększoną ilość obsługiwanych formatów multimedialnych, dodatkowe narzędzia do Windows Media Center, obsługę funkcji Play To, obsługę Multi-touch oraz rozpoznawania pisma odręcznego.
# Windows 7 Professional - produkt skierowany jest do użytku w małych firmach. Posiada wszystkie funkcje z wersji Home Premium oraz możliwość podłączenia systemu do domeny, ochronę danych przez zaawansowane funkcje backupu danych przez sieć i EFS, drukowanie za pośrednictwem Location Aware Printing. Dla tej edycji systemu będzie możliwość wykupienia pakietu Microsoft Software Assurance.
# Windows 7 Ultimate - ta edycja systemu skierowana jest dla rynku biznesowego. Posiada wszystkie funkcje z wersji Professional oraz obsługę funkcji szyfrowania dysków BitLocker, obsługę DirectAccess, obsługę BranchCache, obsługę AppLocker, możliwość instalowania paczek językowych.
# Windows 7 Enterprise - posiada wszystkie funkcje z wersji Ultimate. Jest skierowana dla rynku biznesowego. Wersja ta będzie dostępna wyłącznie poprzez Microsoft Volume Licensing.

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
FOX-PL* - jesli miales Viste 32bit to zawsze mogles dostac wersje 64bit za darmo, no po kosztach przesylki, jakies 8 euro chyba.
Wiem ale nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, że klijent kupujący sprzęt komputerowy obojetnie czy to cały zestaw komputera stacjonarnego czy to laptop czy to netbook, to powinien mieć wybór jaki chce posiadać na tym sprzęcie system operacyjny a nie żeby zgóry był mu narzucany OS. Bo nie każdy będzie chciał wersje Home Premium i to na dodatek w wersji 32 bitowej, niektórzy bedą chcieli bardziej rozbudowane systemy z wieksza liczbą funkcji oraz wersje naprzykład 64bitowe. 

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
A co za problem wybrac odpowiedni soft? Klient placi, klient wymaga. Ja jakos nie widze problemu ktory tutaj przytaczasz. Idac do sklepu mowie, ze na przyklad chce takiego laptopa z taka konfiguracja i takim systemem. No i to dostaje. Nikt nikomu systemu nie narzuca. Do wyboru do koloru nawetFOX-PL* pisze:Wiem ale nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, że klijent kupujący sprzęt komputerowy obojetnie czy to cały zestaw komputera stacjonarnego czy to laptop czy to netbook, to powinien mieć wybór jaki chce posiadać na tym sprzęcie system operacyjny a nie żeby zgóry był mu narzucany OS. Bo nie każdy będzie chciał wersje Home Premium i to na dodatek w wersji 32 bitowej, niektórzy bedą chcieli bardziej rozbudowane systemy z wieksza liczbą funkcji oraz wersje naprzykład 64bitowe.

No właśnie idziesz i mówisz jaka konfiguracja i jaki system...
Ale np. upatrzonego modelu już sobie nie załatwisz xD
Ale np. upatrzonego modelu już sobie nie załatwisz xD

Arma II najlepsza ;]