prosze o opinie mam Arma 2 oryginał i chodzi dosc dobrze, w edytorze lepiej niz w kampanii i tu pytanie przeciez mam procesor wystarczajacy wiec dlaczego tak sie dzieje?
jej wy troche przesadzacie ze straszeniem ludków nt. wydajności tej gry xD
Ja mam konfiguracje
C2D E7200 2.53ghz (podkręcane przez et6 do 3.0ghz)
4gb ramu
Gainward Gtx260 (core 216) 896mb |625mhz i 1100mhz|
Gigabyte P35 D3dl
Windows XP 32 prof
Lg 22 1690x1050
...
Przy takiej konfiguracji
Gram Na high detalach z aliasingiem high detals i reszta na high i wypełnienim 100% (teraz mam 87% bo reviv mi sie buguje przy 100% ;/)
I to bez podkręcania karty i procka...
Praktycznie aby zwiększyć wydajność Army II o 10fps wystarczy w regedit w explorer dodać wartość ciągu "Always- UnloadDll" i ustawić wartość na 1...
Wtedy wszystkie zakończone procesy są wywalane z ramu i ładnie wszystko śmiga ;]
co do tego regedit to nie znam sie na tym zbyt dobrze ale czy tak to ma wygladac:
otwieram "uruchom" wpisuje "regedit" po czym daje "edycja - nowy - wartosc ciagu i tu wpisuje nazwe Always- UnloadDll o wartosci 1 czy tak to ma wygladac? zobacze czy dziala, dzieki a mam jescze pytanie czy jak kupie karte geforce 9600 gt 1024 mb / 256 bit to jest szanasa odpalic arme 2 na full? bo w sumie mi chodzi na full lecz sie tnie co o tym, myslicie?
nemesisstars pisze: zobacze czy dziala, dzieki a mam jescze pytanie czy jak kupie karte geforce 9600 gt 1024 mb / 256 bit to jest szanasa odpalic arme 2 na full? bo w sumie mi chodzi na full lecz sie tnie co o tym, myslicie?
nie to nie tak ;]
Wchodzisz w "hkey_local_machine">>>"software">>>>"Microsoft">>>"Windows">>>"CurrentVersion">>>>klikamy na folder explorer i dodajemy w prawym okeinku ten ciąg ;]
(polecam włączać tylko do gier go!!!!) bo w normalnej pracy mnie np wkurza odpalanie ciągle ET6 i Expeert toola xD
Dołóż sobie ze 200 złotych i kup GTX260 albo chociarz GTS250 Teraz tak te karty poleciały w cenie ... (ja kupowalem czerwiec) za 740 teraz jest już za 630 ;/
Poprostu aż nie opłaca się kupować gorszej karty ;/
Fakt że trzeba troszke obudowe przyciąć ale wiertarką da sie zrobić na balkonie wiertłem do metalu w 20 minut ;] a potem wyłożyc to gumą żeby karta nie była porysowana!
Pozdrawiam do zobaczenia w niedziele!
Moim zdaniem z GeForcem 9600tką arma będzie spokojnie działać na high.Ja mam Phenoma 3-rdzeniowego 2,6Ghz.GeForca 9800gt 3 giga ramu i chodzi bez zarzutów na najwyższych ustawieniach jakie można dać pod xp.