Opinie z gry w ArmA2 - ankieta
Moderator: Inkwizytor
- barth89
- ID Steam:
- Numer GG: 5828812
- ID gracza: 0
Re: Opinie z gry w ArmA2
A czy z tym sterowaniem to nie jest przypadkiem tak jak z CoD? Że po prostu dosyć realistycznie kierownica reagowała? Czy na czym polega to wasze niezadowolenie? 

Phenom II X2 550 @ 3.5 & Zalman 9700NT <> Radeon 4850 512MB DDR3 @ 700/1100 & Auras Fridge <> 4 GB DDR2 800MHz GeIL Ultra + PDP Patriot <> AsRock A780GXH 128M <> SB X-Fi Xtreme Audio <> Pentagram Silent Force 460W <> Windows 7 64-bit
Najłatwiej to zobaczyć odpalając ofp1 i potem arma 2. różnica jest zabójcza. Nie ukrywam ze na początku w arma2 kosiłem drzewa na prostej drodze.

"To są gromy co przyjdą w nagłym grzmocie z setkami potężnych ziemi wstrząśnięć i tysiącem fal, i nie odpoczywają ani czasu nie znają." - A.S. LaVey
W Armie1 na poczatku też sie tak żle kierowalo pojazdami w łatce (1.08?) to poprawili.
Sterowanie helikopterami w jedynce było troche inne, łatwiej sie ślizgały na boki i mozna było wyczuć jego moc, ale mimo wszystko jest łatwiejsze w Armie 2
Bardzo ładnie wyglądają eksplozje od artyleri czy ostrzału rakietami z helikoptera,
Dziwnie wygląda i zachowuje sie ogień, grając w sieci widzałem jakiś wielki pożar, wyglądało to z daleka jak pozar lasu. Pomyślałem "nieżle coś takiego dodali", ale gdy sie zblizyłem plomienie jakoś dziwnie zmieniały kształt i wielkość póżniej okazło sie że unoszą sie w powierzu
. Nie wiem co to było? Mam tez problem ze strzelaniem przez "wybite okna" czasem pociski nie przechdza przez szkło
ale to jeszcze nic ciekawiej jest gdy chcesz strelić granatnika albo z RPG
W jedyce było to lepiej zrobione (brak szkła i nikt na to nie narzekał)
Sterowanie helikopterami w jedynce było troche inne, łatwiej sie ślizgały na boki i mozna było wyczuć jego moc, ale mimo wszystko jest łatwiejsze w Armie 2
Bardzo ładnie wyglądają eksplozje od artyleri czy ostrzału rakietami z helikoptera,
Dziwnie wygląda i zachowuje sie ogień, grając w sieci widzałem jakiś wielki pożar, wyglądało to z daleka jak pozar lasu. Pomyślałem "nieżle coś takiego dodali", ale gdy sie zblizyłem plomienie jakoś dziwnie zmieniały kształt i wielkość póżniej okazło sie że unoszą sie w powierzu

W jedyce było to lepiej zrobione (brak szkła i nikt na to nie narzekał)
http://www.ret.pl/motylek/ tak na początek
- barth89
- ID Steam:
Mam nadzieję, że ktoś opisze wrażenia po grze z patchem 1.03? ;>
Tak btw zapytam się na zaś o dwie sprawy, aby mieć wszystko w jednym miejscu:
1. Jak to jest z tym sterowaniem pojazdami za pomocą myszki? To jest konieczne, czy da się to zmienić? To w ogóle domyślnie jest tak ustawione?
2. Co z celownikiem? Lata tak dziwnie, czy można go ustawić jak w normalnym FPSie? Dlaczego ludzie tak narzekają na niego? Ja w ArmA 1 jakoś grałem z tym i mi zbytnio nie przeszkadzało.
Tak btw zapytam się na zaś o dwie sprawy, aby mieć wszystko w jednym miejscu:
1. Jak to jest z tym sterowaniem pojazdami za pomocą myszki? To jest konieczne, czy da się to zmienić? To w ogóle domyślnie jest tak ustawione?
2. Co z celownikiem? Lata tak dziwnie, czy można go ustawić jak w normalnym FPSie? Dlaczego ludzie tak narzekają na niego? Ja w ArmA 1 jakoś grałem z tym i mi zbytnio nie przeszkadzało.
Phenom II X2 550 @ 3.5 & Zalman 9700NT <> Radeon 4850 512MB DDR3 @ 700/1100 & Auras Fridge <> 4 GB DDR2 800MHz GeIL Ultra + PDP Patriot <> AsRock A780GXH 128M <> SB X-Fi Xtreme Audio <> Pentagram Silent Force 460W <> Windows 7 64-bit
Barth
1. Możesz też sterować za pomocą klawiatury.
2.jeżeli chodzi tobie o ruch głowy podczas biegu lub marszu ,to można to zmienić w opcjach.
1. Możesz też sterować za pomocą klawiatury.
2.jeżeli chodzi tobie o ruch głowy podczas biegu lub marszu ,to można to zmienić w opcjach.

All right, the are on our left, they're on our right, they're in front of us, they're behind us...they can't get away this time!"
Co do 2-ki to chodzi mu o sam celownik czyli w normalnych FPS-ach zawsze jest na środku ekranu i wiadomo co się będę rozpisywał...
W grach od BIS-u mamy troszkę inaczej to zrobione i nie wyobrażam sobie grania bez tego "bajeru" zresztą to znak rozpoznawczy serii gier BIS-u.
Jak komuś przeszkadza to jest suwak w opcjach, raz jeszcze jest to jedna z lepszych rzeczy które wymyślili ludzie w grze.
W grach od BIS-u mamy troszkę inaczej to zrobione i nie wyobrażam sobie grania bez tego "bajeru" zresztą to znak rozpoznawczy serii gier BIS-u.
Jak komuś przeszkadza to jest suwak w opcjach, raz jeszcze jest to jedna z lepszych rzeczy które wymyślili ludzie w grze.
Tez tak uważam. Równiez nie wyobrażam sobie w Armie posiadać huda non stop na środku ekranu. Daje to poczucie większego realizmu i pewne utrudnienie oczywiscie porównując do typowych FPS'ów. A jeśli kogoś to boli to niech sobie zmieni gre i tyle.Dawidson pisze:Co do 2-ki to chodzi mu o sam celownik czyli w normalnych FPS-ach zawsze jest na środku ekranu i wiadomo co się będę rozpisywał...
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Sterowanie pojazdami myszką jest domyślnie źle ustawione. Wystarczy zmienić w opcjach i jest nawet lepiej niż w ArmA1.
Mów mi milordzie łapserdaku!
- JonPL
- ID Steam:
- Numer GG: 6628146
- Kontakt:
Brawa dla geniuszy od "zmień grę".
Barth, w opcjach możesz dostosować tzw "free aim". Może być jak w CoD 4, może być jak w Ofp. Wypróbuj obie opcje i sprawdź co Ci bardziej pasuje
Barth, w opcjach możesz dostosować tzw "free aim". Może być jak w CoD 4, może być jak w Ofp. Wypróbuj obie opcje i sprawdź co Ci bardziej pasuje

http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.
Dołącz do nas - weteranów - dajemy czadu już od czasów wczesnego Flashpointa.
- barth89
- ID Steam:
JonPL pisze:Barth, w opcjach możesz dostosować tzw "free aim". Może być jak w CoD 4, może być jak w Ofp. Wypróbuj obie opcje i sprawdź co Ci bardziej pasuje
Nie omieszkam sprawdzić i jeśli coś będzie nie tak to się odezwę

- JonPL
- ID Steam:
- Numer GG: 6628146
- Kontakt:
Zapewniam że już od czasów Flashpointa 3/4+ ludzi nie wyobraża sobie sterowania pojazdami innego niż myszką
Wierz mi sprawdzało się bardzo dobrze [do A2, tutaj jest dziwnie]

http://armacenter.pl/ - najdłużej istniejąca społeczność w historii polskiej sceny ArmA i OFP.