Ale mogę liczyć na detale medium/low??Maćko pisze: W kampanii będzie cienko... w MP podobnie.
Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Moderator: Inkwizytor
Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
AMD Phenom II X4 955 BE 3.2GHz ll Gigabyte GA-M720-US3 ll GeForce GTX 550 Ti
Seagate Barracuda 250GB ll 2x1GB OCZ 800MHz ll 2x1GB Patriot 800MHz
Chieftec 500W ll iBOX Lynx Series 228SG ll Windows XP / Windows 7
Tak odleglosc rysowania nie wiecej jak 1900 metrów no i ustawienia normalne niskie i bardzo niskie, w szczególności niskie, żeby grało sie płynnie, na mulitiplayer powinieneś miec nawet troszkę lepiej, a na kampanie nie patrz bo strasznie zabugowana jeśli już to tylko pojedyńcze i multi.
pytał, czy ruszy. Więc mu powiedziałemMaćko pisze:Chyba tylko w edytorzePejotl pisze:w wysokich
W kampanii będzie cienko... w MP podobnie.
@eJay, mierzone FRAPS'em czy na oko?Szczerze to jeszcze nie wsadzałem żadnych misji do edytora z kampanii/misji sp, może jeden z pierwszych powodów by to zrobić

Dzięki za odpowiedz.FOX-PL* pisze:Tak odleglosc rysowania nie wiecej jak 1900 metrów no i ustawienia normalne niskie i bardzo niskie, w szczególności niskie, żeby grało sie płynnie, na mulitiplayer powinieneś miec nawet troszkę lepiej, a na kampanie nie patrz bo strasznie zabugowana jeśli już to tylko pojedyńcze i multi.
Coś producent nie postarał się o optymalizacje gry...

AMD Phenom II X4 955 BE 3.2GHz ll Gigabyte GA-M720-US3 ll GeForce GTX 550 Ti
Porównując do wydajności ArmA1 jednak śmiem się z Tobą diablo nie zgodzić
. ArmA2 to jest jednak baaardzo obszerna gra, a ponadto sądze, że wyjdzie jeszcze kilka patchy, które troszke jeszcze poprawią stabilność i płynność.

- polo
- ID Steam:
- Numer GG: 1257116
- ID gracza: 0
Komp
Ostatni raz zadam pytanie, chcze być pewny na 100 %
Czyna pewno pogram w gre na satysfakcjonującej szybkośći, chodzi głównie o kompanie!
Na takim kompie.
- procek intel Q9400 2.66 Quad
-Galaxi Gtx 260 896 mb
-4 gb ram
Za odpowiedz z góry dziękuję.
ufoman: Nastepnym razem sprawdz czy temat dotyczacy sprzetu w ArmA2 juz istnieje...
Czyna pewno pogram w gre na satysfakcjonującej szybkośći, chodzi głównie o kompanie!
Na takim kompie.
- procek intel Q9400 2.66 Quad
-Galaxi Gtx 260 896 mb
-4 gb ram
Za odpowiedz z góry dziękuję.
ufoman: Nastepnym razem sprawdz czy temat dotyczacy sprzetu w ArmA2 juz istnieje...
Jednym z najlepszych sposobów zachowania pokoju jest ciągła gotowość do wojny.
No pograsz pograsz. Ale, żeby mieć pewność płynności w kampanii na jakich takich detalach to musisz podkrecic proca
. Ale z taką jednostką to nie problem 

Witam, jest to mój pierwszy post. Mam pytanie: czy mi w ogóle pójdzie ta gra (a jeśli tak to na jakich detalach, chodzi mi głównie o roślinność). Mój komp jest leciwy, niestety. Oto mój konfig:
AMD Athlon 64 x2 Dual Core 3800+ 2.06 GHz
2 GB RAM
GeForce 9500 GT 256 MB, SM 3.0
AMD Athlon 64 x2 Dual Core 3800+ 2.06 GHz
2 GB RAM
GeForce 9500 GT 256 MB, SM 3.0
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2009, 06:48 przez Gorsett, łącznie zmieniany 2 razy.
Na niskich może pójdzie. Ale nie ukrywam, że żeby pograć komfortowo, to musisz się rozglądnąć i kupić (:P) nowego kompaska...

No niestety, to mój odwieczny problem
. Nowy komp dopiero za rok, bo w sumie mógłbym sobie już TERAZ nowego sprawić, ale lepiej uzbierać więcej i kupić naprawdę dobrego.
@EDIT
Komp miał format chyba tydzień temu, więc płynność powinna być dobra.
Aha, i jeszcze jedno. ARMA II ma dość mocno zbliżone wymagania do L4D, a tamto mi chodzi w roździałce 1280x1024 na max, bez absolutnie żadnego zacięcia i z wielką płynnością. Więc może...
@EDIT 2
Zależy mi także na odległości widzianego terenu, bo zamierzam grać snajperem. (to moja pasja w każdej grze ;D)

@EDIT
Komp miał format chyba tydzień temu, więc płynność powinna być dobra.
Aha, i jeszcze jedno. ARMA II ma dość mocno zbliżone wymagania do L4D, a tamto mi chodzi w roździałce 1280x1024 na max, bez absolutnie żadnego zacięcia i z wielką płynnością. Więc może...
@EDIT 2
Zależy mi także na odległości widzianego terenu, bo zamierzam grać snajperem. (to moja pasja w każdej grze ;D)
Jak zalezy ci grac tylko snajperem nawet nie zasuwać czołgiem albo fruwać to odległość rysowania wystarczy ci max 2,5 km. A to znów nie jest takim duzym obciążeniem dla kompa no chyba że detalale się podniesie to wtedy moga być spadki i ściny.