Sorry za brak polskich znakow...english comp and windows
Generalnie cala ta dyskusja o wydajnosci i ustawieniach nie ma sensu. Jest to zaznaczam, moja opinia. Dlaczego? Arma2 jest gra z potencjalem i moze byc grana przez nastepne 10 lat, ale tworcy olali testy i kod gry na calej lini. I tu i na zagranicznych forach widze, ze ludzie maja czasem potezny sprzet i osiagaja 30Fps, a zmiana rozdzielczosci nie daje niczego, co jest bzdura. Czasem slabszy sprzet daje lepsze wyniki. Moj nie jest gigantem i gram na very low....wyglada to ok , mam srednio 20FPS, ale znajomy (Czech tak dla podkreslenia

) ma lepszy sprzet i mowi, ze u niego gra na tych samych ustwaienia wyglada gorzej i chodzi wolniej, a kiedy zaczal ryc w ustawieniach, gra zaczela sie zawieszac! Ogolnie wiele pogrzebalem w ustawieniach mojej karty graficznej, ale zadam teraz pytanie...czy na tym polega granie w gry? Czy kazda nowa gre kazdy ktora kupujemy, to najpierw musimy walczyc z karta graficzana, driverami itp??? Ustawienia w BIOSie?????Nie!!! ARAM2 jest niestety mocno skopana. I jedni moga grac ,a jedni, pechowcy, mecza sie, bo gra wyglada zle lub sie wywala. Do tego zadam pytanie na co komu 250km2 terenu??? 100km2 z OFP wystarczylo. Chyba po to by przedluzyc misje w kampanii, bo od punktu A do B mamy 10km jazdy....a ludzie w multiplayer narzekaja,ze wszedzie daleko.Tutaj podam pewien tytul...FAR CRY 2!!!
Ok, ok.....nie jest to symulator pola walki( przeciwnicy nie padaj po jednej kulce, a my sami mamy apteczki itp), ale dostalsimy teren 50km2 , po ktorym mozemy poruszac sie jak chcemy. Fizyka w grze to rewelacja, a grafika na medium wyglada niesamowice i FPS nie spada ponizej 40( oczywiescie ARMA wyglada cool, i jest to inny typ terenu). I nie musze bawic sie z karta graficzna....detale high czy medium i widac roznice ,ze gra przyspieszyla lub komp ledwo dyszy. Zasady gry ARMA2 + engine gry Far cry2 i moze bylaby gra doskonala...??? A tak kazdy szie meczy i czeka na patche 1.03 i cud, ze moze wtedy bedzie dzialac lepiej. Ja chyba tez poczekam na latke, bo nowy sprzet to nie wczesniej niz za rok...wiele innych, wazniejszych wydatkow.
Pozdrawiam