ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Awatar użytkownika
Maćko
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Re: ArmA2 vs OFP2 (newsy i dyskusja)

Post autor: Maćko »

Ale tak czy siak i dzieciaki z ofp2.pl tego nie zmienią OFP:DR będzie porażką.

Gra wychodzi na jesień... czyli tak samo jak COD 6... więc wybór dzieci ameryki będzie chyba oczywisty - stary sprawdzony produkt. CM muszą albo wydać to przed MW2 albo zrobić coś aby przyciągnąć starych weteranów :]
Obrazek
Obrazek

-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL14 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: SaS TrooP »

Kontynuując moje dywagacje:
A dlaczego zaraz 5 czy 10? Nie wdawajmy się w takie szczegóły. Nie chodzi tu o plusy czy minusy poszczególnych gier, ale o upodobania osób w nie grających. Musisz się po prostu pogodzić z tym, że niektórzy nie przepadają za ArmA 2, czy to z powodu sterowania, czy innych rzeczy. A nawet tego, że choćby akcja nie jest tam zbyt dynamiczna. Po prostu nie lubią tego typu gier. Niektórych to kręci, ale innych już nie. Niektórzy z naszych użytkowników nie grali w oryginalnego Flashpointa, a np. tylko w zwykłe FPS-y. I co, zaraz mają wielbić takie gry jak właśnie ArmA?
1. TYLKO Z CIEKAWOŚCI: Grałeś w OFP:CWC/Res oraz/albo Armę 1
2. Na przykład dlatego, że na forum Codedisasters hołota ludzi zakłada już klany (jak nawet dema na oczy nie widzieli!) albo przenosi je z Call of Duty. Podziwiam ich, bo nie wiedzą w co się pakują. I nie mówię, że OFP:DR im nie podejdzie, bo podejdzie - A o Armie mogą pomarzyć w tej kwestii. Ale pakują się bo nic generalnie nie wiedzą.
3. Za posty w stylu:
What do all you guys think of a zombie game mode? I think it would be awsome and fun.
Gościa akurat zjechali, ale dalej kupa ludzi to pragnie! Z całym szacunkiem dla Zombie Moda.
4. Wprowadzenie unlocków? - kolejny genialny pomysł. Na uj, jak zabija się podobno jedną kulą.
5. Za to, że gra wychodzi na konsole, sią rzeczy musi być uproszczona.
6. Za to, że gra wychodzi dla - jak to Maćko ujął - dzieci z ameryki.
7. A miażdży maxymalna liczba graczy na MP, to zabójstwo. Nie wiem czy wiesz Red, ale na multi jest takie same ograniczenie jak jednostek maxymalnie. W OFP było to coś ok. 3024 ludzi (max. 63 oddziały po 12 ludzi każdy mnożone na 4 strony konfliktu). CO za tym idzie, generalnie nie ma ograniczeń na multi.

Teraz pomyślmy:
1. Dreide Crysis, pierwsza misja - 33 graczy. Kurde, trza kogoś wywalić.
2. IC-ArmA - zdaje sie, że 160 graczy było :roll:

Z całym szacunkiem dla graczy OFP:DR, którzy wolą większy Arcade, rozumiem ich. Ale siłą rzeczy Armed Assault i ogólnie gry BISu mają dużo większe możliwości.
Red
ID Steam:

Post autor: Red »

SaS TrooP pisze:PS: Czy znasz gościa o ksywce prawdziwy, który od dłuższego czasu prowadzi mało wyszukaną krucjatę wobec ARMA 2? Mi swego czasu na dźwięk wyrazów Dragon i Rising nóż w kapsie (kieszeni) się otwierał, ale teraz się uspokoiłem trochę. On jednak dalej dziko i nikt nie wie dlaczego jedzie po tej grze. Udziela się on może na waszym forum?
Nie, nie znam. Też uważam, że przesadza.

SaS TrooP pisze:a wy rzuciliście się na BIS jak na jakieś zwłoki.
Czy ja wiem, że to my? Masz tutaj przykład, kto jest bardziej kontrowersyjny:
Maćko pisze:Ale tak czy siak i dzieciaki z ofp2.pl tego nie zmienią OFP:DR będzie porażką.
'''
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

SaS TrooP napisał(a):
a wy rzuciliście się na BIS jak na jakieś zwłoki.

Czy ja wiem, że to my? Masz tutaj przykład, kto jest bardziej kontrowersyjny:
Maćko napisał(a):
Ale tak czy siak i dzieciaki z ofp2.pl tego nie zmienią OFP:DR będzie porażką.
Ja też sadzę, że Maćka poniosło teraz, acz biorąc pod uwagę jak się z kondorem produkują na ofp2.pl ciut mu się nie dziwię.
Generalnie na Armę rzucili się niezadowoleni gracze OFP. Siłą rzeczy przeszli do was i niestety mieliśmy nieźle przeje**** na początku, ponieważ odwalili nam taką kampanię, że OFP:DR wszędzie, nie tylko w Polsce zyskało przewagę po paru trailerach.
Awatar użytkownika
Dawidson
ID Steam:

Post autor: Dawidson »

Obejrzałem sobie ten film z ofp.pl(ten co to niby taki hiper-extra jest) i co ludziska z tamtego forum moczą majtki po nim.
Taki sobie, ładu ani składu nie widać w tym ataku. Niczym nie zachwyca.

Teraz 2 sprawa czemu muszę się zarejestrować aby przeglądać forum?? ale to nie pytanie tu a tam.

No i wiadomo OFP:DR zmiażdży wszelką konkurencję to nie podlega dyskusji. Szkoda że gry jeszcze nie ma. Ale dzieci wiedzą lepiej.
Obrazek
RIDER
Awatar użytkownika
Havker
ID Steam:
Numer GG: 8964303

Post autor: Havker »

Havker pisze: Ilekroć poczytam komentarze do tych screenow/gameplay'ów nasuwa mi sie taki cytat nie pamietam skąd : "Jedno życie , jeden cel jestes kretynem żal.pl"
Rośnie tam naprawde spore grono fanatyków którzy nie widzieli jeszcze gry, a dali by se reke uciąć, że ta gra zmieni oblicze świata.
Juz o tym pisalem :1th :)
Obrazek
"To są gromy co przyjdą w nagłym grzmocie z setkami potężnych ziemi wstrząśnięć i tysiącem fal, i nie odpoczywają ani czasu nie znają." - A.S. LaVey
Red
ID Steam:

Post autor: Red »

SaS TrooP pisze:Kontynuując moje dywagacje:

(...)

Tak, a nawet w ArmA 2. Po prostu lubię grać w różne gry. Co to ma do rzeczy?
SaS TrooP pisze:
What do all you guys think of a zombie game mode? I think it would be awsome and fun.
Gościa akurat zjechali, ale dalej kupa ludzi to pragnie! Z całym szacunkiem dla Zombie Moda.
4. Wprowadzenie unlocków? - kolejny genialny pomysł. Na uj, jak zabija się podobno jedną kulą.
7. A miażdży maxymalna liczba graczy na MP, to zabójstwo. Nie wiem czy wiesz Red, ale na multi jest takie same ograniczenie jak jednostek maxymalnie. W OFP było to coś ok. 3024 ludzi (max. 63 oddziały po 12 ludzi każdy mnożone na 4 strony konfliktu). CO za tym idzie, generalnie nie ma ograniczeń na multi.
To że niektórzy piszą idiotyczne posty na forum Codemasters nie ma raczej za wiele do tego, jak będzie wyglądało nowe OFP. Od dawna wiadomo, że gra będzie trochę uproszczona i kierowana głównie dla casuali. Jak widać, są jeszcze ludzie, którym to nie przeszkadza.

Skoro według Was OFP: DR będzie takie okropne, przestańcie o nim pisać, ot co. Każdy będzie miał spokój. A jeżeli macie jakieś objekcje co do używania tytułu "Operation Flashpoint" przez Codemasters, kierujcie je proszę do nich samych (twórców), a nie do fanów gry.

I z całym szacunkiem, ale co Wam do tego, co ludzie piszą o nielubianej przez Was grze na zupełnie innym serwisie (oraz jak jest on prowadzony)? Już pomijam, SAS Troop, że cytujesz i komentujesz umieszczane tam wypowiedzi tutaj, gdzie na pewno będziesz miał większe poparcie. Odwagi, nikt Cię tam nie pogryzie!

Trochę powagi i zrozumienia, bo ten pseudo konflikt nigdy się nie zakończy.
'''
Awatar użytkownika
Mefiu
ID Steam:
Numer GG: 2369010
Kontakt:

Post autor: Mefiu »

Trochę to dziecinne nie sądzicie? Spór w stylu "nasza gra jest lepsza od waszej!!!!!!11111"

Chill out panowie i panie ;)
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

Red pisze:
SaS TrooP pisze:Kontynuując moje dywagacje:

(...)

Tak, a nawet w ARMA 2. Po prostu lubię grać w różne gry. Co to ma do rzeczy?
SaS TrooP pisze:
To że niektórzy piszą idiotyczne posty na forum Codemasters nie ma raczej za wiele do tego, jak będzie wyglądało nowe OFP. Od dawna wiadomo, że gra będzie trochę uproszczona i kierowana głównie dla casuali. Jak widać, są jeszcze ludzie, którym to nie przeszkadza.

Skoro według Was OFP: DR będzie takie okropne, przestańcie o nim pisać, ot co. Każdy będzie miał spokój. A jeżeli macie jakieś objekcje co do używania tytułu "Operation Flashpoint" przez Codemasters, kierujcie je proszę do nich samych (twórców), a nie do fanów gry.

I z całym szacunkiem, ale co Wam do tego, co ludzie piszą o nielubianej przez Was grze na zupełnie innym serwisie (oraz jak jest on prowadzony)? Już pomijam, SAS Troop, że cytujesz i komentujesz umieszczane tam wypowiedzi tutaj, gdzie na pewno będziesz miał większe poparcie. Odwagi, nikt Cię tam nie pogryzie!

Trochę powagi i zrozumienia, bo ten pseudo konflikt nigdy się nie zakończy.
Konflikt konfliktem, a dyskusja dyskusją :P
I generalnie wisi mi czy piszę o tym tutaj czy tam. Krucjaty nie prowadzę, bo to właśnie jest głupie. Każdy ma wolny wybór. Ponadto nam (graczom ArmA) Dragon Rising jest w niektórych kwestiach użyteczny. Fakt, będzie o czym gadać, gdy wasza gra wyjdzie. Z mojej strony zależy mi tylko, by nie nazywać Dragon Rising symulatorem. Miałem taki sam spór z fanami Call of Duty przez - bagatela - parę lat, rozwiązało się niedawno. W tamtym wypadku to ja pokazałem się z nienajlepszej i upierdliwej strony. Teraz jest chyba jednak inaczej.
Awatar użytkownika
Havker
ID Steam:
Numer GG: 8964303

Post autor: Havker »

No coś Ty przecież call of duty to wyznacznik dla wszystkich symulatorów współczesnego pola walki. Pamiętam tak nazwali modern warfare na zig zapie :D
Obrazek
"To są gromy co przyjdą w nagłym grzmocie z setkami potężnych ziemi wstrząśnięć i tysiącem fal, i nie odpoczywają ani czasu nie znają." - A.S. LaVey
Awatar użytkownika
SaS TrooP
ID Steam:
Kontakt:

To właśnie był mój spór. Przeczytałem takie coś w gazecie i wkurwiałem, że mój kochany symulator jest niby gorszy niż to ;/
To może głupio zabrzmieć, ale za namową kumpla zrobiłem sobie coś a la seminarium z graczami Call of Duty :P
Dopiero to mnie przekonało do tej gry.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ArmA Flash News”