Konfiguracja kompa
Moderator: Inkwizytor
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Re: Konfiguracja kompa
Zobacz jeszcze obudowy Lian Li. O ile Antec robi dobre obudowy i solidne to IMO seria Gamer czyli meidzy innymi ta co pokazales to troche nie teges jest. Po tygodniu cale wnetrze jest zasyfione kurzem, na wszystkich sciankach z siatki widac kurzi okropnie to wyglada i tylko czlowiek musi to czyscic non stop :/
Jesli Lian Li jeszcze sa za drogie dla Ciebie to zobacz sobie LanCool lub Coolermastera w szczegolnosci RC690.
Jesli Lian Li jeszcze sa za drogie dla Ciebie to zobacz sobie LanCool lub Coolermastera w szczegolnosci RC690.
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Ja polecę Ci tą:
http://www.cooling.pl/aerocool-zerodegr ... ,1806.html
http://www.cooling.pl/aerocool-zerodegr ... ,1806.html
Mów mi milordzie łapserdaku!
No no wygląda na całkiem solidną i pewną obudowę, ale znowu... wentylatory
. W zestawie 3 bodajze, kolejne 2 trzeba dokupic, wiec kolejny wydatek ;/. Poza tym wygląd tej obudowy jakos mnie nie przekonał
. Nie lubie takich prostych czarnych obudów.
A apropos tego Gamera Anteca, to ten kurz jest jedynym problemem związanym z tymi obudowami?

A apropos tego Gamera Anteca, to ten kurz jest jedynym problemem związanym z tymi obudowami?

- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
Malo miejsca w srodku troche. Sie zastanawiam czemu chcesz wsadzic tyle wentylatorow ile jest miejsc? Sam mam Anteca P182 i mam tylko jeden wentylator w niej.
Chce tą obudowe miec na pare lat, a wentylatory, bo nie wiem co mi strzeli do głowy za rok lub dwa
.

- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
Wentylatory to tylko zbedny szum przewaznie. Za duzo to tez nie najlepiej bo zabuzaja sobie obieg powietrza. Najelpsze wentylatory Noctua kosztuja ponad 70zl - dobre kupi sie juz za 40 - to tak jak masz kalkulowac 

No ale wydawanie 400 zł na samą obudowę komputera to dla mnie jakiś kosmos
(zwykle do tej pory kupowałem obudowe z zasilaczem razem za około 100 zł), ale zainteresowałem sie tematem i okazuje sie, ze obudowa obudowie nie rowna (z kazdym nowym kupionym komputerem dowiaduje sie czegos nowego hehe
).
Ale ta obudowa Antec Gamer Nine Hundred (ta z mojego pierwszego linka) jest rzeczywiscie jakas nie tego?
Ma 6 wentylatorków, wygląda całkiem nieźle, jest tania, dobrej firmy, osadzanie sie kurzu mi nie przeszkadza, bede sobie ja najwyzej czyscił (co moze przyniesc mi radoche
), ale ze mało miejsca ma w srodku? W jakim sensie mało? mam nadzieje ze płyta główna w formacie ATX sie zmiesci, 2 karty graficzne w crossfire sie zmieszcza, pamieci i dwa dyski twarde. Jesli to wejdzie, to juz jest duza obudowa
.
Chyba ze jest cos o czym nie wiem

Ale ta obudowa Antec Gamer Nine Hundred (ta z mojego pierwszego linka) jest rzeczywiscie jakas nie tego?

Ma 6 wentylatorków, wygląda całkiem nieźle, jest tania, dobrej firmy, osadzanie sie kurzu mi nie przeszkadza, bede sobie ja najwyzej czyscił (co moze przyniesc mi radoche

Chyba ze jest cos o czym nie wiem

O! Wpadłem jeszcze przypadkowo na obudowy firmy NZXT. Wyglądają ładnie, są dynamiczne i ich ceny nie są oszałamiająco wysokie. Warto sie nimi interesowac? Np model Lexa.

- Forrestal
- ID Steam:
- Kontakt:
To juz lepiej Antec - ma lepsze rozwiazania uzytkowe niz ladny wyglad.Trance pisze:O! Wpadłem jeszcze przypadkowo na obudowy firmy NZXT. Wyglądają ładnie, są dynamiczne i ich ceny nie są oszałamiająco wysokie. Warto sie nimi interesowac? Np model Lexa.
Ja tam mam Zalman GS1000 bigtower co prawda troszke sie kurzy ale to wszystko zależy jakie chłodzenie zastosujemy czy wodne czy wentylatory z radiatorami i czy będą to wentylatory małe czy duże, a kurzyć się może co za problem co 2 miechy zaglądnąć do środka. Ważne żeby wentylacja była dobra i cisza oraz miejsce na wszystkie nasze zachcianki. Co do Zalmana nie polecam wentylatorów bo niby na kartach graficznych się sprawują ale zwykle 12 są niesamowicie głośne. A co do ilości wentylatorów to mam jedną 13 na procku jedną 12 z tyłu i 2 dwunastki u góry na 5V, a pod HDD mam 80 nie licząc jeszcze na karcie i w zasilaczu hehe. Ważne żeby mieć dobre odprowadzanie ciepłego powietrza, a nie sprzodu które tylko hałasu robią, szczelin jest tyle w przednim panelu, że wcale nie potrzeba dodatkowych zasysaczy.
Zdecydowałem się na tego Anteca jednak.
Ale zamierzam troszke popodkręcac sprzęt, szczegolnie procesor, dlatego mam pytanie, który z dostępnych systemów chłodzenia procesorów jest najskuteczniejszy (chodzi mi o chłodzenie powietrzem, na wodne przyjdzie jeszcze czas), tak żebym mógł dołożyc do pieca.
Ale zamierzam troszke popodkręcac sprzęt, szczegolnie procesor, dlatego mam pytanie, który z dostępnych systemów chłodzenia procesorów jest najskuteczniejszy (chodzi mi o chłodzenie powietrzem, na wodne przyjdzie jeszcze czas), tak żebym mógł dołożyc do pieca.