Ja na hd4870x2 mam 15fps przy 3d 200%.
Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Moderator: Inkwizytor
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Re: Wydajność ARMA2 a sprzęt [ DYSKUSJA ]
Nie ma takiego komputera który by pociągnął ArmA 2 na full
Nie ważne jakie inne ustawienia - fillrate (rozdzielczość 3d) na 200% (najwyższa z możliwych rozdzielczości 3d) = max 15~20 FPS.
To przy ilu FPSach wiekszosc ludzi gra ,ja mam 30-35 i nie jest to zbyt komfortowe granie wszystko na full i 1920x1200 .wie ktosa moze jak wyciac logo arma 2 i plansze z BIS na poczatku jak wchodzi gra?
- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
- ID gracza: 0
Dwarden na BIFie sugeruje by stworzyć ramdisk (większy niż 12 GB RAM), wrzucić tam całą A2...i zobaczyć czy będą problemy z grafiką, np. LODami

- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Na dyskach SSD nie ma juz takich problemow a nie sa juz one takie drogie. 32GB wersja za 450zl jak znalazl pod armaRafael3D pisze:Dwarden na BIFie sugeruje by stworzyć ramdisk (większy niż 12 GB RAM), wrzucić tam całą A2...i zobaczyć czy będą problemy z grafiką, np. LODami
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Nie ma takiego na świecie! Nawet kręcony i7 nie daje rady z tą kampanią.omaha_pl pisze:Czy jest tu osoba ze sprzetem ktory wyciaga min 60 FPS przy FULL DETAILS i rozdzialce 1920x1200 (ale wszystko na max) niewazne czy to w Multi czy w kampani.Jesli tak to prosilbym chociaz o info na temat Procka i grafiki .Chcialbym kupic cos co pozwoli mi grac bezstresowo .
Chcesz mieć full wypas to kup i7 i najsilniejszą pojedynczą kartę.
i7 Podkręcisz do 4GHz i będziesz zachwycony
Mów mi milordzie łapserdaku!
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Dlaczego pojedynczą kartę? Skoro ArmA 2 potrafi wykorzystać więcej niż jedną 
mant3z ,myslalem o GF295 ta chyba bedzie ok ale core i7 to nie wiem ktory model(ale chyba jakis silniejszy) to moze i na BF 3 starczy(wyjdzie w polowie 2010).Sam juz nie wiem,gralem przed chwila i mialem tylko 20 pare klatek (gdzies w lesie) i tnie sie to.Zmniejszylem detale niewiele lepiej (pare klatek wiecej),i jeszcze ty mi piszesz ze nie ma takiego kompa ktory by to udzwignal.To na czym BIS to robil? Po co robic gre ktora smiga na 30 klatkach , to bez sensu .Wiekszosc ludzi pisze (z dobrym sprzetem i ze srednim ze maja te kilkanascie lub 20 pare klatek).Dziwny ten BIS.a swoja droga ciekawe czy dysk SSD poprawil by wydajnosc i zwiekszylaby sie liczba klatek
- mant3z
- ID Steam:
- ID gracza: 1111
- Kontakt:
Po co Ci top model grafika skoro i tak ArmA2 głownie procka zarzyna.Maćko pisze:Dlaczego pojedynczą kartę? Skoro ARMA 2 potrafi wykorzystać więcej niż jedną
Mów mi milordzie łapserdaku!
Zastanawiam sie czemu nie zostanie napisane jakies prawo w sprawie informacji o wymaganiach sprzetowych gry. Minimum powinno oznaczac, ze gra chodzi plynnie na minimalnych wymaganiach, a nie, ze mozesz ja odpalic, zachwycic sie i biegiem do sklepu po nowy sprzet. Tak, wiem ,ze ARMA2 to gra na kompy , ktore beda standardem za rok. To samo bylo z Far Cry 1! Ale tu mamy przyklad,ze na requirements jest na przyklad 2Gb ram...hehehehuhuhuhhihihih....
A co do latania smoglowcem, to Arma2 nie jest symulatorem, wiec dyskusja niepotrzebna.
Ktos chce polatac smiglowcem do zapraszam do BLACK SHARK...1 of the best sim game ever 
A co do latania smoglowcem, to Arma2 nie jest symulatorem, wiec dyskusja niepotrzebna.
Przecież nie ma wyznacznika komfortowej gry. Może dla kogoś gra z 15fps jest satysfakcjonująca? Minimum to minimum, które musi spełnić PC by grę odpalić i tyle. To działa dobrze.

- PROCIK
- ID Steam:
- Numer GG: 2542288
- ID gracza: 0
Hm
ja nie mam takich potworów jak i7 a i tak mam 25-28 fps na texturach normal i high.