Problem z włączeniem gry

Technical Support

Moderator: Inkwizytor

kom7
ID Steam:
ID gracza: 0

Problem z włączeniem gry

Post autor: kom7 »

Siema!
Mam problem z grą, a mianowicie przy weryfikacji płyty(a mam orginalną) wyskakuj komunikat że mam niewłaściwą płytę, lub włączony emulator(mam daemon`a ale przed uruchomieniem gry go wyłączam). Dodam jeszcze że zgubiłem książeczkę z CD-keyem i wpisałem z internetu ale i tak niemam zamiaru grać przez internet więc chyba problemu z tym niebędzie.
Awatar użytkownika
Maćko
ID Steam:
ID gracza: 1
Kontakt:

Re: Problem z włączeniem gry

Post autor: Maćko »

Coś mi to śmierdzi...
kom7 pisze:Dodam jeszcze że zgubiłem książeczkę z CD-keyem i wpisałem z internetu ale i tak niemam zamiaru grać przez internet więc chyba problemu z tym niebędzie.
Tu jest właśnie problem, cd key jest unikalny dla każdej płyty, bez oryginalnego cd-key'a gra może nie odpalić.

Hint 1: Usuń daemon'a.
Hint 2: Spróbuj spatchować do 1.14, ta wersja nie wymaga płyty w napędzie, ale nie wiem czy uda Ci się spatchować z powodu pirackiego klucza.
Obrazek
Obrazek

-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL14 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm
centurion_94
ID Steam:

Post autor: centurion_94 »

Ile temu kupiłeś grę? Czy pudełko i instrukcja miały brązowo-szaro-biały kolor?
Awatar użytkownika
Jajcor
ID Steam:
Numer GG: 7138111

Post autor: Jajcor »

Płytka nie jest wbrew pozorom przypisana do "swojego" CD keya, to jest bzdura.. Na cudzym CD-keyu (oryginalnym) da się wejść używając swojej płytki. Jak jest na piracie to nie wiem.
A tak apropo daemona to kumpel na początku, jak wyszła Arma tez nie mógł jej zainstalować dopóki nie wyrzucił daemona....
Virtual Battle #1 Veteran
Obrazek
kom7
ID Steam:

Grę dostałem 2lata temu na święta, a potem gdzieś mi się zawieruszyła i teraz ją znalazłem i chcę zainstalować.
Całe pudełko w środku jest czarne.
Daemona usunąłem i dalej niechodzi patcha narazie nieściągałem bo mam neta 56/kbs i mi się już limit wyczerpuje. A Cdkey`a niemożna znaleść gdzieś na płycie?? Dzięki za odpowiedzi Pozdro!
Awatar użytkownika
pabas
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: pabas »

CDKey na płycie :?

Ja mam daemona i nigdy nie miałem problemu z nim
Ewentualnie polecam programik do ukrywania wirtualnych napędów bez ich zbędnego odinstalowywania

Np tutaj:
http://www.dvhardware.net/modules.php?n ... tit&lid=60

Pozdrawiam
centurion_94
ID Steam:

Sory Kom7, ale to tak dla upewnienia. Kilka razy ktoś chciał mnie wkręcić, żebym mu podał cd-keya, bo mu się instrukcja zawieruszyła...
...oczywiście nie nabrałem się. Zawsze kuli się na pudełku, płycie lub instrukcji :)
kom7
ID Steam:

Rozumiem Cię centurion_94 mnie też często wkręcali, ale ja na serio zgubiłem mogę tu nawet zdjęcia opakowania z płytą bez instrukcjii wkleić. Próbowałem jusz chyba ze 100 różnych cd-keyów wpisywać i cały czas wyskakuje błędny kod lub niewłaściwa płyta. niewiem co robić :(
Awatar użytkownika
Yac
ID Steam:

Post autor: Yac »

Gra kosztuje kilkanaście złotych. ORYGINALNA !. Masz jakiś problem?
Obrazek
centurion_94
ID Steam:

To chyba jest jedyne wyjście, jeżeli chcesz mieć oryginałkę i grać przez neta nie piracąc, niestety :(
Przez zabezpieczenia antypirackie są później takie cyrki, ale przynajmniej masz później pewność w grze na necie, że nie grają z tobą ZŁODZIEJE
kom7
ID Steam:

Niechce kupywać gry skoro już mam ORGINALNĄ, a przez neta też niezamierzam grać bo mam neta 56kb/s. Dzięki za odpowiedzi, Pozdro!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc techniczna dotycząca Army”