Sory, że Wam zawracam głowę takimi bzdurami, ale mam mały problem. Kończy mi się umowa na Neostrade i chciałbym zrezygnować kompletnie z TP-sy Z tego miejsca pozdrawiam Anne Streżyńską. I tak się zastanawiam jakie mam możliwości internetowe? Mieszkam w domku jednorodzinnym 20 metrów od plaży, więc kablówki i podobne odpadają. Wolałbym też zrezygnowac z netii.
To jakie masz mozliwosci techniczne u siebie w okolicy to raczej ci nikt nie powie
ale jesli nie netia to zostaje ci jednak tylko tepsa
a co do samej neostrady to nie wiem czemu tak kazdy narzeka. Przecież jak mało ktora oferta daje ci własne IP (a to ze zmienne to jeszcze lepiej) stabilne łącze.
Wiecej informacji mozesz uzyskać na forum http://forum.neostrada.info/viewforum.p ... 9faf57522f
hryst pisze:
To jakie masz mozliwosci techniczne u siebie w okolicy to raczej ci nikt nie powie
ale jesli nie netia to zostaje ci jednak tylko tepsa
A dlaczego "radiówka" musiałaby odpaść gdyby była w okolicy?? trzeba zrobić rozeznanania w okolicy czy ktoś oferuje taki internet - popytać znajomych itp. albo przejść się po okolicy w poszukiwaniu wysokich anten przecież Gdańsk to całikiem cywilizowane miasto więc chyba alternatywa radiowa w nim też jest mozliwa.
Podobno nie musisz miec telefonu w tp, ale juz zmuszony bedziesz do placenia trzydziestu kilku zl za korzystanie z ich kabli. Algrab o tym pisal w moim watku o Net24 - mozesz zatem zapytac jak to dokladnie wyglada.
PS. Providerzy.
@Pit: poprawiłem tytuł tematu
na wyspach bergamutach podobno jest kot w butach :O :O