Providerzy internetu

Masz problem ze sprzętem? Windows Ci się wiesza? A może chcesz sie pochwalić swoim "piecem"?

Moderator: Inkwizytor

ODPOWIEDZ
itan
ID Steam:
Numer GG: 9190911
ID gracza: 596484

Providerzy internetu

Post autor: itan »

Sory, że Wam zawracam głowę takimi bzdurami, ale mam mały problem. Kończy mi się umowa na Neostrade i chciałbym zrezygnować kompletnie z TP-sy :twisted: Z tego miejsca pozdrawiam Anne Streżyńską. I tak się zastanawiam jakie mam możliwości internetowe? Mieszkam w domku jednorodzinnym 20 metrów od plaży, więc kablówki i podobne odpadają. Wolałbym też zrezygnowac z netii.

Co mi pozostaje?
Obrazek... "zamknieta koteria ze zidiociałymi członkami"
Awatar użytkownika
hryst
ID Steam: hryst
ID gracza: 0
Kontakt:

Re: Providery internetowe

Post autor: hryst »

To jakie masz mozliwosci techniczne u siebie w okolicy to raczej ci nikt nie powie ;)
ale jesli nie netia to zostaje ci jednak tylko tepsa
a co do samej neostrady to nie wiem czemu tak kazdy narzeka. Przecież jak mało ktora oferta daje ci własne IP (a to ze zmienne to jeszcze lepiej) stabilne łącze.
Wiecej informacji mozesz uzyskać na forum http://forum.neostrada.info/viewforum.p ... 9faf57522f
You will be assimilated. Resistance is futile. :ofp
Intel E6750@3.5|Abit IP35|LCD DELL 20'|X2900XT 512MB|2x2GB RAM HyperX|SATA750GB|BR LG GBW-H10N|SB A.4|Sunbeam ST + 620-A12S|
itan
ID Steam:
Numer GG: 9190911
ID gracza: 596484

Post autor: itan »

Tylko do neostrady trzeba miec telefon w TP-sa. Jak wyżej wspomniałem Anne Streżyńska walczy własnie z Tpsa o uniezaleznienie neostrady od telefonu
Obrazek... "zamknieta koteria ze zidiociałymi członkami"
Awatar użytkownika
Cleric
ID Steam:
ID gracza: 0
Kontakt:

Post autor: Cleric »

hryst pisze: To jakie masz mozliwosci techniczne u siebie w okolicy to raczej ci nikt nie powie ;)
ale jesli nie netia to zostaje ci jednak tylko tepsa

A dlaczego "radiówka" musiałaby odpaść gdyby była w okolicy?? trzeba zrobić rozeznanania w okolicy czy ktoś oferuje taki internet - popytać znajomych itp. albo przejść się po okolicy w poszukiwaniu wysokich anten :mrgreen: przecież Gdańsk to całikiem cywilizowane miasto więc chyba alternatywa radiowa w nim też jest mozliwa.
Obrazek

Obrazek
alepasztet
ID Steam:
Numer GG: 3854829

Post autor: alepasztet »

Podobno nie musisz miec telefonu w tp, ale juz zmuszony bedziesz do placenia trzydziestu kilku zl za korzystanie z ich kabli. Algrab o tym pisal w moim watku o Net24 - mozesz zatem zapytac jak to dokladnie wyglada.

PS. Providerzy. ;)

@Pit: poprawiłem tytuł tematu
na wyspach bergamutach podobno jest kot w butach :O :O
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hardware & Software”