Dziwne zachowanie pojazdów w konwoju
Moderator: Inkwizytor
Dziwne zachowanie pojazdów w konwoju
Sytuacja zdaje się bardzo prosta: 6 żołnierzy w jednej grupie wsiada do 3 hummerów i mają jechać z prędkością ograniczoną w kolumnie. Jednak robią dość dziwne rzeczy. O ile pierwszy samochód jedzie normalnie, to drugi i trzeci co jakiś czas zatrzymuje się, cofa lub skręca i znów dojeżdża do poprzedzającego. I sytuacja się powtarza. Próbowałem ograniczyć im prędkośc skryptem xxx limitSpeed xxx ale nic to nie dało. To przypadłość gry czy da się jakoś nad tym zapanować?
- polikerski
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Re: Dziwne zachowanie samochodów
Też miałem taki problem.
Musisz ustawić punkty kontrolne dla wszystkich pojazdów oddzielnie w jedno miejsce.
Chyba.W każdym razie spróbuj.
Musisz ustawić punkty kontrolne dla wszystkich pojazdów oddzielnie w jedno miejsce.
Chyba.W każdym razie spróbuj.

Gdy widzisz błysk, jest już za późno...

Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device

Piecyk: AMD Phenom II X4 955BE 3.2GHz; Sapphire Radeon HD 6870 DDR5 1GB; 8GB GoodRam DDR2 800MHz
Gigabyte GA-M720-US3; Chieftec GPA-500S; Seagate Barracuda ST3750528AS ATA Device
- Maćko
- ID Steam:
- ID gracza: 1
- Kontakt:
Skoro wszyscy są w jednej groupie to jak ma dać im trzy osobne punkty trasy ?
Ja konwoje robię zawsze tak: Jedna grupa, w twoim przypadku niech będzie to 6 ludzi. Jak dajesz im żeby wsiedli do tych hmmwv to usadź ich wg. rangi, czyli np. hmv1 - dowódca (kapitan) i pasażer lub stzelec (zależnie od hmmwv) porucznik, hmv2- dwóch sierżantów, hmv3 - dwóch kaprali lub kapral i szeregowy. Gdy ustawiam konwój w takim szyku, jadą jak po maśle i nie robią nic głupiego, ewentualnie daj im jeszcze zachowanie beztroskie, lub bezpieczne.
Ja konwoje robię zawsze tak: Jedna grupa, w twoim przypadku niech będzie to 6 ludzi. Jak dajesz im żeby wsiedli do tych hmmwv to usadź ich wg. rangi, czyli np. hmv1 - dowódca (kapitan) i pasażer lub stzelec (zależnie od hmmwv) porucznik, hmv2- dwóch sierżantów, hmv3 - dwóch kaprali lub kapral i szeregowy. Gdy ustawiam konwój w takim szyku, jadą jak po maśle i nie robią nic głupiego, ewentualnie daj im jeszcze zachowanie beztroskie, lub bezpieczne.
Spróbuję
może być też taka sprawa, że polna droga w jakiś sposób "ogranicza" AI. Zachowanie beztroskie odpada, bo później konwój będzie zaatakowany, chyba żeby zmienić dopiero w punkcie docelowym.
Edit:
Nic to nie zmieniło, za to chyba wiem w czym jest problem. "prędkość ograniczona" coś tutaj szwankuje. Po zmianie na "normalna" jest ok
Arma to nie OFP jednak ;p dzięki za pomoc. Temat do zamknięcia 

Edit:
Nic to nie zmieniło, za to chyba wiem w czym jest problem. "prędkość ograniczona" coś tutaj szwankuje. Po zmianie na "normalna" jest ok