Konfiguracja kompa
Moderator: Inkwizytor
- Forrestal
- ID Steam:
- Numer GG: 3201083
- ID gracza: 2006531
- Kontakt:
Re: Konfiguracja kompa
Obecnie wszystkie radki 4870 to i tak to samo. Produkuje to ATI (a raczej ktos na zlecenie ATI bo czasy kiedy grafy byly przez Ati produkowane w Kanadzie juz minely) wiec wiekszosc rozni sie tylko nakeljka na coolerze. Nie widzialem jeszcze zeby gdzies byly te grafy z innym PCB czy jakims innymi zmianami, np chlodzenia.
- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
- ID gracza: 0
Gratuluję wyboru.
Teraz zazdrość szczera mnie pożera
Dopiero na jesień jakieś zmiany bebechów planuję w swoim piecu, zapewne też C2D8400 i Radek4870, tyle że z 1 GB na pokładzie.
Teraz zazdrość szczera mnie pożera

Dopiero na jesień jakieś zmiany bebechów planuję w swoim piecu, zapewne też C2D8400 i Radek4870, tyle że z 1 GB na pokładzie.
Panowie hehe zapomnialem o najwazniejszym (starość nie radość ;/ ), chodzi mi tutaj o płyte główna
, musze sie szybko zdecydowac zanim mi przysla paczuszke 
Zapytam wprost. Brac taka płyte główną?
ASUS P5K Intel P35 Socket 775
Zalezy mi na cross fire, abym mogl w razie czego sobie dokupic druga grafike i szalec dowoli

Zapytam wprost. Brac taka płyte główną?
ASUS P5K Intel P35 Socket 775
Zalezy mi na cross fire, abym mogl w razie czego sobie dokupic druga grafike i szalec dowoli

Procek- C2D 8400 3GHZ
Karta graficzna- Asus 8800 GTS
Płyta g- Asus P5K P35
Pamięć- Kingston 2GB 800 MHZ
Zasilacz- 450 Amacrox Warrior
Ustawienia wszystko normal
Pustynia- 60
Las- 45
Miasto- 60/50/ potrafi spaść do 45
Ogólnie jak gram to 50 bez rewelacji :/
3DMark03 -39999
najnowszy wynik 3DMark06 -12423 całkiem całkiem
Ja mam takiego PC jak widzisz powyżej prawie coś takiego co ty teraz chcesz kupić tylko karta graficzna inna i powiem ci szczerze że ogólnie gierki latają fajnie ale z ARMED już nie jest tak różowo a co dopiero jak będzie ARMA2 i OFP2 i dlatego będę wymieniał sprzęt bo nie widzę tego inaczej.
Zobacz tu koleś ma kloca 8400 kartę graficzną ATi HD 4870 co tam jeszcze ma to nie wiem ale zwróć uwagę na fps ustawił wszystko max jest sam na wyspie wyłapuje tylko około 25 fps porażka http://pl.youtube.com/watch?v=oyCaSi_TlKg
jeszcze raz edit: Nastawiaj się na to o czym pisałeś że ogarniesz cross fire tylko weź inną płytę główna, pamięci minimum 1066 4 G i powinno latać kozacko
tylko z dwoma kartami osiągniesz zadowalające efekty w nadchodzących grach 
Karta graficzna- Asus 8800 GTS
Płyta g- Asus P5K P35
Pamięć- Kingston 2GB 800 MHZ
Zasilacz- 450 Amacrox Warrior
Ustawienia wszystko normal
Pustynia- 60
Las- 45
Miasto- 60/50/ potrafi spaść do 45
Ogólnie jak gram to 50 bez rewelacji :/
3DMark03 -39999

najnowszy wynik 3DMark06 -12423 całkiem całkiem

Ja mam takiego PC jak widzisz powyżej prawie coś takiego co ty teraz chcesz kupić tylko karta graficzna inna i powiem ci szczerze że ogólnie gierki latają fajnie ale z ARMED już nie jest tak różowo a co dopiero jak będzie ARMA2 i OFP2 i dlatego będę wymieniał sprzęt bo nie widzę tego inaczej.

Zobacz tu koleś ma kloca 8400 kartę graficzną ATi HD 4870 co tam jeszcze ma to nie wiem ale zwróć uwagę na fps ustawił wszystko max jest sam na wyspie wyłapuje tylko około 25 fps porażka http://pl.youtube.com/watch?v=oyCaSi_TlKg
jeszcze raz edit: Nastawiaj się na to o czym pisałeś że ogarniesz cross fire tylko weź inną płytę główna, pamięci minimum 1066 4 G i powinno latać kozacko

Tylko martwi ujrzeli koniec wojny.
"Platon"
"Platon"
Witam wszystkich.Mam pytanie odnosnie sprzętu i arma niby wiem jakie są wymagania minimalne,ale wole dowiedzieć się od was czy jest szansa na moim staruszku pograć w Arme na minimum ogólnie chodzi o multiplayer.
Athlon 2000+
Radeon 9800 PRO
1GB Ram DRR
To chyba tyle komp ma swoje lata jednak muszę jeszcze trochę poczekać z wymianą na nowy. Z góry dzięki za odp.
Athlon 2000+
Radeon 9800 PRO
1GB Ram DRR
To chyba tyle komp ma swoje lata jednak muszę jeszcze trochę poczekać z wymianą na nowy. Z góry dzięki za odp.

Miałem identyczny zestaw(no proc to był 1600+) i ze wszystkim na low to grać się i dało(tylko teraz się tak zastanawiam po co mi to było? znaczy się te nerwy ciągłymi zaciachami gry) obracasz się i pokaz slajdów.
Zmiana proca na A64 4000+ i 9800pro przyniosło pewną poprawę(ale dopiero zmiana grafy na 1950 dała komfortową rozgrywkę)
Ze zmianą rozdzielczości się nie bawiłem(bo jak miał bym grać w takiej oprawie graficznej 800x600 to wolał bym ciachać w OFP 1024x768(co Ci puki co polecam)).
Reasumując zainstaluj sobie OFP na swoim staruszku.
Zmiana proca na A64 4000+ i 9800pro przyniosło pewną poprawę(ale dopiero zmiana grafy na 1950 dała komfortową rozgrywkę)
Ze zmianą rozdzielczości się nie bawiłem(bo jak miał bym grać w takiej oprawie graficznej 800x600 to wolał bym ciachać w OFP 1024x768(co Ci puki co polecam)).
Reasumując zainstaluj sobie OFP na swoim staruszku.
No dzięki czas wymienić sprzęcik ,a OFP od kilku lat gości na moim dysku 

Dawidson, a ja przez pol roku albo wiecej grałem na rozdzielczosci 600x400 czy cos takiego (w kazdym razie najnizsza mozliwa) i wszystkie detale na very low. Mało tego, zacinało
, a ja tak grałem mecze, wogole nic nie było widac, przeciwnik to jeden, czasem jak jest blizej dwa piksele.
Mimo to MaTi uwazam, ze moglbys poprostu sprobowac gry , bo wedlug mnie nie powinno byc tak najgorzej. Ty masz lepsza karte graficzna niz ja wtedy miałem, wiec musisz probowac.

Mimo to MaTi uwazam, ze moglbys poprostu sprobowac gry , bo wedlug mnie nie powinno byc tak najgorzej. Ty masz lepsza karte graficzna niz ja wtedy miałem, wiec musisz probowac.

- Rafael3D
- ID Steam:
- Numer GG: 11844
- ID gracza: 0
Trochę po czasie (zapewne kupiłeś już płytę) ale może innym się przyda.Trance pisze:Panowie hehe zapomnialem o najwazniejszym (starość nie radość ;/ ), chodzi mi tutaj o płyte główna, ...
Zalezy mi na cross fire...
Do zabawy w CF obecnie polecam płyty na chipsecie P45 lub x38.
O ile P45 jest jeszcze w miarę tania, o tyle z x38 jest już sporo drożej. P45 posiada slot PCI-E x16 w wersji 2.0 (w odróżnieniu do starszych konstrukcji, np. P31 i P35, które miały tylko 1.0). CF na P31 i P35 działa w bardzo ograniczonym zakresie, tj. x16 dla 1szej karty i TYLKO x4 dla 2giej.
P45 - tu już znacznie lepiej: przy CF mamy odpowiednio x8 i x8 (wg testów przy obecnych kartach graficznych nie stanowi wąskiego gardła, gdyż slot w wersji 2.0 ma teoretycznie zdwojoną przepustowość)
x38 - full wypas czyli x16 i x16.
Co do samego modelu - jeśli coś miałoby być na P45 to ASUS z serii P5Q - płyta z potężnym potencjałem overclockerskim, przy dobrych pamięciach procesor 8400 idzie ładnie i stabilnie na 5 GHz

http://forum.purepc.pl/temat/socket-423 ... um/266359/
Sprawa zasadnicza: CZY ArmA skorzysta na CF? Zagadka (pomijam jeden post na forum BISu bo to tylko jeden wpis i trudno tu o jakąś weryfikację).
- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
posiadam plyte ASUS P5Q i procek Intel 8400 i poza tym ze nie radzi sobie z niektorymi pamieciami to jest ok... Aktualnie mam paskudny problem ze zwiechami systemu przy tej plycie i pamieciach Kingstona 2x1GB, zarowno w singlu jak i w dualu. Na np. Kingmaxach dziala bez zarzutu.