Moje boje z SF i LEM - miniblog :D

Dyskusje związane ściśle z ArmedAssault ;-)

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
Koval
ID Steam:
Numer GG: 5246848
ID gracza: 0

Re: Moje boje z SF i LEM - miniblog :D

Post autor: Koval »

Diabl0 - nie męcz nośnika, zrób sobie obraz (prawie jak slogan reklamowy ;) )
ASUS K72J
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
Awatar użytkownika
Keilholz
ID Steam:
Numer GG: 3617202

Post autor: Keilholz »

Wydaje mi się, Diablo, że troszkę przesadzasz, poddając się ogólnej histerii dotyczącej StarForce, a zapoczątkowanej przez paru buntowników, którym nie udało się pograć na piratach. Nie ma żadnego problemu z utworzeniem obrazu płyty, albo z pełnym skopiowaniem gry, wystarczy trochę poczytać fora dyskusyjne. Mój oryginał ArmA leży sobie bezpiecznie na półce, kiedy gram. Masz pretensje, że nie możesz uzyskać działającej kopii przy pomocy Nero? Ściągnij sobie Alcohol w wersji trial i obraz na dysku już masz. Wysyłanie płytki i dowodu zakupu do LEM? Ech, widzę tu po prostu niepotrzebny upór w złą stronę skierowany.
c14
ID Steam:
Numer GG: 5833224

Post autor: c14 »

Keil, czy zechcialbys w dwoch slowach, dla niekumatych ;), przedstawic metode, ktora pozwolilaby oszczedzic oryginalna plyte? w OFP dorobilem sie w sumie trzech kluczy, drugiego wlasnie ze wzgledu na zjechanie plyty (potem juz byl pacz, dzieki ktoremu chodzilo bez plytki).
Awatar użytkownika
Koval
ID Steam:
Numer GG: 5246848

Post autor: Koval »

ASUS K72J
i3 M350 2.27Ghz | 4GB RAM
Radeon Mobility HD5150
Awatar użytkownika
Diabl0
ID Steam:
Numer GG: 2236900

Post autor: Diabl0 »

Zabawy ciąg dalszy :D

Temat: [ArmA] Oprogramowanie emulujące
Data: 2007-02-23 22:57
Witam

Nie da się uruchomić wydanej przez was gry. Wyskakuje komunikat
Wykryto próbę zastosowania oprogramowania emulującego...

Plus w załączniku pełny log SF z świerzego komputera WXP Pro PL SP2 z ArmA 1.02

Odpowiedź:
Data: 2007-03-06 09:27
Witam

Sprawa jest w toku, prosimy o cierpliwość, w tym tygodniu na pewno
otrzymamy klucz aktywacyjny.
--
Pozdrawiam
Radosław Wodziński
Pomoc Techniczna LEM
pomoc@lem.com.pl

Odpowiedź jak widać bardzo szybka, wyczerpująca i w pełni rozwiązująca problem.

Jako ciekawostkę podam że pomogło odpalanie ArmA z obrazu płyty pod... DaemonTools :D Niestety z ArmA 1.05 odpalanie z obrazu już nie działa (ale na szczęście na razie się odpala z płyty - ciekawe jak długo).
Firefly
ID Steam:

Post autor: Firefly »

Keilholz pisze: Wydaje mi się, Diablo, że troszkę przesadzasz, poddając się ogólnej histerii dotyczącej StarForce, a zapoczątkowanej przez paru buntowników, którym nie udało się pograć na piratach. Nie ma żadnego problemu z utworzeniem obrazu płyty, albo z pełnym skopiowaniem gry, wystarczy trochę poczytać fora dyskusyjne. Mój oryginał ArmA leży sobie bezpiecznie na półce, kiedy gram. Masz pretensje, że nie możesz uzyskać działającej kopii przy pomocy Nero? Ściągnij sobie Alcohol w wersji trial i obraz na dysku już masz. Wysyłanie płytki i dowodu zakupu do LEM? Ech, widzę tu po prostu niepotrzebny upór w złą stronę skierowany.

I jak tam ci to dziala w wersji 1.05?? Taki cudowny ten SF?? :twisted:
Retired. Unavailable until further notice.
mario
ID Steam:

Post autor: mario »

Panowie...mam oryginała.Chciałbym utworzyć sobie kopie na innej płytce DVD.Proszę o linka lub jakąś informacje,jak (czym) to mogę zrobic.
P.S. Mam link do opisu tworzenia obrazu płyty , ale szczerze mówiąc nie mam czasu na tego typu "zabiegi" ,nie mówiąc juz o tym ,że nigdy tego nie robiłem.Poza tym boje się,że jak zainstaluje sobie jakiegos Alcohola to mi SF nie pozwoli grać ...lub cos w tym deseniu :roll: Zreszta bez tego potrafi (ArmA) "myslec" 5min. zanim sie uruchomi , po czym wywala jakis monit o błędach i dopiero po restarcie kompa i ponownym włozeniu płyty gra sie uruchamia.Prosze o oświecenie...
Awatar użytkownika
Keilholz
ID Steam:
Numer GG: 3617202

Post autor: Keilholz »

Firefly pisze: I jak tam ci to dziala w wersji 1.05?? Taki cudowny ten SF?? :twisted:

Cóż, przyznać trzeba, że po zainstalowaniu patcha musiałem się przeprosić z oryginałem ArmA, odkurzyć go i w napęd wrzucić. Oczywiste jest, że wolałbym, żeby oryginalna płytka nadal w bezpiecznym miejscu leżała. I jest to rzeczywiście niedogodność, ale nie na tyle wielka, bym poświęcał jej więcej niż odrobinę uwagi. SF ani za cudowny nie uważam, ani za wytwór szatana. Jest, jaki jest (to z jakiejś piosenki?), ja jego obecności w komputerze nie zauważam, nawet z emulatorem napędów spokojnie sobie koegzystuje.
Chociaż zdanie pewnie zmienię, jak mi się płytka ArmA zacznie rysować. :lol:
Awatar użytkownika
Robi
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: Robi »

mario... z całym szacunkiem, ale przeczytaj raz jeszcze to co napisałeś :?
w skrócie:
mario pisze: Panowie...mam oryginała.Chciałbym utworzyć sobie kopie na innej płytce DVD. [...] ale szczerze mówiąc nie mam czasu na tego typu "zabiegi"

To co byś chciał?
Ktoś z nas ma Ci zrobić kopię AA? :twisted:
Tak dla zasady: Zawsze po niewłaściwej stronie!
Awatar użytkownika
Diabl0
ID Steam:
Numer GG: 2236900

Post autor: Diabl0 »

Widzisz Keilholz, gdyby SF działał poprawnie to nie było by problemu - nie pierwsza i nie ostatnia gra która w ramach "walki z piratami" utrudnia życie legalnym klientom. Tutaj problem jest taki że nabyłem z legalnego źródła oryginalny produkt który NIE DZIAŁA. I w tym wypadku mało mnie obchodzi gdzie leży przyczyna - w samej Armie czy SF. Po prostu wymagam od sprzedawcy (czyli LEM jako dystrybutora) aby dostarczony mi produkt działał, do czego mam pełne prawo.

// Btw - wyrzuć mario do osobnego tematu bo robi mi offtopa.
Firefly
ID Steam:

Post autor: Firefly »

Zgadzam sie z Toba Diabl0. StarForce powinien byc zakazany a firma surowo ukarana az do bankructwa. Takie praktyki jak to zabezpieczenie sa karygodne. Nie rozumiem dlaczego domniemuje sie, ze kazdy klient to pirat. To jest paranoja. Pirat i tak predzej czy pozniej dorwie cracka do kazdej gry za to legalny uzytkownik ma same problemy z tym smieciowym starforce. Nie chce mi sie wprawdzie, ale tez chyba zaczne molestowac LEM bo aktualnie po patchu gra mi sie nie uruchamia nawet z DVD.
Retired. Unavailable until further notice.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja o ArmA”