2006-12-18 10:30
Diabl0 napisał(a):
> Pomoc do programu: Armed Assault
>
>
> opisproblemu: Po zainstalowaniu gry przy próbie uruchomienia wyskakuje komunikat że \"Wykryto próbę instalacji oprogramowania emulującego...\" i gra się nie uruchamia.
>
Witam
Proszę powiedzieć czy w systemie są programu które potrafią emulować napędy (np. clone CD/DVD, alcohol 120, deamon tools)?
--
Pozdrawiam
Radosław Wodziński
Pomoc Techniczna LEM
pomoc@lem.com.pl
Moja odpowiedź numer 1:
2006-12-18 11:13
Pomoc techniczna LEM dnia 2006-12-18 10:30 napisa:
> Proszę powiedzieć czy w systemie są programu które potrafią emulować napędy (np. clone CD/DVD, alcohol 120, deamon tools)?
Jest zainstalowane Nero wraz z Nero Image oraz Daemon Tools. I nie mam zamiaru odinstalowywać tych programów gdyż często z nich korzystam. Nie rozumiem także jakie znaczenie może mieć to jakie legalne oprogramowanie mam zainstalowane na komputerze?
Druga sprawa - dlaczego w grze wyświetla się komunikat że jest to wersja testowa gry? Grę zakupiłem 2006-12-15 w MediaMarkt w Szczecinie i na pudełku nie było żadnej informacji że jest to jakaś wersja testowa czy beta. Nie było także w wymaganiach zaznaczone że gra nie uruchamia się na komputerach z zainstalowanym legalnym oprogramowaniem.
Żądam jak najszybszego wyjaśnienia obu tych kwestii.
Z umiarkowanymi pozdrowieniami,
Szatanik Krzysztof
PS.: Zastrzegam sobie możliwość publikacji przebiegu tej korespondencji w mediach publicznych celem udowodnienia sposobu postępowania polskiego dystrybutora gry.
Czekam, czekam i w końcu wkurzony piszę ponownie:
2006-12-21 13:04
Pomoc techniczna LEM dnia 2006-12-18 10:30 napisał:
> Proszę powiedzieć czy w systemie są programu które potrafią emulować napędy (np. clone CD/DVD, alcohol 120, deamon tools)?
Do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi na list wysłany 3 dni temu - dokładnie 2006-12-18 11:13 - Czyżby odpowiedź na zadane pytania była zbyt trudna?
Dla pewności przypomnę treść tamtego maila:
---- BEGIN ----
[Tutaj pełna treść poprzedniego maila]
---- END ----
Dzisiaj zainstalowałem Patch 1.02 i problem nadal występuje. Raz gra twierdzi że brak jakichś sterowników zabezpieczeń, innym razem że wykryto oprogramowanie emulujące które ma pełne prawo być zainstalowane i używane na moim komputerze i z którego nie mam zamiaru rezygnować. Podobnie jak nie mam zamiaru reinstalować systemu z powodu niekompetencji dystrybutora gry który nie potrafi wydać działającej gry na rynek.
Dodam że posiadam wiele oryginalnych gier i do tej pory z żadną nie było takich problemów (może dlatego że żadna nie była wydana przez LEM - większość przez CDProject).
Dlatego domagam się odpowiedzi dlaczego gra nie chce się uruchomić na moim komputerze i kiedy w końcu będę mógł zagrać w legalnie zakupioną grę?
Czy aby zagrać w ArmA będę zmuszony do ściągnięcia wersji pirackiej nie mającej takich problemów a wam odesłać wadliwy produkt żądając zwrotu kosztów?
Czy kiedyś doczekam się odpowiedzi?
Bez pozdrowień dla krętaczy,
Szatanik Krzysztof.
Na razie czekam na odpowiedź - jak tylko odpiszą (o ile odpiszą) będę sukcesywnie informował o sprawie.
Zachęcam też innych mających legalną wersję gry i ciągłe problemy z SF o nękanie LEM - może da im to coś do zrozumienia i w końcu coś z tym zrobią. Nie dopuśćmy aby LEM traktował nas tak jak Cenega.