World in Conflict
Moderator: Inkwizytor
Re: World in Conflict
Kampania rzeczywiście wciąga, dawno się tak nie wczułem, tylko obawiam się, że "replayability" będzie kiepska - gry można się nauczyć na pamięć. W CoH jest więcej możliwości, w część misji można grać wybierając jedną z 3 dróg rozwoju jednostek. Cóż, WiC to gra głównie pod multiplayer.
Czy mi się wydaje, czy po patchu w polskiej wersji językowej, mam non stop CTD w jakimś losowym odstępie czasu od wejścia na serwer mp. Ot tak, na pupit bez słowa. W demie nie miałem takich problemów w ogóle. W pełnej wersji świeżej to zdarzało się raz na 2-3h, ale teraz to już grać się nie da :/ Coś ktoś zwalił. Zauważyłem, że z kolegą który też ma wersje PL, wywala nas jednocześnie, wiedząc przy tym, że na serwerze nie-polscy gracze zostają.
PS osobiście wolę lekką artylerię - zabójcza na piechotę, słabo zauważalna i zdecydowanie tańsza (mogę mieć 1-2ciężkie AA, bądź aa i repair trucka przy nich). Wymaga większej wprawy, ale zarazem IMHO skuteczniejsza.
PS osobiście wolę lekką artylerię - zabójcza na piechotę, słabo zauważalna i zdecydowanie tańsza (mogę mieć 1-2ciężkie AA, bądź aa i repair trucka przy nich). Wymaga większej wprawy, ale zarazem IMHO skuteczniejsza.

Zgadza się, też mamy crashe co jakiś czas. Ale nie jestem pewien czy to tylko problem polskiej wersji, na forum Massgate żalą się nie tylko Polacy.
A ja tam lubie Heavy Anti-Air albo Heavy Attack Helicopter
A ja tam lubie Heavy Anti-Air albo Heavy Attack Helicopter

- Jerry
- ID Steam:
- ID gracza: 0
Wszyscy marudzą, że w polskiej i w ogóle w non-english wersjach są crashe, szczególnie po patchowaniu, tylko mi jednemu WIC ani razu nie wywalil do pulpitu... :/
Lekka artyleria ma słabiutki dystans, większe zgrupowanie piechoty AT może w dużej części przeżyć i zdążyć podejść do pojazdu
Lekka artyleria ma słabiutki dystans, większe zgrupowanie piechoty AT może w dużej części przeżyć i zdążyć podejść do pojazdu

Akurat w lotnictwie sprawdzam się najlepiej i mogę powiedzieć, że Kobry są najlepsze. Owszem, ciężkimi najłatwiej o punkty - po prostu omijasz AA szerokim łukiem i polujesz na łatwe cele, które szybko niszczysz. To coś dla nabijaczy/sępów. Średnim helikopterkiem możesz naprawde wiele zdziałać, może nie daje to masy orderów, ale kluczowe role można z powodzeniem wykonać. Tam gdzie sojusznikowi brakuje wsparcia przeciwlotniczego, tam możesz szóstką magików dużo zdziałać. Jeśli masz spottera to z powodzeniem wyplewiasz snajperów z lasu. Piechota ppanc to już w ogóle poezja. Może i faktycznie nie rozwala czołgów tak szybko, ale uważając na myśliwce można sobie z powodzeniem poradzić. Wg mnie to kluczowa jednostka wsparcia lotniczego.kumbol pisze:A ja tam lubie Heavy Anti-Air albo Heavy Attack Helicopter
Jerry - póki to jest zgrupowanie to nie widzę problemu

Mi najbardziej podoba się piechota powietrznodesantowa, jak się dobrze pokombinuje to trudno zauważyć taki oddział, dzięki któremu można naprowadzić bardzo precyzyjny ostrzał artyleryjski.
- Cleric
- ID Steam:
- Kontakt:
U mnie to samo - ostatnio taki przypadek chyba miałem z DUNE II ale to było jakoś w 1995Mirage pisze:...ciężko się oderwać od zabawy... w każdym razie dawno już tak dobrze nie bawiłem się grając w RTSa i chyba żaden RTS mnie tak nie pochłonął jak WiC.

Wogóle wszystkie jednostki NATO są sympatyczne

Szkoda tylko ze nie ma wojsk Układu warszawskiego (Warsaw Packt) czyli np. Czechosłowaków, Polaków, DDR-owców, Węgrów czy nawet Rumunów

No nie dziwię się bo to jedna z najskuteczniejszych bronikumbol pisze:A ja tam lubie Heavy Anti-Air albo Heavy Attack Helicopter

Ja tak właśnie bardzo czesto robięSiD pisze:... Owszem, ciężkimi najłatwiej o punkty - po prostu omijasz AA szerokim łukiem i polujesz na łatwe cele, które szybko niszczysz. To coś dla nabijaczy/sępów...

Nie ma jak to się prześlizgnąć niepostrzeżenie na tyły wroga i rozpocząć jego masakrowanie z powietrza

wówczas nawet zaskoczona obrona AA nie jest w stanie wyrządzić większych szkód. Fajnie to wygląda jak wróg rozpaczliwie próbuje uciekać ale i tak wie że już stracił swe jednostki

Oczywiście po takim ataku należy się oddalić szybko w inne miejsce bo wróg najprawdopodobniej przyśle za chwilę wiele jednostek AA w miejsce naszego ataku - ale i wtedy mamy naogół już tyle punktów że wystarczą one na zastosowanie rozmaitych ataków przeciw niemu z użyciem samolotów - a że sami odkryliśmy juz jego pozycje i zrobiliśmy małe rozeznanie sytuacyjne to stają się one widoczne również dla naszej artylerii

Można powiedzieć że taka taktyka jest taktyką sępa ale ja bym ją nazwał taktyką myszołowów raczej

W praktyce ułatwia ona ogromnie robotę naszych lądowych sił sojuszniczych a i sami dokonujemy desantu lądowego na oczyszczone -uprzednio przez nas - z wrogów pozycje poprzez zrzut rozmaitych pojazdów możliwy dzięki zarobionym punktom.
Poza tym ktoś musi zbierać punkty na te efektownie wyglądające nuke'i

Same Kobry sa silne jedynie gdy działają w grupie - bo samotnie są praktycznie całkowicie nieskuteczne. Zgrupowanie 4 mi 24 często jest sobie w stanie poradzić nawet z 3 kobrami - poprostu należy wiedzec jak to robić.
A co się tyczy piechoty - to moją ulubioną bronią przeciwko niej - i chyba wogóle jedną z najbardziej przeze mnie lubianych i często używanych - jest jej zagazowanie

może i jest to dość perfidna metoda ale jakże skuteczna

Zreguły po zrzuceniu pojemników z gazem pilot raportuje mi z głosem satysfakcji o wrogich high casualty

- -=HuNTeR=-
- ID Steam:
- Numer GG: 7474995
- Kontakt:
Tak na przyszłość jak będziesz robić screeny - naciśnij f10, dzięki czemu zniknie Ci interfejs

Ale i najdroższychNo nie dziwię się bo to jedna z najskuteczniejszych broni

Crashować, crashuje, ale nie zawsze. Mnie się wydaje, że niektóre serwery nie wgrały patcha (to w ogóle możliwe? Nie wiem jak serwer wygląda w przypadku WiCa)
- Jerry
- ID Steam:
Wszystkie mają update. http://www.massive.se/update1/wic22.zip Pod tym adresem poprawka do patcha. Podobno crashe zdarzają się rzadziej a producent już pracuje nad fixem/patchem, który wyeliminuje je zupelnie