ARMA 2! TAK, prezentacja na GC 2007 i cała reszta!!

Zablokowany
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Re: ARMA 2! TAK, prezentacja juz dzis na GC!!

Post autor: Forrestal »

Czemu mam sie niby kompromitowac?? Do sejmu/senatu nie kandyduje wiec wisi mi to ;-)

Ja rozumiem ze teraz to wszystko musi byc odpicowane itd ale niektorzy tworcy przesadzaja ze wszystkimi efektami jakcieniowanie czy bump-mapping. Szczegolnie techland ma do tego zamilowanie... Crysis wyglada ladnieale ale bardziej filmowo niz w rzeczywistosci. Jana przykladnie widzialem zeby dzungle tak ladnie wygladaly.

Osobiscie to wydaje mi sie ze kilka osob zforum uwarza ze ArmA to taka prosta gra poskladana z szescianow iwalcow a taki Crysis to niewadomo jaki zaawansowany. Zabawy przy tworzeniu takiej gry jest sporo. Jeszcze trudniej sie to robi gdy robi sie to na wlasny rachunek i nie ma sie wsparcia wielkiego wydawcy. Wszyscy porownujecie fizyke w grach. Zwroccie uwage na to ze systemy takie jak Havek tworza zupelnie inne grupy ludzi i to latami! Na BISie ciazy obecnie stary engine ktory wprawdzie nie jest taki zly jednak i plusy tez ma. Watpie zeby na jakimkolwiek innym popularnym engine' cos takiego dalo sie stworzyc. Tak samo jak opisanie zachowan AI dla takiej wielkosci terenu i dostosowania sie do jego roznorodnosci.

ArmA przeciez wyglada bardzo realistycznie choc "blyskotek" tez est sporo. Osobiscie to uwazam ze ArmA 2 wyglada jeszcze bardziej realnie i lepiej odwzorowuje rzeczywistosc. Jesli BIS nie pojdzie w strone amerykanskiej spolecznosci czy ludzi pokroju nazywanych w naszym kraju "dziecmi neostrady" to gra naprawde bedzie interesujaca. Osobiscie nie widze powodow do implementacji wszystkich najnowszych "dzieci" DX10 choc takie soft-particles bym zobaczyl :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Radeon
ID Steam:
Numer GG: 4014140

Post autor: Radeon »

Forrestal pisze:Czy ArmA naprwde tak zle wyglada?
Oj taaak... Mamy 2007 rok. :mrgreen:

Forrestal pisze:(...)a taki Crysis to niewadomo jaki zaawansowany(...)
Crysis to tylko byłszczący się shooter.

FriX pisze:WTF? World Of Plastic? Plastic Warfare? a nie sorki to "Świeci się jak psu jajca: revange of green plastic soldiers whit shiny skin"
Gdzie Ty tu widzisz jakieś plastic warfare?

Rainbow pisze:ArmA jest tak skomplikowana, że nawet sami twórcy nie potrafią jej zrozumieć.
Pfff... Phhfhiehe.... Buahahahahahahahahaha! xD :lol: Dobre to było! :dworship
Obrazek
SiD
ID Steam:

Post autor: SiD »

Nie ma co ukrywać - Jeżeli Arma2 jest teraźniejszym tetrisem, to współczesne pykanki typu Crysis, są Pong-iem 3D. Jeżeli jakiś tytuł ma mieć wpływ na ewolucje (tudzież rewolucję) na rynek gier, to prędzej będzie to ARMA2, niż kolejna kolorowa strzelanka - bo w owych nie zmienia się nic, poza jakością grafiki, która tak czy owak brnie do przodu. Zgaduję, że Crysis będzie tym, czym było Soldier of Fortune gdy wyszło - porażką, choć świat nam udowodnił, że z odpowiednim marketingiem na głupich dzieciach da się zarobić, nawet jeśli nie mamy dla nich niczego, poza odpadającymi fragmentami ciała.
Obrazek Obrazek :cfog Obrazek
Firefly
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: Firefly »

Rainbow pisze:
FriX pisze:WTF? World Of Plastic? Plastic Warfare? a nie sorki to "Świeci się jak psu jajca: revange of green plastic soldiers whit shiny skin" :)
Już bardziej wolę te plastikowe świeczniki, niż mośki od BISu.
Masz do tego PELNE PRAWO. Tyle tylko, ze chyba pomyliles fora. Jesli tak to przemysl zasadnosc swojego pobytu tutaj. To samo tyczy sie Radeona. Wylewacie kubly jadu, nikt nie wie dlaczego. Nie podoba wam sie Arma, to w porzadu, jest jeszcze szczatkowa demokracja w Polsce i macie wolny wybor. Podobaja wam sie inne gry? Swietnie, poszukajcie albo zalozcie sobie fora na ich temat. Kazdy bedzie zadowolony i nie bedzie flame wars o byle bzdure.
Retired. Unavailable until further notice.
Rainbow
ID Steam:

Post autor: Rainbow »

Na nikogo nie "wylewam" jadu. Jeżeli ktoś tak to odczuł to szczerze go przepraszam. Widzę tutaj ludzi, którzy próbują wypromować ArmA na piedestał rewolucji komputerowej i ewolucji człowieka. Potem następuje wielkie rozczarowanie to samą grą, lub jej recenzjami w innych serwisach, wg. niektórych dlatego, że nie zrozumieli ideału gry. Ja przedstawiam konkretne fakty, które w mojej opini tłumaczą dlaczego jest tak, a nie inaczej.

@FireFly
Twój post odczułem tak, że jeżeli podoba mi się np. Warhound to mam opuścić to forum i założyć nowe. Uważasz, że to jest zgodne z zasadami demokratycznymi? Nie mogę mieć innego zdania na temat ArmA niż ty i już mam się stąd wynosić?
FriX
ID Steam:
Numer GG: 1894993

Post autor: FriX »

LOL!

zaraz tutaj kurde wyrosną partie polityczne :lol:
Awatar użytkownika
Forrestal
ID Steam:
Numer GG: 3201083
ID gracza: 2006531
Kontakt:

Post autor: Forrestal »

Rainbow pisze:Ja przedstawiam konkretne fakty, które w mojej opini tłumaczą dlaczego jest tak, a nie inaczej.
Wybacz, moze jest juz stary ale ja w zadnej Twojej wypowiedzi nie widzialem konkretnych faktow. Zawsze jest tylko BIS to dno bo tamci zrobili to inaczej.

Interesowales sie kiedys jak wyglada proces tworzenia gier i jak bardzo jest to czasochlonne? Zwroc uwage ze wiele gier teraz wykorzystuje gotowe systemy do odwzorowania fizyki, roslinnosci, warunkow pogodowych. W takich warunkach tworzenei konkertnej gry zajmuje mniej czasu gdy jedyne co musisz zrobic to dorobic modele postaci/pojazdow oraz przedstawic jakistam zarys fabularny. Roslinnosc w wielu grach wyglada jakrobiona z jednego kopyta bo wykorzystuaj one system SpeedTree - Linda moze nie jest tak efektywniejsze ale IMO efekty sa ciekawsze i bardziej odpowiadaja rzeczywistosci. Co do fizyki to SiD juzpare stron wczesniej sie wypowiadal i ja osobiscie podzielamjego zdanie.

nikt tu BISu nie broni ale nie mozna im zarzucic tego ze nie robia nic dobrze bo chlopaki naprawde odwalaja kawalciezkiej roboty.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Rainbow
ID Steam:

No to nie uważnie czytałeś moje posty. Często pisałem na co ja i inne osoby, które nie są związane z ArmA zauważały podczas grania. Co do drugiej części posta, BIS przecież nie ma zakazu użycia innych technologii niż home-made. Zdaję sobie sprawę, że tworzenie gry to czasochłonna i wyczerpująca czynność, ale obecnie żaden większy developer nie bawi się w projektowanie większości interaktywnych elementów samemu, tylko kupuje gotowe tj. chociażby wymieniłeś (SpeedTree do generowania roślinności, Havoc,Meqon,AGEIA lub choćby darmowe ODE do symulowania fizyki. BIS zamiast iść do przodu pozostaje w tyle bawiąc się w to, co zostało już stworzone dużo wcześniej.
Awatar użytkownika
Volt
ID Steam:
Numer GG: 4218986

Post autor: Volt »

żaden większy developer
Po rozwiązaniu umowy z Codemasters trudno od nich wymagać Havoców i innych.
Obrazek
Firefly
ID Steam:

Post autor: Firefly »

Rainbow pisze:@FireFly
Twój post odczułem tak, że jeżeli podoba mi się np. Warhound to mam opuścić to forum i założyć nowe. Uważasz, że to jest zgodne z zasadami demokratycznymi? Nie mogę mieć innego zdania na temat ArmA niż ty i już mam się stąd wynosić?
Powiedz mi cos, czy jesli nie lubisz np. Disco Polo to siedzisz ciagle na forach o nim i wypisujesz tam ludziom jakie to Disco Polo jest beznadziejne?? Jesli tak, to wspolczuje, znajdz sobie jakies zycie realne... Gdybys nie zalapal, mozesz zmienic Disco Polo na Arma, PRL, Samoobrone, Czekoladki firmy Wedel, Wodke Absolut, samochody marki Fiat czy co tam chcesz. Dobitnie wykazalem, ze zaproponowane przezemnie postepowanie (czytaj, nie lubie to nie dokuczam innym tylko szukam tego co lubie) jest w pelni zgodne z zasadami demokratycznymi. To co ty z Radeonem wyprawiacie to zwyczajny, durny trolling poprzez wzniecanie flamea. Juz tyle razy opisaliscie na wszystkie strony i przypadki jak to nie znosicie BiS i Arma , ze chyba juz kazdy przyjal to do wiadomosci. Tu zas rodzi sie pytanie, co wy dalej tu robicie? Kazdy ma prawo do krytyki (najlepiej konstruktywej) ale nie do jatrzenia i bezsensownego, nieustajacego walkowania tych samych krytycznych tresci i to w miejscu, ktore (jak wynika z tytulu) jest dedykowane produktowi wzbudzajacemu w was taka niechec i obrzydzenie. Ja np. nienawidze PiSu, ale nie wlaze na forum tego ugrupowania i nie robie co dzien nowych flame wars z ich fanami. Przemyslcie to obaj z Radeonem.
Retired. Unavailable until further notice.
Rainbow
ID Steam:

Ciężko zarzucić BISowi, że nie pracuje nad ArmA 2. Szczególnie jeśli dodać, że robią testy multiplayer'owe widoczne nawet w przeglądarce naszej ArmA 1 ! Zresztą, sami zobaczcie linka...

http://stats.swec.se/server/data/44036
Zablokowany

Wróć do „ArmA Flash News”