Temat stary jak świat - czy pójdzie na tym złomie?

Dyskusje związane ściśle z ArmedAssault ;-)

Moderator: Inkwizytor

Awatar użytkownika
Jaszczur
ID Steam:
Numer GG: 7641311

Re: Temat stary jak świat - czy pójdzie na tym złomie?

Post autor: Jaszczur »

Jakie parametry powinien posiadać komp aby Armed Assault chodził w miarę płynnie na najniższych wymaganiach sprzętowych :?: ?
Awatar użytkownika
zabix
ID Steam:
ID gracza: 0

Post autor: zabix »

Chcesz zobaczyć zabixa?: http://uploader.pl/?d=E3E06F081

Dlaczego muszę się zniżać do poziomu
jagdpanter4
ID Steam:

Post autor: jagdpanter4 »

To po pierwsze primo karte graficzną.(jakąs dobrą)
Po drugie primo to musi byc zgodne z Diretx.9.0(nie wiem chyba cus takiego)
i Finito
^THUNDER^
ID Steam:

Post autor: ^THUNDER^ »

Jaszczur specjalnie dla ciebie, wzgląd na stare dobre czasy i sympatię Panie(Magazyniery RoxxX :D)

To panie czeka cie zakup to jak dla mnie minimum na ARME i tak żeby ci kieszeni nie poczyścić za bardzo;) (daje dwie wersje tańsza i trochę droższą zalecam ta drugą ):

-Proc; niestety ale jako maniak OC zalecam kupowania proców w wersji OEM!!!
-Pentium D z serii 600 (minimum 3Ghz czyli 620tka odpada)
-Core2Duo E6300 (demon oc na air cooling da się go z 1,86 przekręcić na 3,4-3,5GHz a temperatury w stresie nie
przekroczą 60 C)

-MoBo; tu dwie opcje do przyszłego SLI lub bez SLI
-Abit AB9PRO (jak do tej pory najlepsza płyta do OC czy chodzi o Pentium D czy Core2Duo bez SLI ale cena bardzo
atrakcyjna a w zasadzie najtańsza z godnych polecenia płyt)
-Gigabyte GA-965P-DQ6(Płyta najlepsza do podkręcenia proców Pentium D lub Core@duo majac na uwadze przyszłą
konfiguracje SLI cena znośna ale płyta będzie miernym zawodnikiem w obliczu Abit IN9 32xMAX niestety ta jest
robiona na najnowszym mostku PN od Nvidia a mianowicie na czipie 680i wiąże się to z wydaniem 200PLN więcej
a mając na uwadze twój portfel zalecam Gigabyte )

-Chłodzenie; JAK MA BYĆ OC i PROCEK OEM TO MUSI BYĆ PORZĄDNE CHŁODZENIE!!!!!!
Atu niema co kombinować tylko dwa typy bo zakładam ze tniemy Koszty to tylko AirCooling...
-Scythe Ninja PLUS (zalecam)
- Arctic Cooling Freezer 7 PRO

-Pamięci; Jak OC ma być to najlepiej poszukać pamięci z jak najniższym Cas Latency najlepiej CL=4 i na kostkach micron 9
i tu jest problem tez typu ile chcemy pamięci tak naprawdę te 1024 to jest minimum a nie zalecane ale jeśli kostki
lecą na wyższej częstotliwości po OC i nie bardzo zmiękczonych Timingach to będzie to wystarczające ,a ja bym
jednak skłaniał ku konfiguracji 2x1024 tak wiec...
-A-Data 2x512MB(lub 2x1024) DDR2 800MHz(na kostkach micron9 wszystkie są robione wiec można brać w
ciemno)
-GeIL DDR2 2x512MB(lub 2x1024) 800MHz Ultra CL4.0(przy zakupie sprawdzić czy zastosowano kostki microna
czy samsunga pożądane te pierwsze ale samsungi są niewiele gorsze do OC za to pamięci z nimi są minimalnie
tańsze)

-HDD; Jaszczur czasy ata się skończyły a ze ARMA mieli dyskiem jak cholera zalecam tylko sATA w wersji 3.0 a pojemność
wedle uznania lub zasobności portfela.

-Grafa; Tu są jak dla mnie tylko dwa typy w miarę rozsądnej cenie i mimo ze jestem fanem ATI to zalecam tym razem
produkty Nv ze względu na ich wydajność w tym sektorze cenowym;
-Galaxy 7600GS zalman edition
-Galaxy 7900GS zalman edition
-na upartego ATI 1800GTO z możliwością odblokowania potoków (ale wada tej konstrukcji jest słaba obsługa HDR
a co za tym idzie AA i FSA tez kuleje)

-Elektrownia; Tu jest zawsze wiele sporów ale ja uważam za dobre 3 firmy które faktycznie trzymają normy z tabliczek
znamionowych ,wiec zamieszczę tylko nazwę producenta , power na taki zestaw to minimalny przedział
400-450Watt bez SLI i 450-600 dla SLIi musi być aktywne FPC(ceny tych jednostek nie należą do tanich,
ale Jaszczur wydając kasę na dobry sprzęt lepiej być pewnym ze nam to się nie popali z powodu wadliwego
zasilacza) ;
-Antec
-Tagan
-Topower
- w ostateczności Cheiftec niestety te zawodzą i to bardzo często przy OC (napięcia +,-12 maja za duże
wahania co dla mnie wyklucza te zasilacze).

-Buda; no wiec Budę do ATX już masz i to z tunelem bocznym z tego co pamiętam twojej roboty wiec wystarczająca...

To by było na tyle Piotrek z mojej mańki ,resztę bzdur takich jak monitor czy myszka i klawisze nie potrzebujesz bo
masz , teraz na koniec muszę cie zasmucić chociaż nie łatwo mi to przyjdzie ale cóż... tak wiec w zależności jaka konfiguracje wybierzesz będziesz się musiał pożegnać z kwota w przedziale od 2500-4000PLN co nie jest mała kwotą ale znając cie to cię nie zniechęci i dobrze bo liczę ,że jeszcze zagramy razem w ARME w jednym klanie razem z ziomalami z [cAc]i skopiemy trochę tyłków ....tu się pożegnam starym magazynowym stylem ;)...

LUFAAA JASZCZUR!!!
P.S:Do zobaczonka w ARMIE
Awatar użytkownika
T 2000
ID Steam:

Post autor: T 2000 »

hryst pisze: Bedziesz miał podobną sytuacje jak z Ms Vistą

Tzn ? Ja przez ponad miesiąc grałem na Viście i muszę przyznać, że w porównaniu do XP nie odczułem większych spadków wydajności lub innych dyskomfortów w grze, grałem na wersji RC1 build 5600
Obrazek
Obrazek Obrazek

arma2 zasysa...
Awatar użytkownika
Jaszczur
ID Steam:
Numer GG: 7641311

Post autor: Jaszczur »

^THUNDER^ pisze: Jaszczur specjalnie dla ciebie, wzgląd na stare dobre czasy i sympatię Panie(Magazyniery RoxxX :D)
(cut - bardzo dlugi cytat)
LUFAAA JASZCZUR!!!
P.S:Do zobaczonka w ARMIE

:!: ARMED ASSAULT :!: - Przez tą grę chce się aż modernizować kompa. Mimo iż fundusze nie sprzyjają (a czas płynie jak rwąca rzeka) to mam zamiar ulepszyć starego kompa. Chcę wymienić grafę, płytę główną, procka i ram (bo twardziel wydaje się być dobry a zasilanie nie jest chyba najgorsze bo ma 350 "watów" :D ) ale mam na to tylko jakieś 1600 zeta.
A jeśli chodzie o zagranie razem w jakimś klanie to bardzo chętnie (Idąc, Strzelając, Niszczyć każdy opór jaki stanie na drodze) ale na czas obecny to nie mam "neta" w domu ale jak znajdzie się odpowiedni fundusz na pewno założę.

(proszę skracać zbyt długie cytaty. Klamacz)
Awatar użytkownika
yorgoo
ID Steam:

Post autor: yorgoo »

Witaj JAszczur stary wiarusie, troszke ochlodze twoj zapal do Army ;]: na dzien dzisiejszy nie ma ludzi ktorzy by w niej na cos nie narzekali. I slusznie bo gra nie dosc ze ma kolosalne wymagania sprzetowe to dodatkowo pelno w niej bagow i grywalnosc stoi narazie pod znakiem zapytania, gdyz producent postawil na wrazenia wizualne - czyt. latajace waszki, pszczolki, kiwiace sie pod wplywem wiatru trawy i drzewa. Tak wiec do wersji w istotnym stopniu grywalnej trza bedzie jeszcze poczekac (w praktyce moze wersja 1.58??) a na dzien dzisiejszy poszalej sobie jeszcze na dobrym i co wazniejsze w znacznie wiekszym stopniu grywalnym OFP ;]
grunt to w ch.. prąd i okna na front
Awatar użytkownika
klamacz
ID Steam:
Numer GG: 2019934
ID gracza: 2320644
Kontakt:

Post autor: klamacz »

yorgoo pisze: ... na dzien dzisiejszy nie ma ludzi ktorzy by w niej na cos nie narzekali. ...

ja jestem i nie narzekam
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
PoitleK
ID Steam:
Numer GG: 2535531

Post autor: PoitleK »

ale ja narzekam za nas dwoch wiec twoje nienarzekanie sie nie liczy :mrgreen:
Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.

Sith Code
Awatar użytkownika
Cleric
ID Steam:
Kontakt:

Post autor: Cleric »

Poza tym ludzie to więcej niż 1 osoba :mrgreen:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Drone
ID Steam:
Numer GG: 4111057

Post autor: Drone »

Mam pomysł - licytujmy sie teraz kto narzeka, a kto nie będzie fajny offtop xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja o ArmA”