Temat stary jak świat - czy pójdzie na tym złomie?
Moderator: Inkwizytor
- Jaszczur
- ID Steam:
- Numer GG: 7641311
Re: Temat stary jak świat - czy pójdzie na tym złomie?
Jakie parametry powinien posiadać komp aby Armed Assault chodził w miarę płynnie na najniższych wymaganiach sprzętowych
?

-
- ID Steam:
To po pierwsze primo karte graficzną.(jakąs dobrą)
Po drugie primo to musi byc zgodne z Diretx.9.0(nie wiem chyba cus takiego)
i Finito
Po drugie primo to musi byc zgodne z Diretx.9.0(nie wiem chyba cus takiego)
i Finito
Jaszczur specjalnie dla ciebie, wzgląd na stare dobre czasy i sympatię Panie(Magazyniery RoxxX
)
To panie czeka cie zakup to jak dla mnie minimum na ARME i tak żeby ci kieszeni nie poczyścić za bardzo;) (daje dwie wersje tańsza i trochę droższą zalecam ta drugą ):
-Proc; niestety ale jako maniak OC zalecam kupowania proców w wersji OEM!!!
-Pentium D z serii 600 (minimum 3Ghz czyli 620tka odpada)
-Core2Duo E6300 (demon oc na air cooling da się go z 1,86 przekręcić na 3,4-3,5GHz a temperatury w stresie nie
przekroczą 60 C)
-MoBo; tu dwie opcje do przyszłego SLI lub bez SLI
-Abit AB9PRO (jak do tej pory najlepsza płyta do OC czy chodzi o Pentium D czy Core2Duo bez SLI ale cena bardzo
atrakcyjna a w zasadzie najtańsza z godnych polecenia płyt)
-Gigabyte GA-965P-DQ6(Płyta najlepsza do podkręcenia proców Pentium D lub Core@duo majac na uwadze przyszłą
konfiguracje SLI cena znośna ale płyta będzie miernym zawodnikiem w obliczu Abit IN9 32xMAX niestety ta jest
robiona na najnowszym mostku PN od Nvidia a mianowicie na czipie 680i wiąże się to z wydaniem 200PLN więcej
a mając na uwadze twój portfel zalecam Gigabyte )
-Chłodzenie; JAK MA BYĆ OC i PROCEK OEM TO MUSI BYĆ PORZĄDNE CHŁODZENIE!!!!!!
Atu niema co kombinować tylko dwa typy bo zakładam ze tniemy Koszty to tylko AirCooling...
-Scythe Ninja PLUS (zalecam)
- Arctic Cooling Freezer 7 PRO
-Pamięci; Jak OC ma być to najlepiej poszukać pamięci z jak najniższym Cas Latency najlepiej CL=4 i na kostkach micron 9
i tu jest problem tez typu ile chcemy pamięci tak naprawdę te 1024 to jest minimum a nie zalecane ale jeśli kostki
lecą na wyższej częstotliwości po OC i nie bardzo zmiękczonych Timingach to będzie to wystarczające ,a ja bym
jednak skłaniał ku konfiguracji 2x1024 tak wiec...
-A-Data 2x512MB(lub 2x1024) DDR2 800MHz(na kostkach micron9 wszystkie są robione wiec można brać w
ciemno)
-GeIL DDR2 2x512MB(lub 2x1024) 800MHz Ultra CL4.0(przy zakupie sprawdzić czy zastosowano kostki microna
czy samsunga pożądane te pierwsze ale samsungi są niewiele gorsze do OC za to pamięci z nimi są minimalnie
tańsze)
-HDD; Jaszczur czasy ata się skończyły a ze ARMA mieli dyskiem jak cholera zalecam tylko sATA w wersji 3.0 a pojemność
wedle uznania lub zasobności portfela.
-Grafa; Tu są jak dla mnie tylko dwa typy w miarę rozsądnej cenie i mimo ze jestem fanem ATI to zalecam tym razem
produkty Nv ze względu na ich wydajność w tym sektorze cenowym;
-Galaxy 7600GS zalman edition
-Galaxy 7900GS zalman edition
-na upartego ATI 1800GTO z możliwością odblokowania potoków (ale wada tej konstrukcji jest słaba obsługa HDR
a co za tym idzie AA i FSA tez kuleje)
-Elektrownia; Tu jest zawsze wiele sporów ale ja uważam za dobre 3 firmy które faktycznie trzymają normy z tabliczek
znamionowych ,wiec zamieszczę tylko nazwę producenta , power na taki zestaw to minimalny przedział
400-450Watt bez SLI i 450-600 dla SLIi musi być aktywne FPC(ceny tych jednostek nie należą do tanich,
ale Jaszczur wydając kasę na dobry sprzęt lepiej być pewnym ze nam to się nie popali z powodu wadliwego
zasilacza) ;
-Antec
-Tagan
-Topower
- w ostateczności Cheiftec niestety te zawodzą i to bardzo często przy OC (napięcia +,-12 maja za duże
wahania co dla mnie wyklucza te zasilacze).
-Buda; no wiec Budę do ATX już masz i to z tunelem bocznym z tego co pamiętam twojej roboty wiec wystarczająca...
To by było na tyle Piotrek z mojej mańki ,resztę bzdur takich jak monitor czy myszka i klawisze nie potrzebujesz bo
masz , teraz na koniec muszę cie zasmucić chociaż nie łatwo mi to przyjdzie ale cóż... tak wiec w zależności jaka konfiguracje wybierzesz będziesz się musiał pożegnać z kwota w przedziale od 2500-4000PLN co nie jest mała kwotą ale znając cie to cię nie zniechęci i dobrze bo liczę ,że jeszcze zagramy razem w ARME w jednym klanie razem z ziomalami z [cAc]i skopiemy trochę tyłków ....tu się pożegnam starym magazynowym stylem
...
LUFAAA JASZCZUR!!!
P.S:Do zobaczonka w ARMIE

To panie czeka cie zakup to jak dla mnie minimum na ARME i tak żeby ci kieszeni nie poczyścić za bardzo;) (daje dwie wersje tańsza i trochę droższą zalecam ta drugą ):
-Proc; niestety ale jako maniak OC zalecam kupowania proców w wersji OEM!!!
-Pentium D z serii 600 (minimum 3Ghz czyli 620tka odpada)
-Core2Duo E6300 (demon oc na air cooling da się go z 1,86 przekręcić na 3,4-3,5GHz a temperatury w stresie nie
przekroczą 60 C)
-MoBo; tu dwie opcje do przyszłego SLI lub bez SLI
-Abit AB9PRO (jak do tej pory najlepsza płyta do OC czy chodzi o Pentium D czy Core2Duo bez SLI ale cena bardzo
atrakcyjna a w zasadzie najtańsza z godnych polecenia płyt)
-Gigabyte GA-965P-DQ6(Płyta najlepsza do podkręcenia proców Pentium D lub Core@duo majac na uwadze przyszłą
konfiguracje SLI cena znośna ale płyta będzie miernym zawodnikiem w obliczu Abit IN9 32xMAX niestety ta jest
robiona na najnowszym mostku PN od Nvidia a mianowicie na czipie 680i wiąże się to z wydaniem 200PLN więcej
a mając na uwadze twój portfel zalecam Gigabyte )
-Chłodzenie; JAK MA BYĆ OC i PROCEK OEM TO MUSI BYĆ PORZĄDNE CHŁODZENIE!!!!!!
Atu niema co kombinować tylko dwa typy bo zakładam ze tniemy Koszty to tylko AirCooling...
-Scythe Ninja PLUS (zalecam)
- Arctic Cooling Freezer 7 PRO
-Pamięci; Jak OC ma być to najlepiej poszukać pamięci z jak najniższym Cas Latency najlepiej CL=4 i na kostkach micron 9
i tu jest problem tez typu ile chcemy pamięci tak naprawdę te 1024 to jest minimum a nie zalecane ale jeśli kostki
lecą na wyższej częstotliwości po OC i nie bardzo zmiękczonych Timingach to będzie to wystarczające ,a ja bym
jednak skłaniał ku konfiguracji 2x1024 tak wiec...
-A-Data 2x512MB(lub 2x1024) DDR2 800MHz(na kostkach micron9 wszystkie są robione wiec można brać w
ciemno)
-GeIL DDR2 2x512MB(lub 2x1024) 800MHz Ultra CL4.0(przy zakupie sprawdzić czy zastosowano kostki microna
czy samsunga pożądane te pierwsze ale samsungi są niewiele gorsze do OC za to pamięci z nimi są minimalnie
tańsze)
-HDD; Jaszczur czasy ata się skończyły a ze ARMA mieli dyskiem jak cholera zalecam tylko sATA w wersji 3.0 a pojemność
wedle uznania lub zasobności portfela.
-Grafa; Tu są jak dla mnie tylko dwa typy w miarę rozsądnej cenie i mimo ze jestem fanem ATI to zalecam tym razem
produkty Nv ze względu na ich wydajność w tym sektorze cenowym;
-Galaxy 7600GS zalman edition
-Galaxy 7900GS zalman edition
-na upartego ATI 1800GTO z możliwością odblokowania potoków (ale wada tej konstrukcji jest słaba obsługa HDR
a co za tym idzie AA i FSA tez kuleje)
-Elektrownia; Tu jest zawsze wiele sporów ale ja uważam za dobre 3 firmy które faktycznie trzymają normy z tabliczek
znamionowych ,wiec zamieszczę tylko nazwę producenta , power na taki zestaw to minimalny przedział
400-450Watt bez SLI i 450-600 dla SLIi musi być aktywne FPC(ceny tych jednostek nie należą do tanich,
ale Jaszczur wydając kasę na dobry sprzęt lepiej być pewnym ze nam to się nie popali z powodu wadliwego
zasilacza) ;
-Antec
-Tagan
-Topower
- w ostateczności Cheiftec niestety te zawodzą i to bardzo często przy OC (napięcia +,-12 maja za duże
wahania co dla mnie wyklucza te zasilacze).
-Buda; no wiec Budę do ATX już masz i to z tunelem bocznym z tego co pamiętam twojej roboty wiec wystarczająca...
To by było na tyle Piotrek z mojej mańki ,resztę bzdur takich jak monitor czy myszka i klawisze nie potrzebujesz bo
masz , teraz na koniec muszę cie zasmucić chociaż nie łatwo mi to przyjdzie ale cóż... tak wiec w zależności jaka konfiguracje wybierzesz będziesz się musiał pożegnać z kwota w przedziale od 2500-4000PLN co nie jest mała kwotą ale znając cie to cię nie zniechęci i dobrze bo liczę ,że jeszcze zagramy razem w ARME w jednym klanie razem z ziomalami z [cAc]i skopiemy trochę tyłków ....tu się pożegnam starym magazynowym stylem

LUFAAA JASZCZUR!!!
hryst pisze: Bedziesz miał podobną sytuacje jak z Ms Vistą
Tzn ? Ja przez ponad miesiąc grałem na Viście i muszę przyznać, że w porównaniu do XP nie odczułem większych spadków wydajności lub innych dyskomfortów w grze, grałem na wersji RC1 build 5600

arma2 zasysa...
- Jaszczur
- ID Steam:
- Numer GG: 7641311
^THUNDER^ pisze: Jaszczur specjalnie dla ciebie, wzgląd na stare dobre czasy i sympatię Panie(Magazyniery RoxxX)
(cut - bardzo dlugi cytat)
LUFAAA JASZCZUR!!!

A jeśli chodzie o zagranie razem w jakimś klanie to bardzo chętnie (Idąc, Strzelając, Niszczyć każdy opór jaki stanie na drodze) ale na czas obecny to nie mam "neta" w domu ale jak znajdzie się odpowiedni fundusz na pewno założę.
(proszę skracać zbyt długie cytaty. Klamacz)
Witaj JAszczur stary wiarusie, troszke ochlodze twoj zapal do Army ;]: na dzien dzisiejszy nie ma ludzi ktorzy by w niej na cos nie narzekali. I slusznie bo gra nie dosc ze ma kolosalne wymagania sprzetowe to dodatkowo pelno w niej bagow i grywalnosc stoi narazie pod znakiem zapytania, gdyz producent postawil na wrazenia wizualne - czyt. latajace waszki, pszczolki, kiwiace sie pod wplywem wiatru trawy i drzewa. Tak wiec do wersji w istotnym stopniu grywalnej trza bedzie jeszcze poczekac (w praktyce moze wersja 1.58??) a na dzien dzisiejszy poszalej sobie jeszcze na dobrym i co wazniejsze w znacznie wiekszym stopniu grywalnym OFP ;]
grunt to w ch.. prąd i okna na front
- klamacz
- ID Steam:
- Numer GG: 2019934
- ID gracza: 2320644
- Kontakt:
yorgoo pisze: ... na dzien dzisiejszy nie ma ludzi ktorzy by w niej na cos nie narzekali. ...
ja jestem i nie narzekam

- PoitleK
- ID Steam:
- Numer GG: 2535531
ale ja narzekam za nas dwoch wiec twoje nienarzekanie sie nie liczy 

Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Sith Code
- Drone
- ID Steam:
- Numer GG: 4111057
- ID gracza: 0
Mam pomysł - licytujmy sie teraz kto narzeka, a kto nie będzie fajny offtop xD