Teoretycznie jak masz kartę na PCI możesz zwiększyć ilość jej pamięci kosztem pamięci systemowej. Jak to się ma w praktyce nie bardzo wiem ale jak jesteś tym zainteresowany poszukaj na ten temat.Trance pisze:A nie ma szans, zeby zainstalowac samemu wiecej pamieci na karcie?![]()
![]()
![]()
. Pytam bo sie na tym nie znam i mi takie glupawkowe pomysły przychodza na mysl
Konfiguracja kompa
Moderator: Inkwizytor
- Ice
- ID Steam:
- Numer GG: 1809885
- Kontakt:
Re: Konfiguracja kompa
...just tell them I went crazy.
- Ice
- ID Steam:
- Numer GG: 1809885
- Kontakt:
Pewien jesteś ?Radeon pisze:To było na AGP nie na PCI.
...just tell them I went crazy.
- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
Tak bo była o tym dyskusja. Pod karte na AGP można przydzielić określoną ilość pamięci RAM do wykorzystania dla karty. Na PCI (myśłę o PCI-E) tak zrobić nie idzie.

Panowie jest problemik 
Otóż dostałem zamówioną obudowę i płytę główną i okazało się, że otwory na gniazda z tyłu obudowy nie pasują do tych na płycie głównej... Co zrobić w tej sytuacji? Wiercić otwory na własna reke, czy jest jakies inne rozwiązanie?

Otóż dostałem zamówioną obudowę i płytę główną i okazało się, że otwory na gniazda z tyłu obudowy nie pasują do tych na płycie głównej... Co zrobić w tej sytuacji? Wiercić otwory na własna reke, czy jest jakies inne rozwiązanie?

Jeszcze nic nie wkręcałem bo zobaczyłem na co się święci... nie chodzi o to, ze cos jest z boku czy coś, tylko np gniazda line in, microphone i glosniczki w obudowie sa w linii pionowej a na płycie w poziomej i wogole jest inny układ gniazd... Da sie cos z tym zrobic, np nie wiem poprzestawiac te wtyki na płycie głównej (mało prawdopodobne) czy trzeba wyciac ta blaszke w ktorej sa otwory na gniazda?

Jaka zaślepke?
Wiem ze lamerstwem sie wykazuje nie wiedzac tak oczywistych rzeczy, ale wole miec pewnosc ze wiem o co chodzi, dlatego prosiłbym po polsku
, a w nagrodę będzie post + 

- Radeon
- ID Steam:
- Numer GG: 4014140
No zaślepka to, to coś z tyłu obudowy gdzie mają wejść gniazda płyty głównej. Właściwie to jest to chyba zabezpieczenie, a zaślepkę masz dołączoną do płyty głównej. Taką aluminiową. Zabiezpiecznienie z obudowy zdejmujesz, i montujesz tą aluminiową zaślępke, a potem wkładasz płytę. Możesz też nie wkładać zaślepki i szafa gra.
Nie wiem czy o to Ci idzie.
Nie wiem czy o to Ci idzie.

Tak tak oczywiście, miałem pisac ze juz wiem o co chodzi oczywiscie. Dziekuje Ci Radeon od dzisiaj Cie kocham i wogóle całuski :*
. Dzieki ze zwrociles moja uwage na to, bo własnie tak ogladałem ta zaslepke od płyty głównej i sie zastanawiałem do czego ona moze słuzyc
Dzieki raz jeszcze jak sie tylko kiedys bedziemy mieli okazje spotkac, to masz u mnie piwsko :* Dzieki
Pozdrawiam

Pozdrawiam